رئیس قوه قضاییه گفت: دانشگاه جای تعلیم و تعلم و توسعه است و برای ادامه راه انبیا وظیفه سنگینی بر دوش دارد.
به گزارش شهروند آنلاین، حجتالاسلام غلامحسین محسنی اژهای روز شنبه در آیین بزرگداشت روز دانشجو در واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا بهویژه شهدای دانشجو اظهار داشت: به عنوان اشرف مخلوقات یعنی برترین خلق پروردگار، انسان خلیفه خدا روی زمین است و باید این خلیفه خدا همه زیباییها و صفات الهی را در این دنیا پیاده کند.
رئیس عدلیه افزود: خداوند، راه رسیدن انسان برتر به سعادت و کمال را مشخص و راهنمایی کرده و این اشرف مخلوقات را در کتب الهی چه پیش از اسلام و چه در قرآن کریم به صورت کامل روشن کرده است.
محسنی اژهای با بیان اینکه راه سعادت در سنت نبوی(ص) و فرمایشات معصومان(ع) مشخص شده است، این پرسش را مطرح کرد که حسنه چیست و سپس توضیح داد: همه زیباییها، خوبیها و نیکیها در حسنه نهفته است و انبیاء الهی نیز برای همین مبعوث شدهاند.
رئیس قوه قضاییه اظهار داشت: دانشگاه جای تعلیم و تعلم و توسعه است و برای ادامه راه انبیا وظیفه سنگینی بر دوش دارد؛ باید بتوانیم زیباییها و آرامش را در این دنیا افزایش دهیم و باید پیشرفت داشته باشیم.
او تاکید کرد: بدون علم و آگاهی امکان پیشرفت وجود ندارد و البته گاهی علم به تنهایی کافی نیست بلکه علم همراه با تزکیه ضروری است و اگر دو بال با هم نباشد به مقصد نمیرسیم.
محسنیاژهای با اشاره به سابقه تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: آن زمان رئیس مجلس، نخستوزیر وقت، یک نفر مسئول از دفتر حضرت امام و فرزند حضرت امام این دوراندیشی و پیشبینی از آینده را داشتند و بر اساس ضرورتهایی که برای آینده احساس میشد این نهاد را ایجاد کردند.
رئیس قوه قضاییه یادآور شد: اکنون که بیش از چهار دهه از تأسیس دانشگاه آزاد اسلامی گذشته، نظام و دانشجویان آن سر خود را بالا میگیرند و میگویند که رتبه ما در دنیا رتبه خوبی است و در داخل از نظر کیفیت و کمیت رتبه بالایی در اختیار دانشگاه آزاد است.
محسنی اژهای با اشاره به جایگاه دانشگاه آزاد اسلامی در نظام آموزش عالی افزود: از دولتهای نهم تا چهاردهم ببینید که چه تعداد از وزرا و دولتمردان از فارغالتحصیلان این دانشگاه هستند؛ شهید رئیسی زمانی بخشی از تحصیلات خود را در همین دانشگاه داد و من هم بخشی از تحصیلات خودم را اینجا گذراندم.
رئیس دستگاه قضا تأکید کرد: در هر نهاد و بخش و قوه، اگر ایراداتی هست یادتان باشد نقاط قوت آن را نادیده نگیریم.
میخواهند هویت انسانی ما را هم بگیرند
رئیس عدلیه اظهار داشت: امروز این انسان که در مسیر رسیدن به ظرفیت بالای انسانی است، مورد هجمه شیطان و شیطانصفتهاست و تلاش شیطانصفتان، تغییر دادن هویت دینی و ملی و انسانی ماست و میخواهند هویت انسانی ما را هم بگیرند.
محسنی اژهای با اشاره به جنایات رژیم صهیونسیتی با پشتیبانی آمریکا، خاطرنشان کرد: جنایات یک سال گذشته در غزه به نوعی است که هیچ درندهای آن را انجام نمیدهد و اکنون در غزه برای نوزادان چندماهه آب و غذا و دارو و طبیب نیست.
او افزود: انسان به ما هو انسان، چه مسلمان و چه مسیحی و زرتشتی، نسبت به وطن خودش حساسیت دارد و حمایت میکند اما افرادی هستند، چه بسا در ایران که برایشان از دست دادن خاک کشور اهمیتی ندارد.
اژهای افزود: این فقط جمهوری اسلامی بود که با آن هشت سال هجمه با حمایتهای همهجانبه نظامی و اقتصادی و روانی و تبلیغاتی از غرب و شرق، حتی یک وجب از خاک خودش را از دست نداد اما در ۱۵۰ سال قبل از آن ببینید که چقدر از خاک کشور حتی بدون اقدام نظامی از ما جدا شد و آنها میخواستند ما را برده خود کنند و میخواهند هویت ملی را از ما بگیرند.
او با اشاره به مطالبات دانشجویان گفت: مطالبی که اینجا مطرح شد کاملا تناقض دارد؛ فردی نسبت به بیان جزئیات اعتراض داشت و گفت که چرا مسائل و خرده تخلفات در قوه قضاییه بیان میشود زیرا موجب لطمه به وجهه قوه قضاییه میشود اما نماینده دانشجویی دیگری از جنبش عدالتخواه گفت چرا با مفاسد داخل قوه قضاییه برخورد نمیکنید و چرا شفاف نیستید؟ به طور قطع در درون قوه قضاییه اشکالاتی وجود دارد.
