گستره فراگیری برف و باران در 23 استان‌

سازمان هواشناسی با هشدار بارش باران و برف در ۲۳ استان از کاهش محسوس دما در نیمه شمالی ایران خبر داد و توصیه‌های مهمی را برای کشاورزان ارائه کرد.

به گزارش شهروند آنلاین، بر اساس نقشه‌های همدیدی و آینده‌نگری سازمان هواشناسی امروز در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، شمال کردستان، زنجان، قزوین، البرز، تهران،‌ سمنان، قم، لرستان، همدان، مرکزی، خراسان شمالی،‌ خراسان رضوی، اصفهان، شمال خوزستان و چهارمحال و بختیاری و روز چهارشنبه علاوه بر این مناطق در یزد و خراسان جنوبی بارندگی، رعدوبرق، وزش باد شدید موقتی و در ارتفاعات و مناطق سردسیر بارش برف پیش‌بینی شده است.

روز پنجشنبه در استان‌های تهران، البرز، مازندران، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و کرمان بارش‌های پراکنده پیش‌بینی شده است. روزهای جمعه و شنبه هفته آینده پدیده بارشی برای کشور پیش‌بینی نشده است.

از روز سه‌شنبه تا پنجشنبه کاهش محسوس دما در نیمه شمالی ایران روی می‌دهد. طی این مدت در استان‌های واقع در شمال غرب، جنوب غرب، شمال شرق، شرق، مرکزی، استان‌های واقع در دامنه‌های شمالی و جنوبی البرز در برخی ساعات وزش باد شدید گاهی گردوخاک روی می‌دهد.

طی روزهای سه‌شنبه تا پنجشنبه دریای خزر و چهارشنبه و پنجشنبه خلیج‌فارس مواج است.

سازمان هواشناسی کشور همچنین اعلام کرد از صبح امروز 23 آبان ماه 1403، نفوذ توده هوای سرد به کشور آغاز شده و تا جمعه 25 آبان ادامه خواهد داشت. این پدیده موجب کاهش محسوس دما به میزان 5 تا 10 درجه در بسیاری از مناطق خواهد شد، به‌ویژه از بامداد چهارشنبه.

مناطق تحت تأثیر

چهارشنبه 23 آبان: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، ارتفاعات قزوین، البرز، تهران، سمنان، مازندران، خراسان شمالی و شمال خراسان رضوی.

پنجشنبه 24 آبان: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، اردبیل، زنجان، نیمه شمالی خراسان رضوی، خراسان شمالی، غرب اصفهان و ارتفاعات سمنان، تهران، البرز و قزوین.

جمعه 25 آبان: آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، کردستان، زنجان، اردبیل، همدان، غرب اصفهان، شرق لرستان، شمال مرکزی، خراسان شمالی، خراسان رضوی و ارتفاعات و دامنه‌های سمنان، تهران، البرز، قزوین و مرکز کرمان.

اثر مخاطره

این وضعیت موجب افزایش محسوس مصرف نهاده‌های انرژی خواهد شد و همچنین می‌تواند خسارات جدی به بخش کشاورزی وارد کند.

توصیه‌های هواشناسی

تسریع در برداشت محصولات کشاورزی مانند چغندر قند، سیب زمینی، پیاز، سویا، انگور، ذرت و زعفران در مناطق مختلف.

تسریع در کشت غلات پاییزه و استفاده از کودهای پتاسه و کودهای کامل میکرو در مزارع گوجه فرنگی و سیب زمینی.

کنترل پوشش گلخانه‌ها و بستن دریچه‌ها جهت جلوگیری از نفوذ سرما.

جلوگیری از هرس درختان باغی و کاهش دوره آبیاری درختان خزان‌شونده.

سرزنی بوته‌های سیب‌زمینی جهت پیشگیری از خطر سرمازدگی.

تسریع در کشت کلزا در مناطق سردسیر و تغذیه زمستانه کندوهای زنبور عسل.

تأمین سوخت و راه‌اندازی وسایل حرارتی در گلخانه‌ها، مرغداری‌ها و دامداری‌ها و کنترل دما و رطوبت.

محافظت از تأسیسات و سیستم‌های آبیاری تحت فشار در برابر سرما.

مصرف کودهای اسید آمینه، پتاسه، بور و روی برای مقاوم‌سازی درختان به سرما.

تعدیل دمای محیط با آبیاری خارج از نوبت در مزارع و باغات.

کارشناسان هواشناسی از تمامی کشاورزان، دامداران و مسئولین تأسیسات کشاورزی درخواست کرده‌اند برای کاهش خطرات ناشی از سرما و جلوگیری از خسارات احتمالی، به توصیه‌ها توجه ویژه داشته باشند.

هشدار فعالیت سامانه بارشی

این سامانه بارشی موجب رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گرد و خاک، کاهش محسوس دما، پدیده مه و بارش برف در مناطق کوهستانی و سردسیر خواهد شد.

مناطق تحت تاثیر

سه‌شنبه 22 آبان: اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، آذربایجان شرقی، زنجان، نیمه جنوبی آذربایجان غربی، کردستان، همدان، مرکزی، قم، خراسان شمالی، شمال خراسان رضوی و ارتفاعات استان‌های سمنان، تهران، البرز و قزوین.

چهارشنبه 23 آبان: گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل، نیمه شرقی آذربایجان شرقی، همدان، مرکزی، قم، قزوین، البرز، تهران، سمنان، اصفهان، یزد، خراسان رضوی، خراسان شمالی و نیمه شمالی خراسان جنوبی.

پنجشنبه 24 آبان: خراسان جنوبی، نیمه شرقی خراسان رضوی، ارتفاعات و دامنه در نیمه شرقی هرمزگان و مرکز و جنوب غرب کرمان، تهران، البرز، قم، نیمه شرقی قزوین، مرکزی، همدان، غرب و نیمه شمالی سمنان، نیمه شمالی اصفهان و ارتفاعات مازندران.

جمعه 25 آبان: ارتفاعات و دامنه در نیمه شرقی هرمزگان و جنوب غرب کرمان.

اثر مخاطره

اختلال در مسافرت‌های جاده‌ای، احتمال آبگرفتگی معابر و جاری شدن روان آب، احتمال صاعقه و لغزندگی جاده‌های کوهستانی و گردنه‌های سردسیر به سبب بارش برف، احتمال ریزش سنگ و خسارت به سازه‌های موقت و تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی و داربست‌ها و خسارت به محصولات کشاورزی و تأسیسات کشاورزی.

احتیاط در مسافرت‌های جاده‌ای به‌ویژه در نواحی کوهستانی و گردنه‌های برف‌گیر، پرهیز از قرار گرفتن در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها به دلیل احتمال جاری شدن روان آب

احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام در نواحی مرتفع، تسریع در برداشت محصولات کشاورزی برای جلوگیری از خسارت ناشی از بارش‌های شدید، آمادگی سازمان راهداری برای عملیات زمستانی در گردنه‌های برف‌گیر و لایروبی دهانه پل‌ها، کانال‌ها و آب‌روها و خودداری از تردد عشایر در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و نواحی مرتفع از جمله توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

همچنین سازمان هواشناسی از تمامی کشاورزان و مسئولان شهری و برون شهری درخواست کرده با توجه به شرایط جوی پیش‌بینی شده، اقدامات لازم را برای کاهش خسارات انجام دهند./تسنیم

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.