توصیه‌های غذایی به روز‌ه‌داران

در هنگام روزه‌داری باید از تمام گروه‌های مواد غذایی به صورت متعادل و به میزان مورد نیاز روزانه مصرف کنیم تا دچار کمبود پروتئین و ریزمغذی‌های دریافتی نظیر املاح و ویتامین نشویم.

به گزارش شهروند آنلاین، افراد باید روزانه به میزان کافی غلات و حداقل دو واحد لبنیات، دو واحد میوه، سه واحد سبزی دریافت کنند. همچنین از گروه گوشت‌ها یا جایگزین گوشت نظیر تخم‌مرغ نیز روزانه دو تا سه واحد باید استفاده شود.
در ماه مبارک رمضان باید این مواد مغذی به میزان کافی در وعده‌های سحر، افطار و شام گنجانده شوند تا نیاز بدن فرد روزه‌دار تأمین شود. البته می‌توان میزان نان و غلات را کاهش داد، اما سایر گروه‌های غذایی نباید کم شود، زیرا بدن دچار کمبود مواد مغذی خواهد شد. مصرف مواد غذایی شیرین و چرب در وعده‌های غذایی ماه رمضان سبب تضعیف سیستم ایمنی فرد می‌شود.
تغذیه در ماه رمضان باید به نحوی باشد که در انتهای این ماه مبارک دچار اضافه وزن و چاقی نشویم، زیرا چاقی به معنای داشتن تغذیه نامناسب است و سیستم ایمنی بدن فرد را ضعیف می‌کند.
هدف از صرف وعده سحری دریافت مواد مغذی مورد نیاز بدن و رفع تشنگی در طول روزه‌داری است و خوردن آن را الزامی است.
در سحر باید یک وعده کامل غذایی مثل ناهار صرف شود و حتماً باید حاوی سه گروه غلات، گوشت‌ها و سبزی‌ها باشد.
در این وعده غذایی می‌توان از گروه غلات، نان یا برنج استفاده کرد و حتماً باید گوشت یا جایگزین آن و سالاد یا سبزیجات مصرف شود. برای تأمین لبنیات مورد نیاز بدن نیز می‌توان همراه سحری از ماست استفاده کرد.
مصرف غذا‌هایی نظیر سرخ شده، ماکارونی، کله پاچه و آبگوشت در وعده سحری باعث ایجاد عطش می‌شود بنابراین بهتر است از آنها پرهیز کنیم.
به افراد توصیه می‌شود حداقل یک واحد سبزیجات خام یا سالاد (معادل یک لیوان) در وعده سحری مصرف کنند.
کارشناسان به افرادی که پس از صرف سحری دچار بدهضمی دستگاه گوارش، نفخ یا سوزش سر معده می‌شوند توصیه می‌کنند از مصرف غذا‌های نفاخ نظیر سویا، قارچ، کلم و حبوبات در این وعده غذایی پرهیز کنند.
پس از صرف افطار سبک بهتر است یک ساعت چیزی خورده نشود، چون معده پس از ساعت‌ها استراحت، تحمل غذای سنگین را ندارد و یک ساعت بعد شام را میل کرد.
برای شام باید از غذا‌های سهل‌الهضم نظیر حلیم کم چرب یا آش‌های سبک که صرفاً با برنج و عدس درست شده و حبوبات آن سبک است یا سوپ‌های سبک استفاده کرد. در وعده شام حتماً باید یک تا دو واحد سبزیجات مصرف شود مثل خوردن نان و پنیر و سبزی تا نیاز بدن فرد تأمین شود.
بهترین راهکار برای پیشگیری از این عارضه مصرف غذا‌های حاوی فیبر در وعده‌های سحر، افطار و شام است.
روزه‌داران باید در فاصله زمانی پس از افطار تا سحر حداقل هشت لیوان مایعات بنوشند که چهار لیوان آن حتماً باید آب باشد، مابقی می‌تواند از آبمیوه، شیر، چای و…، تأمین شود تا از بروز یبوست جلوگیری کند.
انتهای پیام/

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.