حضور ۲۳۰۰ تاجر و سرمایهگذار خارجی از ۱۰۳ کشور دنیا در راس هیاتهای عالیرتبه تجاری در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران با عنوان اکسپو ۲۰۲۴ نشان از امنیت بالای کشور در حوزه تجارت و سرمایهگذاری به ویژه پس از عملیات وعده صادق دارد.
به گزارش شهروند آنلاین، این روزها شاهد برگزاری نمایشگاه توانمندی های صادراتی ایران با عنوان اکسپو ایران 2024 در محل نمایشگاه بینالمللی تهران هستیم و در صورتی که اهل نمایشگاه رفتن باشید، به جرات میتوان گفت که تا به حال چنین نمایشگاهی را در ایران مشاهده نکردهاید.
این نمایشگاه بزرگترین و مهمترین رویداد تجاری در راستای نمایش توانمندیهای صادراتی به بازارهای بینالمللی، با حضور جمعی از فعالان اقتصادی داخلی و خارجی است اما باید گفت که تا به امروز در هیچ حوزهای چنین نمایشگاهی در چنین سطحی برگزار نشده بود به طوری که بر اساس آخرین آمار بیش از 2300 نفر تاجر و سرمایهگذار خارجی از 103 کشور جهان وارد تهران شده و در این نمایشگاه شرکت کردند.
برخلاف نمایشگاههای موضوعی که معمولا بخشی از فضای نمایشگاه بین المللی تهران را اشغال میکنند، مشاهدات میدانی نشان میدهد که تقریبا تمام فضای نمایشگاه پر شده است، و بر اساس اعلام مسئولان اجرایی 50 هزار متر مربع از فضای نمایشگاه تکمیل شده و امکان پذیرش بسیاری از بازدیدکنندگان وجود نداشته است.
اسکان دادن تاجران خارجی در 17 هتل چهار و پنج ستاره تهران
800 شرکت ایرانی در بخشهای مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی و شیلات، صنعت، فرش و صنایعدستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، دانشبنیان، تجهیزات پزشکی صنعت ساختمان و خدمات فنی-مهندسی و پتروشیمی در این نمایشگاه حضور دارند.
نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران شنبه 8 اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران آغاز شده است و تا چهارشنبه 12 اردیبهشت ادامه دارد و بازدید برای عموم نیز آزاد است.
در این روزها اگر به نمایشگاه بینالمللی تهران نزدیک شده باشید فضای متفاوتی را از شهر شاهد هستید و حضور پررنگی از بازدیدکنندگان خارجی را با رنگ و لباس مختلف شاهد خواهید بود.
با نزدیک شدن به درب های نمایشگاه ها تعداد زیادی اتوبوس و خودروهای تشریفات را مشاهده میکنید که در حال حمل و نقل یا منتظر مسافران خارجی هستند تا آنها را به هتل ببرند؛ مطرح شده است که هفده هتل 4 و 5 ستاره تهران درگیر این نمایشگاه شدهاند.
اعلام شده است که از کشورهای مختلف آسیایی، آفریقایی و اروپایی در این نمایشگاه حضور دارند که با یک چشم انداختن نیز این بازدیدکنندگان قابل رویت هستند، اما مشاهدات میدانی نشان میدهد که اعراب کشورهایهای حاشیه خلیج فارس از جمله کویت و عمان،عراق، چین، کشورهای آفریقایی، اروپای شرقی عمده این بازدیدکنندگان هستند که اتفاقا کشورهای هدف همکاریهای تجاری نیز به حساب می آیند.
تا خط تولید ایران را نبینم باور نمیکنم!
یکی از بازدیدکنندگان که خود را مجارستانی معرفی کند درباره این نمایشگاه اظهار داشت: من به عنوان یک فعال اقتصادی ایران را با نفت و محصولات پتروشیمی میشناسم و نمایش این محصولات تولیدی ایران برایم قابل باور نیست.
او افزود: تا زمانی که خط تولید این محصولات مد نظرم را نبینم باور نمیکنم، در دیدار با تولیدکنندگان ایرانی امکان بازدید از خط تولید برایم فراهم شده است.
یک فعال اقتصادی عمانی نیز اظهار داشت: ایران محصولات با کیفیتی در حوزه صنایع غذایی و محصولات کشاورزی دارد و از گذشته مشتری ایران بودیم.
او افزود: در این نمایشگاه میتوانیم محصولات مختلف ایران را به صورت یک جا مشاهده کنیم که اتفاق خوبی است.
یک بازدید کننده افغانستانی نیز اظهار داشت: به دلیل شرایط خاص در کشورمان بسیاری از کالاهای مورد نیاز خود را از ایران تامین می کنیم.
او افزود:در صورتی که شرایط فراهم شود به جای واردات مستقیم از ایران به دنبال تولید مشترک هستیم.
