در حالی که به نیمه فصل بارندگی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ رسیدهایم متاسفانه عدم بارش باران و برف در این مدت، باعث بحرانی شدن وضعیت رودخانه و سد کرج که یکی از مهمترین منابع تامین کننده آب تهران و کرج محسوب میشود، شده است.
به گزارش شهروند آنلاین، در حالی که به نیمه فصل بارندگی 1402 – 1403 رسیدهایم متاسفانه عدم بارش باران و برف در این مدت، باعث بحرانی شدن وضعیت رودخانه و سد کرج به عنوان که یکی از مهمترین منابع تامینکننده آب تهران و کرج شده است.
داوود نجفیان مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان البرز در گفتوگو با تسنیم در کرج،گفت: به رغم بارشهای اخیر، ذخایر سد کرج نسبت به زمان مشابه سال قبل 17 درصد منفی است؛ بنابراین مدیریت ذخیرهسازی و مصرف آب همچنان ضرورت دارد.
داوود نجفیان گفت: میزان کل بارش از ابتدای سال آبی جاری تاکنون حدود 250 میلیمتر است که در مقایسه با میزان مدت مشابه سال گذشته که 227 میلیمتر بود، حدود 10 درصد افزایش داشته و در مقایسه با میزان مشابه متوسط بلند مدت حدود هشت درصد کاهش دارد.
او افزود: طی بارشهای اخیر ذخایر برفی حوضههای آبریز سدهای طالقان و کرج افزایش داشته و به حجم آب ذخیره شده در سدهای کرج و طالقان تا حدودی افزوده شده است.
نجفیان با اشاره به حجم آب سد کرج اظهار داشت:در حال حاضر از حجم 180 میلیون مترمکعبی سد کرج حدود 38 میلیون مترمکعب آب ذخیره شده که در مقایسه با سال گذشته حدود 17 درصد منفی است.
او ادامه داد: از حجم 429 میلیون مترمکعبی سد طالقان هم حدود 170 میلیون متر مکعب پرشده است که نسبت به سال گذشته پنج درصد افزایش نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای گفت: بنابراین، آخرین وضعیت ذخایر آب سدها نشان میدهد که به رغم بارشهای اخیر و افزایش ورودیهایی که اتفاق افتاده است؛ برای سال آتی و ماههای پیک مصرف آب شرب باید برنامه ریزی مناسبی جهت مدیریت مصارف آب در بخشهای مختلف به خصوص در بخش شرب داشته باشیم.
او در ادامه گفت: در شرایط فعلی مردم استان میبایست همکاری و مشارکت خوبی در این زمینه داشته باشند و سرانه مصرفشان را کاهش دهند تا بتوانیم از قطعی یا کاهش فشار آب شرب در ماههای پیک سال جاری جلوگیری کنیم.
وضعیت بحرانی سد کرج نشان میدهد که سال آبی سختی در پیش است و لازم است که تمهیدات لازم در این خصوص اندیشیده شود./
انتهای پیام