رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: تا امروز تنها کمتر از یک میلیمتر (حدود ۰.۳٪) نسبت به بارشهای بلندمدت کمبود داریم و اکنون بعد از چهار سال متوالی کمبارشی، میانگین بارش کشور به مقادیر نرمال بلند مدت رسیده است.
به گزارش شهروند آنلاین از سازمان هواشناسی کشور، سحر تاجبخش مسلمان اظهار داشت: بر اساس دادههای موجود استانهای خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان و یزد بیش از ۳۰% بارش بلندمدت خود را در سال آبی جاری تاکنون (از مهر تا ۲۶ خرداد ۱۴۰۳) کسب کردهاند.
رئیس سازمان هواشناسی کشور افزود: در استانهای اردبیل، اصفهان، ایلام، خراسان شمالی، خوزستان، قم، کردستان، کرمانشاه، گلستان و مازندران هم بین دو تا ۲۹% بیش از نرمال باران گزارش شده است.
او ادامه داد: با این وجود همچنان استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، البرز، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، زنجان، سمنان، فارس، قزوین، کرمان، کهگیلویه وبویراحمد، گیلان، مرکزی و هرمزگان بین یک تا ۳۰ درصد بارش کمتر از نرمال دریافت کردهاند.
تاجبخش مسلمان تصریح کرد: بیشترین کمبود بارش مربوط به استانهای تهران، قزوین و سمنان است.
او اضافه کرد: نکته حائز اهمیت این که بارشها عمدتاً از نوع سیلابی و با تمرکز در بازههای کوتاهمدت زمانی است که نه تنها موید افزایش رخدادهای حدی ناشی از پیامدهای تغییر اقلیم است بلکه میتواند تلفات و خسارات بیشتری برای کشور و زیرساختهای آن داشته باشد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: بنابراین از یک سو ضرورت تقویت زیرساختهای فرسوده، لایروبی رودخانهها، سازگاری بیشتر با اکوسیستمهای موجود و حفظ پایداری سرمایههای زیستمحیطی با هدف افزایش تابآوری آنها در برابر مخاطرات جوی و اقلیمی بدیهی است ، از سوی دیگر باید حتما توجه داشت که علیرغم بارشهای مناسب امسال، به سبب کمبارشی چهار سال گذشته و عدم جمعآوری بهینه آبهای شیرین به ویژه در پاییندست، همچنان در کشور، مدیریت مصرف آب باید در دستور کار مردم و مسئولین قرار داشته باشد.
تاجبخش مسلمان افزود: ضمن اینکه بر توسعه زیرساختهای جمعآوری آب در پاییندست با شیوههای سنتی و همچنین روشهای بهروز دنیا، با توجه به تغییر نوع بارشها در کشور، توصیه موکد میشود./ایرنا
انتهای پیام