وعده صادق در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران
یکی از مهم ترین موضوعاتی که در نمایشگاه جلب توجه میکند امنیت روانی بازدیدکنندگان است و بر خلاف تبلیغات منفی که توسط رسانههای غربی علیه ایران میشود، تجار خارجی با حضور در ایران شرایط متفاوتی را میبینند که شاید بتوان آن را در این جملات علی آبادی وزیر صمت خلاصه کرد: «برگزاری این نمایشگاه در این فصل نشان از اقتدار ایران بعد از “وعده صادق” بود که مورد استقبال بسیاری از کشورها به شکل بیسابقه قرار گرفت. بازدیدکنندگان کشورهای دیگر به ما اعلام کردند که به دنبال تجارت با کشوری مانند ایران هستیم که قدرتمند و توانمند باشد و در تجارت با آنها مشکلی ایجاد نخواهد شد و از ما حمایت میشود.»
تفاهم با پاکستان در نمایشگاه برای سرمایهگذاری در ایران
بنابراین گزارش، امیرحسین اشراقی از فعالان حوزه اظهار کرد: نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران در مقایسه با نمایشگاههای موضوعی، جذابیتهای بیشتری برای فعالان اقتصادی دارد و بازدیدکنندگان جدیتری دارند؛ امیداریم منجر به عقد قرار داد هم شود.
او افزود: ما در این نمایشگاه میتوانیم با دیگر کشورها در بخشهای مختلف قرارداد امضا کنیم.
اشراقی تاکید کرد: در چند روز ابتدایی نمایشگاه دیدارهایی با نمایندگان کشورهای پاکستان، چین، عراق، افغانستان داشتیم و حتی تفاهنامهای نیز با کشور پاکستان در شرف امضا داریم. طرف پاکستانی به دنبال آن است که در منطقه چابهار سرمایهگذاری در بخش تولید محصولات پتروشیمی از جمله کود شیمیایی داشته باشد و از این طریق نیاز داخل ایران و حتی کشورهای هند و پاکستان و سایر کشورها را تامین کند.
اشراقی گفت: با توجه به اینکه امکان استفاده از سوئیفت و ال سی نداریم اما از مسیرها و طرق مختلفی مبادلات تجاری ایران با سایر کشورها انجام میشود.
او افزود: از طریق کانالهای غیررسمی و کشور ثالث و روابطی که در اروپا، چین، امارات داریم، عملا مشکل نقل وانتقال پول با سایر کشورها مرتفع شده است. اخیرا با کشور چین صحبتی برای تامین پروژههای داخلی انجام شده و حتی خط اعتباری نیز برای این منظور در نظر گرفته شده است که در ازای آن کالا و محصولات پتروشیمی از جمله متانول به این کشور صادر میکند.
او افزود: کشور هند نیز اظهار امیدواری کرده که در ازای پرداخت روپیه یا خرید برنج و چای محصولات پتروشیمی از ما وارد کند و با این کشور نیز به دنبال برقراری مبادله پایاپای هستیم.
تجمع این تعداد بازرگانی خارجی در ایران فرصت طلایی برای تاجران
علی چاغروند معاون کمیسیونها، مجامع و شوراهای اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: 20 اتاق استانی و 18 اتاق مشترک بازرگانی با سایر کشورها، چند تشکل ملی و اعضای اتاق بازرگانی در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران حضور دارند.
رئیس ستاد اکسپو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: کمیسیونهای اتاق بازرگانی 5 همایش بینالمللی در حوزههای انرژی، صنعت، گردشگری و احداث برگزار و سعی میکنند تا توانمندیهای صادراتی ایران را به سایر کشور ها معرفی کنند.
او تصریح کرد: بر اساس تقسیم کاری که با ستاد ملی اکسپو انجام شد، مقرر شد دعوت از بخشهای خصوصی در سطح بینالمللی را ما انجام دهیم به طوری که از 30 رئیس اتاق بازرگانی دعوت به عمل آمد و پذیرای 22 هیئت تجاری از کشورهای مختلف در مدت 5 روز نمایشگاه هستیم.
چاغروند گفت: در نمایشگاه توانمندیهای صادراتی ایران هیئت های تجاری از کشور های اروپایی، آسیایی و آفریقایی حضور دارند، به طوری که تنها در روز اول نشستهای رو در رو با برخی از کشوریهای آفریقایی، روسیه و چین را داشتیم.
او اظهار داشت: بر اساس آمارها تا به امروز نسبت به سال قبل رشد خوبی را شاهد هستیم. به عنوان مثال در سال قبل حدود 1300 تاجر خارجی در نمایشگاه حاضر شدند که امسال این رقم به حدود 2300 بازرگان رسیده است.
معاون کمیسیونها، مجامع و شوراهای اتاق ایران خاطرنشان کرد: نکتهای که باید در حوزه بازاریابی به آن توجه کنیم این است که تجمع این تعداد تاجر و بازرگان خارجی در یک برنامه چند روزه فرصت خوبی برای تجار ایرانی محسوب میشود.
چاغروند افزود: به عنوان اتاق ایران نیز سعی کردیم با تمام توان خود در این نمایشگاه حاضر شویم. از سوی دیگر، دولت هم سعی کرده از مقامات عالیرتبه سایر کشورها دعوت کند. همچنین بالغبر 15 اتاق بازرگانی از دیگر کشورها در سطح روسا و مقامات عالیرتبه در این نمایشگاه حاضر هستند که بسیار امیدوارکننده است./تسنیم
انتهای پیام