عارف: ارتقای جایگاه زن در نظام تصمیم‌سازی یک اصل است

معاون اول رئیس‌ جمهور با بیان اینکه هیچ تبعیضی نباید بین زن و مرد در حکمرانی و پذیرفتن مدیریت‌ها و مسئولیت‌ها باشد، گفت: ارتقای جایگاه زن در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، یک اصل است.

به گزارش شهروند آنلاین، محمد رضا عارف، امروز دوشنبه در آیین تکریم و معارفه معاونان پیشین و جدید رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، اظهار داشت: یاد شهدای انقلاب، به‌ویژه شهدای دولت و برادر شهیدمان آیت‌الله رئیسی را گرامی می‌دارم و از تلاش‌های خانم خزعلی در معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، تشکر می‌کنم. به خانم بهروزآذر نیز تبریک می‌گویم که نشاط جوانی و عقبه علمی دارد؛ مایه افتخار برای ما است که در خدمت این خانم جوان، متعهد و پرتلاش در دولت هستیم.

عارف تصریح کرد: به دختران جوان و ورزشکاران قهرمان ایران در رقابت‌های المپیک تبریک می‌گویم که هم در عرصه رقابت و هم در عرصه اخلاق، پیروز شدند و امیدواریم افتخارآفرینی خود را ادامه دهند.

معاون اول رئیس جمهور با تشکر از همه زحمات ۲۰ سال گذشته، گفت: در سال ۸۳ یک سؤال از خانم زهرا شجاعی پرسیدم که این سؤال را هم از خانم بهروزآذر می‌پرسم. «اگر این معاونت نبود، چه کمبودی برای زنان داشتیم؟» زنان در ۸ سال دفاع مقدس در دو جبهه جنگیدند؛ در خط مقدم و پشتیبانی از جنگ. زنان ما در دانشگاه‌ها درخشیدند. نرخ باسوادی زنان ما از ۱۵ درصد اوایل انقلاب به بالای ۸۵ درصد امروز رسیده است. در کار‌های سخت نمی‌توانید رد پای زنان را نبینید.

عارف تأکید کرد: ما برنامه توسعه و ۲۰ سال وقت داشتیم به کشور نخست منطقه تبدیل شویم، اما الآن کجا هستیم؟ آیا با اهداف بلند و شعاری می‌توانیم به کمک نیمی از جمعیت کشورمان بیاییم؟ شاخص‌های پیشرفت علمی دختران در برابر پسران را دنبال کنید. مطمئن هستم در بیشتر شاخص‌ها، دختران ما بهتر هستند.

معاون اول رئیس جمهور گفت: در مجلس دهم ۳۰ درصد از فهرست نمایندگان تهران را به زنان اختصاص دادیم که موفق بودند و عملکرد ۹ نماینده تهران نسبت به عملکرد ۲۱ نماینده مرد در مجلس دهم، بهتر بود؛ این واقعیت است. من کمتر شعار می‌دهم، این موضوع را بررسی کنید.

عارف اظهار داشت: می‌خواهیم نظام شایسته‌سالار داشته باشیم، اما امروز نظام مردسالار است؛ در نشست‌ها گاه از خانم‌ها تعریف می‌کنیم، زیرا می‌خواهیم شب در خانه دعوا نداشته باشیم، این راه آن نیست؛ این رفتار یک حکومت مردمی نیست.

معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه به دنبال وضعی هستیم که هیچ تبعیضی بین زن و مرد در حکمرانی و پذیرفتن مدیریت‌ها و مسئولیت‌ها نباشد، تصریح کرد: ارتقای جایگاه زن در نظام تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری، یک اصل است.

همچنین، معاون پیشین رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در این آیین، یاد و خاطره آیت‌الله رئیسی، شهید خدمت و شهید اسماعیل هنیه، رئیس سابق دفتر سیاسی جنبش حماس را گرامی داشت و ابراز امیدواری کرد که فعالیت‌های رو به جلوی معاونت ریاست جمهوری در امور زنان و خانواده، در دوره جدید نیز ادامه یابد.

انسیه خزعلی با توجه به کارهای انجام شده در حوزه زنان و خانواده، اظهار داشت: اختصاص سمت هم‌تراز مشاور وزیر، افزایش اعضای هیات علمی زنان، افزایش نسبت حضور زنان در هیات‌های علمی، افزایش ۸۰ درصد مشاغل خانگی بانوان و حمایت‌های چهارگانه از ازدواج دهه شصتی‌ها، از جمله نتایج تلاش‌ در این دوره بوده است.

خزعلی گفت: درباره سلامت زنان، وضع خوبی برای آنان در دوره پیش، حین و پس از بارداری ایجاد شد و ۵۰ درصد افزایش یافت.

معاون پیشین رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، تصریح کرد: با تلاش‌های انجام شده، کودک‌همسری و ازدواج دختران ۱۵ساله، ۳۳ درصد و دختران زیر ۱۵ سال، ۲۵ درصد کاهش داشته است.

خزعلی، تلاش برای هماهنگی و همراهی دستگاه‌های مختلف را از دیگر برنامه‌های این معاونت عنوان کرد و اظهار داشت: سال گذشته ۷۰ هزار متر مربع زمین به چهار فرزندی‌ها واگذار شد.

ادامه دارد

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.