مینو مداح، سرمربی تیم ملی تکواندو زنان ایران در خصوص افتخارآفرینی دختران کشورمان در مسابقات المپیک ٢٠٢٤ پاریس گفت: به لطف خدا و دعای خیر مردم، یک اتفاق خیلی خوب در المپیک رقم خورد. در این مسیر از خیلی از افراد از جمله کادر فنی، روانشناس، فدراسیون تکواندو و مسئولان ورزش ایران تشکر کرد. نمیتوانم بگویم که در این مسیر «من» موفق شدم چون وزن این کلمه سبک است و باید بگوییم که ما موفق شدیم و این موفقیت مدیون تلاش یک تیم حرفهای است که خدا را شکر به ثمر رسید.
رقابتهای المپیک ٢٠٢٤ برای کاروان ایران یک سوپرایز ویژه داشت و نمایندگان تکواندو کشومان دست به یک افتخاربزرگ زدند. علاوه بر اینکه هر ٤ نماینده ما صاحب مدال شدند، دختران تکواندوکار کشورمان نیز صاحب مدال شدند و برنز نعمتزاده و نقره ناهید کیانی باعث شد تا بهترین عملکرد دختران کشورمان در المپیک رقم بخورد و ناهید کیانی هم پرافتخارترین المپین زن کشورمان در المپیک لقب بگیرد. مینو مداح سرمربی تیم ملی تکواندو کشورمان در گفتوگویی که با «شهروند» داشت، در خصوص روند تیم ملی تا پایان رقابتهای المپیک صحبتهای مختلفی به میان آورد. او تاکید داشت با اتفاقات خوبی که در المپیک رخ داد، در آینده ورزشکاران خوبی به تکواندو معرفی خواهند شد و خانوادهها این رشته ورزشی را جدیتر خواهند گرفت.
گفتوگوی «شهروند» را با مینو مداح میخوانید:
*ضمن تبریک به خاطر این افتخارآفرینی بزرگ، تیم ملی تکواندو زنان کشورمان چه فرایندی را تا رقابتهای المپیک برای کسب مدال مسابقات طی کرد؟
جا دارد مجددا موفقیت کاروان ورزشی ایران در رقابتهای المپیک خصوصا رشته تکواندو را تبریک بگویم. من در گذشته ١٣ سال در تیمهای ملی به عنوان سرمربی فعالیت داشتم که قبل از المپیک ریو اتفاقاتی افتاد و من کنار رفتم. من ٢ و سال نیم پیش به دعوت اقای هادی ساعی، به تیم ملی برگشتم و این مدتی گذشت، خیلی سختی کشیدیم اما خیلی از اولینها را توانستیم کسب کنیم. از این اولینها میتوان به کسب اولین مدال طلای جهانی زنان توسط ناهید کیانی، قهرمانی در مسابقات قهرمانی آسیا در کره جنوبی و کسب ٢ سهمیه در رقابتهای المپیک بود و به لطف خدا و دعای خیر مردم، یک اتفاق خیلی خوب در المپیک رقم خورد. در این مسیر از خیلی از افراد از جمله کادر فنی، روانشناس، فدراسیون تکواندو و مسئولان ورزش ایران تشکر کرد. نمیتوانم بگویم که در این مسیر «من» موفق شدم چون وزن این کلمه سبک است و باید بگوییم که ما موفق شدیم و این موفقیت مدیون تلاش یک تیم حرفهای است که خدا را شکر به ثمر رسید.
*در خصوص عملکرد ناهید کیانی و مبینا نعمتزاده هم صحبت کنید. خودتان پیشبینیهایی از کسب مدال داشتید اما به نظر شما نقره ناهید کیانی میتوانست به طلا تبدیل شود یا مبینا نعمتزاده به فینال تکواندو را پیدا کند؟
قبل از اعزام، خیلی از همکاران رسانهای شما که با من صحبت میکردند و از در خصوص پیشبینی من از رقابتها سوال میکردند، جواب میدادم که مسابقات واقعا غیرقابل پیشبینی است چون اتفاقات عجیبی زمان مسابقات ممکن است رخ دهد اما من این را هم گفتم که هر ٢ ورزشکار من پتانسیل فینالیست شدن در المپیک را دارند و خودتان دیدید مبینا نعمتزاده با اختلاف کمی از حریف چینی خود شکست خورد و ناهید کیانی هم در فینال به حریفی از کرهجنوبی باخت که قبلا در مسابقات گرندپری رم شکست داده بود. این یعنی میتوانست اتفاقات بهتری رقم بخورد اما ورزشکاران ما چیزی کم نگذاشتند و شرایط زیادی دست به دست هم دارد که رنگ مدال ما اینجا متوقف شود اما ورزشکاران ما توانستند پرچم کشور را در جایی به اهتزاز دربیاورد که باعث غرور ملی ما شدند.
