بازار گوشت قرمز نیازمند جهش تولید

قائم مقام وزیر جهاد كشاورزی در امور تجارت و تنظیم بازار با اشاره به تامین نهاده‌های مورد نظر تولیدكنندگان گوشت و مرغ، ابراز امیدواری كرد شاهد ثبات بازار در این اقلام باشیم.

به گزارش شهروند آنلاین، علیرضا پیمان‌پاك در مصاحبه با رادیو گفت وگو ، با بیان این كه ۱۵ درصد نیاز كشور به صورت واردات تامین می‌شود، گفت: این میزان گوشت در یك سال گذشته وارد شد و در دسترس بود كه بخش عمده آن گوشت منجمد است و از یك ماه و نیم پیش این گوشت با قیمت ۳۱۰ هزار تومان عرضه شد.

او با بیان این كه در نوروز این عرضه افزایش پیدا كرد، گفت: بیش از ۸۵ درصد نیاز كشور از گوشت تولید داخل تامین می‌شود.

در بخش دام سنگین با تولیدات صنعتی روبه‌رو هستیم و واردات گوشت منجمد و دام هم از پاكستان و برزیل صورت می‌گیرد و رنج قیمتی آن مصوب است.

پیمان پاك یكی از موضوعات مهم را گوشت گوسفند دانست كه به دلیل خشكسالی آسیب جدی دیده است؛ مساله دیگر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود و افزایش قیمت نهاده‌ها منجر شد قیمت دام سنگین فزونی گیرد.

قائم مقام وزیر جهاد  با اشاره به مشكل تولید كننده‌های خرد در تامین نقدینگی گفت: وزارت جهاد در قالب طرح‌های عشایری و تولید قرار دادی تلاش كرد این مساله ترمیم شود.

همچنین بخش‌های تولیدی باید پاسخگو باشند ولی آن چه بر عهده بخش بازرگانی است، تامین گسترده نهاده‌هاست كه بخش قابل توجهی از آن تامین شده و امسال هم در زمینه مرغ و گوشت این نهاده‌ها تا اردیبهشت تامین است.

او ابراز امیدواری كرد امسال با بحرانی در زمینه تامین نهاده روبه‌رو نباشیم و اگر مساله جهانی به وقوع نپیوندد، نهاده‌ها به موقع تامین خواهد شد كه در این صورت تولید كننده هم اطمینان خاطر خواهد داشت.

پیمان پاك از تنظیم بودن بازار خبر داد و گفت: در میدان بهمن و… شاهد تغییر قیمت نبودیم و سازمان حمایت باید بر خرده‌فروشی‌ها نظارت كند.

او اضافه كرد: در سطح خرده‌فروشی نباید افزایش قیمت صورت گیرد؛ البته در فضای مجازی جنجال‌هایی صورت می‌گیرد اما به مانند حوزه مرغ و تخم مرغ تلاش داریم در زمینه گوشت قرمز هم با رونق و جهش تولید روبه‌رو باشیم.

پیمان پاك درباره تخصیص ارز حمایتی گفت: تمام نهاده حوزه پروتئین ۲۸۵۰۰ تومانی است و ما به جز عرصه جهانی شاهد تغییری نیستیم.

او از برخی مصاحبه‌ها كه جو روانی می‌دهد، انتقاد كرد و افزود: اگر احساس كنیم با افزایش قیمت كالا منفعت به تولید می‌رسد، دیدگاهی كاملا غلط است.

پیمان پاك افزود: اتحادیه‌ها از نحوه تامین نهاده اظهار رضایت كردند و امیدواریم كسانی كه وظیفه هم‌افزایی دارند، با ایجاد جهش در تولید به ثبات قیمتی كمك كنند.

او در پاسخ به سوال یكی از مخاطبان رادیو گفت‌وگو درباره ذرت‌های فاسد شده در بنادر اظهار كرد: چند میلیون تن نهاده وارد شده كه در همه دنیا اتفاق می‌افتد كه حجمی معادل یكی دو درصد آسیب می‌بیند و سازمان استاندارد و دامپزشكی به جد با آن برخورد می‌كنند و ارزی هم به آن داده نمی‌شود./خبرگزاری صداوسیما

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.