پای واشنگتن درمیان است

تحلیل رسانه آمریکایی از حمله به کنسولگری ایران در دمشق

تارنمای خبری تحلیلی “تروث آوت” در مقاله‌ای، حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق را ناشی از ناکامی این رژیم در دستیابی به هدف “نابودی حماس” در یورش به غزه ارزیابی و تاکید کرد که تل‌آویو به دنبال کشاندن پای آمریکا به درگیری با ایران است تا از بن‌بست غزه خلاصی یابد.

به گزارش شهروند آنلاین، در مقاله این تارنمای آمریکایی آمده است: جدیدترین اقدام اسرائیل در تشدید خشونت‌ها آن هم در منطقه‌ای که با خشونت دست به گریبان است، دولت جو بایدن رئیس جمهوری ایالات متحده را با یکی از بزرگترین چالش‌های خود در دور نگه داشتن آمریکا از یک جنگ جدید در خاورمیانه مواجه کرده است.

حمله به محوطه سفارت ایران علاوه بر اینکه به اندازه بسیاری از حملات هوایی قبلی اسرائیل در سوریه یک اقدام تجاوزکارانه بود، یک حمله مستقیم نیز به ایران به شمار می‌رود. اگر ایران سفارت اسرائیل یا آمریکا را بمباران کرده بود، نه تنها یک واکنش خشونت ‌آمیز و مرگبار انجام می‌گرفت، بلکه سیاستمداران و افکار عمومی نیز چنین تحلیلی می‌داشتند.

در ادامه این مقاله آمده است: این حمله بخشی از تلاش برای شتاب بخشیدن به خلاصی اسرائیل از وضعیتی است که در آن هدف “نابودی حماس” دور از دسترس، انزوای جهانی اسرائیل به دلیل اقداماتش در غزه غیرقابل انکار و حتی حمایت‌های معمول آمریکا نیز آشکارا کاهش یافته است.

این گزارش تاکید می‌کند که برای شخص بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی تشدید و گسترش جنگ، تا آنجا که به تداوم نامحدود آن بینجامد، تنها امید آشکار او برای دفع مشکلات سیاسی و حقوقی است.

بر اساس این گزارش، تشدید تنش به عنوان راهی برای خروج اسرائیل از بن‌بست غزه ۲ هدف دارد. هدف اصلی تحریک ایران به اقدام تلافی‌جویانه است تا اسرائیل بتواند خود را به عنوان مدافع و نه مهاجم نشان داده و موضوع ویرانی غزه را به لزوم دفاع در برابر دشمنان خارجی تغییر دهد.

هدف دیگر، افزایش دادن احتمال دخالت مستقیم آمریکا در درگیری با ایران است. اگر چنین شود، جنگ در خاورمیانه فقط به عنوان حمله اسرائیل به فلسطینیان دیده نخواهد شد و پای ابرقدرت حامی این رژیم نیز به میان خواهد آمد.

از ۲ طریق می‌توان آمریکا را وارد درگیری اسرائیل و ایران کرد. یکی درخواست ‌های سیاستمداران آمریکایی برای اقدام مستقیم‌ واشنگتن در دفاع از هم‌پیمانش در برابر حمله ایران و دیگری کشیده شدن اقدام‌های تلافی‌جویانه ایران علیه اسرائیل به اهداف آمریکایی.

جنگ با ایران به دلایل بسیاری برای آمریکا خسارت‌بار خواهد بود که از جمله آنها می‌توان به هزینه‌‌های جانی و مالی مستقیم، اختلال در فعالیت‌های اقتصادی‌ای که با معیشت آمریکایی ‌ها در ارتباط است، نابودی دیپلماسی و انحراف توجه و منابع از دیگر نگرانی‌های مبرم سیاست خارجی آمریکا اشاره کرد.

اجتناب از چنین جنگی نه تنها به سیاست‌ورزی ماهرانه در رسیدگی به بحران‌‌ها، بلکه به فاصله ‌گیری راهبردی از روابط عجیب با اسرائیل که آمریکا را وارد وضعیت دشوار و خطرناک کنونی کرده، نیاز دارد. آمریکا باید از تصورات فرسوده در مورد اینکه چه کسی متحد و چه کسی دشمن است فاصله گرفته و به این نکته توجه کند که چه کسی متجاوز است و چه کسی نیست.

این گزارش تاکید دارد: علیرغم اشاره مکرر به “جنگ سایه” بین ایران و اسرائیل، مجموعه‌ای از وقایع نشان می‌دهد که اسرائیل در جنگی نامتقارن، آغاز کننده درگیری‌ها بوده و ایران تنها پاسخ می‌دهد. فاصله گرفتن آمریکا از این وضعیت نه تنها به نفع این کشور بلکه به نفع صلح و امنیت منطقه است./ایرنا

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.