گروهی از مهندسان یک شرکت دانشبنیان سامانهای مبتنی بر هوش مصنوعی و دادههای ماهوارهای عرضه کردند که با اجرای آن در استانهای اصفهان، مرکزی و فارس موجب افزایش بهرهوری و کاهش مصرف آب شدهاند.
به گزارش شهروند آنلاین، رئیس هیات مدیره این شرکت دانشبنیان گفت: طرح مدیریت آبیاری کشاورزی با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان و حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری اجرایی شده است.
دکتر مهدی قیصری افزود: ما سامانهای را پیادهسازی کردیم که در قالب برنامه مدیریتی، خدماتی را به کاربران ارائه میدهد، بدون آنکه نیاز باشد در اراضی کشاورزی قطعهای نصب شود.
او اضافه کرد: رصد اراضی و مزارع کشاورزی از سوی این سامانه همگی از طریق تصاویر و دادههای ماهوارهای و هوش مصنوعی صورت میگیرد.
دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان تاکید کرد: این سامانه به کشاورزان اعلام میکند که به چه میزان آبیاری نیاز دارند، در کدام بخش از اراضی نیاز به آبیاری است و چند ساعت باید آبیاری صورت گیرد. بهرهگیری از این روش هوشمند برای کشاورزان دستاوردهایی، چون افزایش تولید، افزایش بهرهوری و کاهش مصرف آب مصرفی را در پی دارد.
او با بیان اینکه کاربرد این سامانه موجب افزایش سود کشاورزان میشود، دلیل آن را بینیازی به زیرساخت برای کاربردی کردن این سامانه در اراضی دانست و گفت: زمانی که سامانهای نیاز به زیرساخت نداشته باشد، هر چه تولید صورت گیرد، برای کاربر، سود به همراه دارد از این رو قیمت تمام شده محصول نیز کاهش مییابد. این سبب اشتیاق کشاورزان برای کاربردی کردن این سامانه خواهد شد.
رئیس هیات مدیره این شرکت دانشبنیان، دسترسی به داده را از مهمترین عوامل کاربردی شدن کامل این سامانه در بخش کشاورزی عنوان کرد و یادآور شد: در صورتی که کشاورزان این دادهها را داشته باشند، ما تنها در افزایش بهرهوری با آنها سهیم میشویم و بابت سایر خدمات از آنها هزینهای دریافت نمیشود.
قیصری با اشاره به بخش هوش مصنوعی این سامانه، توضیح داد: در گرفتن دادههای آب و هوا، بانکهای مختلفی وجود دارد، ولی مساله اصلی این است که دادههای موجود برای آن منطقه و موقعیت دقیق است یا خیر و ما با بهرهگیری از AI این مشکل را هموار کردیم.
از سوی دیگر برای بهرهگیری از DSS ها، نیاز دارند تا درباره شرایط رشد گیاهان، اطلاعات داشته باشند و برای دسترسی به این دادهها نیاز به اطلاعات زیادی است تا در لحظه بتواند به کشاورز دادههای لازم را ارائه دهد، از این رو هوش مصنوعی به کمک ما میآید تا پردازشها در سیستم به طور دقیق صورت گیرد.
DSS مخفف Decision support system یعنی سامانه پشتیبانی تصمیم است. DSS یک برنامه نرم افزار رایانهای است که برای بهبود توانایی تصمیمگیری یک شرکت استفاده میشود. سازمانها از طریق DSS میتوانید حجم زیادی از دادهها را تجزیه و تحلیل کنند و بهترین گزینههای ممکن را ارائه دهند./خبرگزاری صداوسیما
انتهای پیام