رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با اشاره به اینکه طی سه سال گذشته ۵۷۰ هزار سبد معیشتی و بهداشتی بین جامعه هدف توزیع شده است، گفت: این جمعیت در تلاش برای تأمین امنیت غذایی اقشار آسیبپذیر در سراسر جهان است.
به گزارش شهروند آنلاین از پایگاه اطلاعرسانی جمعیت هلال احمر؛ وحید سلیمی، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر به مناسبت روز جهانی غذا به تشریح فعالیتهایی این جمعیت برای افزایش امنیت غذایی مردم کشورمان و آسیبدیدگان از جنگ و حوادث طبیعی پرداخت و گفت: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران به عنوان بزرگترین سازمان امدادی و نهاد بشردوستانه کشور، از جمله سازمانهای مردمنهادی است که سابقه طولانی و نقش درخشانی در تأمین امنیت غذایی اقشار آسیبدیده، آسیبپذیر و کمتر برخوردار در دو سطح ملی و بینالمللی دارد.
او تصریح کرد: نقشآفرینی جمعیت هلال احمر در حوزه غذا و تغذیه، نشئت گرفته از اصول هفتگانه نهضت بینالمللی صلیب سرخ و هلال احمر یعنی «بیغرضی، بیطرفی، استقلال، خدمات داوطلبانه، بشردوستی، یگانگی و جهانشمولی» و اهداف چهارگانه آن مبنی بر «کوشش در جهت برقراری دوستی و تفاهم متقابل و صلح پایدار میان ملتها، تسکین آلام بشری، تأمین احترام انسانها و حمایت از زندگی و سلامت انسانها بدون در نظر گرفتن هیچگونه تبعیض میان آنها» است.
سلیمیبا اشاره به اینکه جمعیت هلال احمر کشورمان در بحرانهای اقلیمی، فجایع انسانی و مخاصمات مسلحانه در سطح بینالمللی همواره معطوف و در چارچوب مأموریتهای فرامرزی و بشردوستانه خود، به نقشآفرینی مؤثر پرداخته است، گفت: این جمعیت بخش مهمی از اقدامات پاسخگویی خود را به تأمین نیازهای غذایی و بهداشتی آسیبدیدگان این بلایای طبیعی و بحرانها اختصاص داده است.
او ادامه داد: به عنوان مثال از اوایل دهه ۹۰ خورشیدی و در پی تشدید بحران قحطی در کشور سومالی و برانگیختگی عواطف و احساسات انسانی در کشورمان علاوه بر کمکهای نقدی قابل توجه هموطنانمان به سومالی از طریق جمعیت هلال احمر، این جمعیت با اعزام تیمهای امدادی و درمانی به سومالی، تأمین امنیت غذایی مردم این کشور را در کنار سایر جمعیتهای ملی فعال در این حوزه بر عهده گرفت.
سلیمی افزود: چند سال بعد و در اواسط همین دهه بود که جمعیت هلال احمر ایران و فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر در زمینه تامین امنیت غذایی افراد آسیبدیده در سومالی، قرارداد همکاری امضا کردند. قرارداد همکاری میان جمعیت هلال احمر ایران و فدراسیون بینالمللی جمعیتهای صلیب سرخ و هلال احمر در زمینه تقویت تابآوری در برابر گرسنگی آسیبپذیرترین اقشار مردم سومالی از طریق ارتباط ویدئوکنفرانس میان رئیس وقت جمعیت هلال احمر ایران و دبیرکل فدراسیون به امضا رسید. همچنین قرارداد برنامه تامین امنیت غذایی و تابآوری در برابر گرسنگی امضا شد تا بر اساس آن جمعیت هلال احمر ایران بتواند کمکهای موثری را به افراد آسیبدیده سومالی و کنیا در زمینه غذا، بهداشت، کاهش خطرپذیری و ظرفیتسازی ارائه کند.
او همچنین گفت: این همکاری هلال احمر ایران با فدراسیون نمونهای از روحیه مشارکت و مصداق بارزی از نقشآفرینی این جمعیت در برنامه تأمین امنیت غذایی اقشار آسیبپذیر در سراسر جهان است. به عنوان نمونههای متاخر نیز باید به کمکهای دو سال اخیر جمعیت هلال احمر کشورمان به آسیبدیدگان از زلزلههای ترکیه، سوریه و مراکش و نیز مخاصمات مسلحانه در کشورهای لبنان، فلسطین و یمن در ماههای گذشته اشاره کرد.
سلیمی خاطرنشان کرد: جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران با مشارکت گسترده مردم، خیرین و حامیان حقوقی علاوه بر جمعآوری افزون بر ۷۵۰ میلیارد ریال کمک نقدی، تاکنون چندین محموله کمکهای بشردوستانه با محوریت اقلام غذایی، دارویی و بهداشتی را به مردم مظلوم جنوب لبنان توزیع کرده است.
او به تلاشهای این جمعیت برای کمک به امنیت غذایی مردم کشورمان در مناطق محروم نیز اشاره کرد و گفت: سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر با شعار ایجاد حلقه اتصال بین توان توانمندان و نیاز نیازمندان، در طی سه سال گذشته افزون بر ۵۷۰ هزار سبد غذایی، معیشتی و بهداشتی را بین جامعه هدف توزیع کرده است. این افراد شامل ساکنان محلات کمبرخوردار، حاشیهنشین شهری، مناطق محروم روستایی و عشایری، زنان بیسرپرست و بدسرپرست، زنان سرپرست خانوار، خانوارهای زندانیان، معلولان، سالمندان نیازمند و … است.
رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر افزود: در سطوح بینالمللی جمعیت هلال احمر با برگزاری پویشهای بشردوستی و در سطح ملی این جمعیت با اجرای پویشها و فراخوانهای حمایتی مانند پویش «هلال رحمت» و به ویژه در مناسبتهای خاص مانند نوروز باستانی و ماه رمضان، برای تأمین سبدهای غذایی مورد نیاز اقشار آسیبپذیر از محل کمکهای نقدی و غیر نقدی مردم، خیرین، داوطلبان و حامیان اقدام میکند. هر چند که این اقدام خیرخواهانه و عامالمنفعه جمعیت هلال احمر منوط و منحصر به یک مناسبت نبوده و تأمین امنیت غذایی جامعه هدف جزو وظایف تعطیلناپذیر و مستمر و منظم این جمعیت است.
او در پایان گفت: امید است چنین مناسبتی نقش نمادین و فرهنگسازی در کمک به تأمین امنیت غذایی افراد آسیبدیده با مشارکت همه کشورها و سازمانهای بینالمللی داشته باشد./ایکنا
انتهای پیام