دبیر ستاد حقوق بشر و معاون امور بینالملل قوه قضاییه با اشاره به اینکه آمریکا نگاه سیاسی به حقوق بشر دارد، گفت: آمریکا فقط ژست دفاع از حقوق بشر میگیرد تا اهداف سیاسی خود را پیش ببرد.
به گزارش شهروند آنلاین، کاظم غریبآبادی روز شنبه در میزگرد آمریکا به علاوه سه (ترور، تحریم و جنایت علیه بشریت) در هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی با اشاره جنایت آمریکا در سه سطح اظهار داشت: آمریکا علیه ملت ایران، مردم خودش و سایر ملتها جنایت کرده است.
او با بیان اینکه آمریکا به حقوق بشر نگاه کاملا سیاسی دارد و اعتقادی به آن ندارد، گفت: به عنوان مثال آمریکا به دلایل غیر واقعی به کنوانسیون حقوق کودک نپیوسته است.
رئیس ستاد برگزاری هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی، یکی دیگر از دلایل سیاسی بودن حقوق بشری را بیتفاوتی آمریکا درباره جنایت رژیم صهیونسیتی در غزه عنوان کرد و افزود: با وجودی که بسیاری از کشور و نهادها درباره جنایت رژیم صهیونسیتی در غزه واکنش نشان دادند اما آمریکا سادهترین بیانیهای صادر نکرد و در مقابل، حمایتهای عظیم لجستیکی و اطلاعاتی برای انجام این جنایتها انجام داد. اینها نمونه بارزی از همین گذاره است که حقوق بشر برای آمریکا مقولهای سیاسی است.
غریب آبادی یکی دیگر از مصادیق نگاه سیاسی آمریکا به موضوع حقوق بشر را حمایت و رابطه خوب آمریکا با دولت دیکتاتوری ایران قبل از انقلاب اسلامی دانست.
معاون امو ربینالملل قوه قضاییه گفت: تهاجم آمریکا به برخی از کشورها مانند عراق و افغانستان که به کشته شدن میلیونها نفر در این کشورها منجر شد، یکی دیگر از نشانههای سیاسی بودن حقوق بشر است. همچنین تحریمهای اقتصادی نیز از جمله دیگر موارد است؛ به طوری که اکنون آمریکا حدود ۲۵ کشور را تحت تحریمهای اقتصادی قرار داده که مغایر با اصول و قواعد حقوق بینالمللی بشردوستانه است.
رئیس ستاد برگزاری هفته بازخوانی و افشای حقوق بشر آمریکایی تصریح کرد: تحریمهای اقتصادی آمریکا مخصوصا وقتی فراسرزمینی میشود، مغایر با اصول حقوق بینالمللی بشر دوستانه است.
مرگ ۵٠٠ هزار کودک عراقی در نتیجه تحریمهای اقتصادی آمریکا
غریبآبادی خاطرنشان کرد: تحریمهای اقتصادی در عراق منجر به مرگ ۵٠٠ هزار کودک در این کشور شد. آن وقت آمریکا در مقابل اتفاق کوچکی که در کشوری رخ میدهد، واکنش نشان میدهد و بیانیه صادر میکند.
او با تاکید بر اهمیت جمهوری اسلامی ایران برای حقوق بینالمللی بشر دوستانه گفت: این ایرادها به آمریکا را مطرح میکنیم اما در عین حال از حقوق بشر در کشور خودمان غافل نیستیم زیرا اصول و مبانی اسلام و حاکمیت جمهوری اسلامی مبتنی بر حقوق بشر است.
غریبآبادی گفت: ما ادعا نمیکنیم در حوزه حقوق بشر بهترین هستیم اما به دنبال ارتقای موازین حقوق بشر در کشور هستیم اما نکتهای که نمیتوان از آن غفلت کرد این است که نباید استانداردها و هنجاریهای زندگی غربی وارد استانداردهای حقوق بشر شود. به عنوان مثال حقوق همجنسگرایان در سبک زندگی غربی مطرح است و نمیتوان به عنوان هنجار حقوق بشری معرفی کرد./ایرنا
انتهای پیام