ضرورت علتیابی بر زمین ماندن سیاستها
ابوترابی فرد:نهادهای علمی و پژوهشی راه اجرایی شدن سیاستهای کلی نظام را هموار کنند
خطیب موقت نماز جمعه تهران، ضرورت تبیین دقیق و جامع علل اساسی بر زمین ماندن بسیاری از سیاستهای کلی نظام را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید نهادهای علمی و پژوهشی این مساله را در دستور کار خود قرار دهند و راه را برای اجرایی شدن سیاستهای کلی نظام هموار کنند.
به گزارش شهروند آنلاین، حجت الاسلام والمسلمین سید محمد حسن ابوترابی فرد در خطبه عبادی نماز جمعه این هفته تهران، در خطبه سیاسی نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به اینکه در ساعتهای نخست امروز سخنگوی نیروهای مسلح یمن از اصابت پهپاد یافا پهپاد مدرن و رادارگریز یمنی که به دست توانای جوانان عالم و پرانگیزه یمن ساخته شده است به قلب تل آویو، خبر داد، گقت: این فرزندان اقتدارآفرین پیامبر اعظم در طول ماههایی که در برابر تجاوزهای دنیای استکبار به سرکردگی آمریکا ایستادند، برای امت اسلام حیثیت و آبروی دیگری خلق کردند.
او در ادامه اظهار کرد: نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی اظهار داشت سربازان صهیونیستی روزانه در غزه کشته میشوند و در صفحات تلویزیون نیز با یکدیگر میجنگند و دولت از هم پاشیده و کارآیی ندارد. این ژنرال بازنشسته گفته که هرج و مرج کامل بر سربازان صهیونیستی در نواز غزه حاکم شده است. در دست نبودن تجهیزات و خدمات لجستیکی و غذا مشهود است. این شرایط آنان است در نوار غزه آن هم مناطق شمالی سرزمینهای اشغالی.خدایا رزمندگان سلحشور غزه را بر دشمنان خود پیروز بگردان.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه به انتخابات اخیر ریاست جمهوری اشاره و تصریح کرد: انتخابات ریاست جمهوری اسلامی در روزهای هشتم و پانزدهم تیرماه با مشارکت بیش از ۵۵ میلیون از هموطنان در اوج رقابت، سلامت و امنیت برگزارشد. تمام ظرفیتها در این میدان باشکوه و اقتدارآفرین حضور یافتند.برگزاری شایسته انتخابات با هدایت رهبری معظم و مدیریت شایسته سرپرست هوشمند و متعهد ریاست جمهوری آقای دکتر مخبر و انتقال متین قدرت از دولتی به دولت دیگر با گرایش سیاسی متفاوت بسیار ارزشمند و درخور تحسین بوده و برای ملت عزیز اقتدارآفرین است.برای ملت بزرگ ایران و جوانان عزیز امیدآفرین و نشاطافزا است.
او انتخابات اخیر را از عوامل مهم و کلیدی افزایش سرمایه اجتماعی برشمرد و گفت: این رویداد مهم که حکایت از ظرفیت استثنایی نظام جمهوری اسلامی ایران دارد، رشد و بالندگی ملت عزیز را در شرایطی به نمایش گذاشت که شاخصهای کلان اقتصادی حکایت از شرایط سخت مردم دارد و دشمنان ملت ایران که استقلال و عزت مردم را بر نمیتابند و جنگی همهجانبه و پیچیده و ترکیبی را بر ملت عزیز تحمیل کردند.
خطیب نماز جمعه این هفته تهران در ادامه خاطرنشان کرد: منافع ملی و شرایط اقتصادی کشور اقتضا دارد تا همگان به ویژه نامزدهای انتخابات و هواداران جوان و پرانگیزه آنان و رسانهها و نخبگان علمی و سیاسی با الهام از پیام تبریک پرمعنای رهبر به ملت عزیز و رئیس جمهور منتخب با نیکاندیشی و همکاری رفتارهای رقابتی دوران انتخابات را به هنجارهای رفاقتی تبدیل کنند و با اتخاذ مواضع مثبت و در اختیار قرار دادن سرمایه فکری و مدیریتی خود به یاری دولت چهاردهم بشتابند.
او افزود: دکتر پزشکیان در مناظرهها و گفتوگوهای انتخاباتی خویش نقشه راه خود را در مدیریت دستگاه اجرایی کشور تبیین کردند و به درستی بر اهمیت و ضرورت تلاش برای فراهم آوردن بستر اجماع نخبگان علمی و سیاسی در راستای اجرای شایسته سیاستهای کلی نظام تاکید کردند.
او در ادامه با خاطرنشان کردن این مساله که سیاستهای کلی با عنایت به منبع قانونی در قانون اساسی، فرایند تولید و محتوا و جایگاه استثنایی مرجع صادر کننده یعنی رهبری معظم انقلاب از منزلت بالایی در نظام حقوقی ما برخوردار است، یادآورشد: این سیاستها دارای جایگاه حقوقی فاخر است. سیاستهای کلی نقشه راه برای دستیابی به آرمانها و اهداف تعریف شده در قانون اساسی است. در قانون اساسی آرمان ها تعریف شده است
ابوترابی فرد در ادامه با اشاره به اینکه سیاستهای کلی که در یک فرآیند فاخر با نگاه علمی تدوین میشود نقشه راه برای رسیدن به آرمانهایی است که در قانون اساسی تعریف شده است، بیان کرد: این سیاستها چارچوب جهتگیری کشور در تمام عرصههای حکمرانی را تعریف میکند. این است که رهبری معظم در سال ۱۳۸۱ در دیدار ریاست و اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کردند که مساله انضباط در کشور از لحاظ سیاستها و هندسه عمل و اجرا وابسته به سیاستها است. اگر سیاستهای کلی نظام در جایی تدوین، تثبیت و توزیع نشود، دچار مشکل میشود. وقتی سیاستها مشخص شد هندسه کلی حرکت نظام در مسیر کلی معین شده است.