*چه شاخصههای مهمی در افتخارآفرینیهای بزرگ تکواندو در المپیک وجود داشت و شما به عنوان سرمربی تیم ملی تکواندو چه چیزهای در این مسیر مد نظرتان بود؟
انگیزه ورزشکاران ما زمانی که هادی ساعی به عنوان رئیس فدراسیون تکواندو انتخاب شد، بسیار بالا رفت. ما در این مسیر افراد متخصص قابل توجهی به کمک ما آمدند و باعث شدند تا آمادگی ورزشکاران ما به بالاترین حد خود برسد. شما دیدید که ورزشکاران ما تا ثانیههای آخر طوری جنگیدند که بازی باخته را به برد تبدیل کردند. جا دارد اینجا از مربیان پایه ورزشکاران تشکر کنم چون این افراد به رشد تکواندو کمک میکنند و تلاش این افراد در این موفقیت به هیچ عنوان بیتاثیر نیست. خود من و کادرفنی شبانهروزی در کنار بچهها بودیم و از خانه و زندگی خود زدیم تا به نتیجه مد نظر خود برسیم.
*خیلیها امیدوار شدند که با کسب این موفقیت، دختران کشورمان در المپیکهای بعدی نمایندگان بیشتری داشته باشند. برای این مساله، برنامهای دارید؟
این امکان برای ما وجود دارد که اگر به موقع شروع کنیم، به اتفاقات بهتری هم دست پیدا کنیم. در این دوره، ما حدود ٢ سال از تکواندو دنیا برای گرفتن سهمیه عقب بودیم. چین از ٤ سال پیش برای گرفتن سهمیه برنامهریزی کرده بود و در بخش زنان هم ٤ سهمیه گرفت. ما خیلی در این دوره خیلی دیر شروع کردیم و توانستیم از طریق رنکنیگ یک سهمیه بگیریم. اگر درست برنامهریزی شود و پیشبینیهای لازم صورت بگیرد، میتوانیم در المپیک بعدی ٤ سهمیه داشته باشیم البته کار راحتی نیست اما امکانپذیر است.
*باتوجه به اتفاقاتی که رقم خورده است، چشمانداز و مسیر پیشروی تکواندو زنان در چه وضعیتی قرار دارد؟
این مسیر قطعا خیلی روشن است و در سالهای پیشرو، ورزشکاران بهتری به تیم معرفی میشوند و مربیان باانگیزه و قویتری در کادر فنی حضور پیدا کنند. ما در بحث مربی و ورزشکار در ٢ سال گذشته عملکرد خوبی داشتیم و با مدالآوریهایی که در المپیک داشتیم، دیدگاه همه حرفهایتر خواهد شد و باشگاهها شلوغتر خواهد شد و انگیزهها دوچندان میشود و خانوادهها و ورزشکار به شکل حرفهایتری پیگیر میشوند و امیدوارم با این روند ورزشکاران بهتری را هم معرفی کنیم.
*در خصوص پاداشهای المپیک هم صحبت کنید. آیا پاداشهای در نظر گرفته شده، کافی خواهد بود یا همچنان در آن خلاءهایی وجود دارد؟
در خصوص ورزشکاران ظاهرا مبالغ در نظر گرفته شده، واریز شده است اما برای مربیان مطلب واضحی اعلام نشده است. البته ما پاداش خود را زمانی که بچهها مدال میگیرند، کسب میکنیم اما در بحث پاداش همیشه کادرفنی و مربیان مورد ظلم واقع شدهاند. دغدغههای مربی و سرمربی خیلی زیاد است اما در نهایت ٥٠ درصد پاداش مدال را به کادر فنی میدهند. من واقعا نیاز مالی ندارم اما این اتفاق نشاندهنده این است که چقدر کادرفنی مورد توجه مسئولان است. در گذشته دورتر این روند وجود نداشت و معادل پاداش ورزشکار، سرمربی هم دریافت میکرد اما تا اینجای کار چیز واضحی اعلام نشده است و امیدوارم معادل ورزشکار را هم برای ما حساب کنند. ما در همانجا از مسئولان خواهش کردیم که چون ناهید کیانی اولین فینالیست زن ایران در المپیک است، مسئولان محبت کنند مدال ایشان را معادل طلا در نظر بگیرند و جوایز این مدال را مد نظر قرار دهند.
*کلام آخر؟
تشکر ویژه از خانوادهام دارم که بدون منت کنار من بودند و یکی از مواردی که باعث شد من موفق باشم دلگرمی این عزیزان بود و امیدوارم که هموطنان عزیزمان هم دلشان شاد شده باشد و این شادیها مستدام باشد.