او افزود:رئیس جمهور منتخب بارها تاکید کردند که هدف دولت چهاردهم فراهم کردن زمینه تحقق و اجرای سیاستهای کلی است. لذا رهبر معظم انقلاب در بیانی میفرمایند مهمترین وظیفه رهبری تنظیم سیاستهای کلی است. رهبری معظم با اشراف کامل میفرمایند مهمترین وظیفه رهبری نظام در قانون اساسی تنظیم سیاستهای کلی نظام است. لذا باید این سیاستها در جایگاه خود قرار بگیرد و قوای سهگانه، دستگاههای اجرایی و همه نهادها و نیروهای مسلح و نهادهای امنیتآفرین همه در چارچوب سیاستهای کلی حرکت خود را تنظیم کنند و برنامهریزی آنان برای اجرای سیاستهای کلی نظام باشد.
او در ادامه تاکید کرد: مساله مهمی که به نظر میرسد باید مورد مطالعه قرار بگیرد تبیین دقیق و جامع علل اساسی بر زمین ماندن بسیاری از سیاستهای کلی نظام است. باید نهادهای علمی و پژوهشی این مساله را در دستور کار خود قرار دهند و راه را برای اجرایی شدن سیاستهای کلی هموار کنند.امید است دولت چهاردهم از تمام ظرفیت نخبگانی و مدیریت کشور برای فهم دقیق این موانع و برنامهریزی برای رسیدن به نقشه راه تحقق سیاستهای کلی نظام دست پیدا کند.
حجتالاسلام والمسلمین سید محمد حسن ابوترابی فرد در خطبه عبادی نماز جمعه این هفته تهران نیز بیان کرد: شما برادران و خواهران گرانقدر و مردم شریف و سوگوار در مصیبت بزرگ عاشورا را به شناخت پیشوا و امام خویش و گام برداشتن در راهی که مدرسه رسالت و امامت فرا روی بشر تعریف کرده است توصیه میکنم. راهی که مدرسه عاشورا برای جامعه بشری تعریف کرد. اگر این مدرسه نبود امروز جامعه انسانی از معارف حیات بخش قرآن محروم بود.
او در ادامه اظهار کرد:اگر حرکت عظیم عاشورا نبود دستگاه آلوده به ستم و جنایت اموی تمام دستاوردهای حرکت عظیم پیامبر(ص) را پایمال میکرد.
او ادامه داد:امروز از آموزههای حیاتبخش اسلام و قرآن کریم به خوبی استفاده میشود؛ چراکه قرآن برای جامعه انسانی یک طرح نو و جامعهپرداز و انسانساز را ارائه کرده است. طرحی که در سایه حیات عقلانی و حضور در مدرسه وحی شناخته میشود و راه برای تحقق آن هموار میشود.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه تصریح کرد: آبادانی و عمران دنیا به عنوان آغازی برای رسیدن به حیات ابدی و ملکوتی عالم واپسین است. انسان عاقل و عالم پیامبر را میشناسد. خدا را میشناسد و با معرفت خدا در محضر وحی و پیامبر او حاضر میشود. با فرامین انسانساز و پیام آسمانی انسان تربیت میشود. این انسان تربیت شده در مدرسه عقل و وحی به جایگاهی دست پیدا میکند که قیام او قیام به قسط و عدل است. در تمام زوایای زندگی فردی و اجتماعی او علم و عدالت را مشاهده میکنید.
او در ادامه تاکید کرد: ملاک برتری و رشد و تعالی دانش و تعهد به علم است. حضرت ابراهیم خطاب به عمویش که نقش پدری برای او داشت میگوید این فرزند تو به مراتب عالی علم و معرفت آراسته است. از من متابعت کن؛ یعنی در پرتو علم و دانش حرکت کن. اگر جامعه این اولیاء برتر الهی را شناخت، در سایه حضور و مشارکت مردم یک نظام سیاسی مقتدر شکل میگیرد و راه برای تحولات اجتماعی، سیاسی و فرهنگی فراهم میشود.
او افزود: باید عالم در راس هرم قدرت قرار گیرد. عالم علی بن ابی طالب است. او باید در راس هرم قدرت قرار گیرد. جامعه باید به این شعور و ادراک برسد و اورا انتخاب کند تا راه برای تحول فراهم شود.امام و پیشوا و مقتدای جامعه باید شخصیتی باشد که مفاهیم و ارزشهای اسلامی را بشناسد و به آنها متعهد باشد. نقطه اعلی آن امام معصوم است که قرآن ناطق است. باید کنار امام صالح بایستیم و راه را برای یک تحول عظیم سیاسی و اجتماعی فراهم کنیم. این مکتب حسینی است.
او در ادامه تاکید کرد: دهها شخصیت برجسته در حول شخصیت اباعبدالله اجتماع کردند. یکی از اینها شخصیت برجسته زهیر است. در آستانه ورود به کربلا حضرت اباعبدالله به تحولات اشاره کردند که مومن باید آماده شهادت در راه خدا باشد. برای دفاع از دین و مدرسه پیامبر(ص). در اوج ایثار در کنار حضرت اباعبدالله ایستادند. این مدرسه تکیهگاه مردم غزه بوده و دفاع مقدس محصول آن است./ایسنا
انتهای پیام