قوه قضاییه باید از همه ملتزمتر به قانون باشد
رئیس قوه قضاییه با اشاره به اظهارات یکی از دانشجویان درباره وضعیت معیشتی قضات اظهار داشت: نه تنها معیشت قضات و کارمندان قضایی بلکه دیگر اقشار از جمله کارگران به لحاظ تورم بالا با مشکل مواجه است و در دو سه سال اخیر نهایت تلاش را در دولت سیزدهم و چهاردهم برای افزایش دریافتیها انجام دادهایم اما با توجه به تورم عقب هستیم.
محسنی اژهای در رابطه با نحوه اطلاعرسانی از اقدامات دستگاه قضایی نیز توضیح داد: قوه قضاییه باید در همه امور مبنا و فصلالخطاب را قانون قرار دهد و یکی از مواردی که میتواند نفاقها و چند قطبیسازیها را کم کند این است که باید ملتزم به قانون باشیم.
او تصریح کرد: قوانینی که نیاز به اصلاح دارد باید اصلاح شوند اما از همه ملتزمتر به قانون باید قوه قضاییه باشد.
رئیس عدلیه با اشاره به انتشار برخی احکام قضایی، تاکید کرد: مطابق قانون در برخی موارد تا زمان قطعیت حکم اجازه انتشار وجود ندارد و حتی در زمان قطعیت حکم نیز به لحاظ قانون هم قانون اساسی و هم مجلس امکان انتشار وجود ندارد.
محسنی اژه ای افزود: گفته شد که چرا دیوان عدالت اداری در فلان تصمیمات یا در رابطه با مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی نمیتواند وارد شود؛ باید گفت که مصوبات در حکم قانون است و قانون برای همه الزامآور است و همه باید ملتزم به قانون باشیم؛ بنابراین اگر قانون اشکال دارد باید آن را رفع کنیم.
او درباره نحوه برگزاری دادگاهها گفت: همواره تاکید دارم که باید غیر از مواردی که در قانون اساسی دادگاه علنی نباشد؛ بقیه دادگاهها به صورت علنی برگزار شود اما تاکنون محقق نشده است.
رئیس قوه قضاییه درباره اظهارات یکی از دانشجویان مبنی بر اینکه چرا با دانهدرشتها برخورد نمیشود؛ افزود: چطور چنین موضوعاتی مطرح میشود در حالی که در دولتهای قبل مگر با معاون اول، وزرا و نمایندگان مجلس برخورد نکردیم؛ و هر کدام محکوم قطعی شدند از آنها تا ریال آخر را گرفتیم اما مطرح میشود که چرا برای برخی ارفاقهای قانونی قائل میشویم در حالی که طبق قانون ارفاق قانونی برای همه محکومان است و نمیتوانیم فردی که الزام به تعلیق و مرخصی داریم در زندان نگه داریم.
محسنی اژهای در رابطه با اینکه نحوه برخورد دستگاه قضایی با دولت سیزدهم و چهاردهم متفاوت و قبلاً برخوردها سختگیرانهتر بوده است، گفت: این را به پای این میگذارم که اطلاع دقیق ندارید اما بیانصافی است؛ به لحاظ ارتباط با شهید رئیسی در بسیاری از مسائل با یک تلفن و بدون برگزاری جلسه امور را پیگیری و حل میکردیم.
او درباره خدمت به تولید و تحقق شعار سال گفت: بدانید که اقدامات بسیار موثری طی دو سه سال قبل نسبت به اشتغال و رفع موانع تولید انجام شد و از تعطیلی بسیاری از آنها جلوگیری شد.
رئیس قوه قضاییه درباره برخورد با ترک فعلها گفت: آنجا که جرم واقع شده باشد دادگستری ورود کند و اگر تخلفی رخ داده باشد هم دادستانی کل کشور و بازرسی کل کشور میتوانند ورود کنند اما بسیاری از ترک فعلها در قانون برای آن مجازات تعیین نشده است.
با برهم زنندگان امنیت روانی طبق امر رهبری باید برخورد شود
محسنی اژهای ادامه داد: با کسانی که انتقاد میکنند برخورد نمیکنیم اما اگر کسی به شخص دیگری تهمت بزند و علیه او شکایت شود، قوه قضاییه باید ورود کند. گاهی هم کسی نشر اکاذیب میکند که قوه قضاییه باید رسیدگی کند. ممکن است در رسیدگی تبرئه شود که با او برخورد نمیشود. با کسانی که امنیت روانی را برهم میزنند طبق امر رهبر معظم انقلاب باید با او برخورد شود.
او در پاسخ به انتقاد یکی از دانشجویان درباره اجرا نشدن حد شرعی در جرایمی مانند سرقت با اشاره آیه ۳۸ سوره مائده گفت: اگر سرقت با آن شرایطی که در اسلام آمده ثابت شد باید در مرحله اول انگشتان دست را قطع کرد. اما بیشترین حکم خدا که اجرا شده و اکنون در حال جاری شدن است، در سه سال اخیر انجام شده است. هر چند تحت فشارهای بسیار نهادهای بینالمللی و داخلی تحت اعتراض کسانی از این دانشگاه هستیم.
محسنی اژهای گفت: در رابطه با عدالت و آزادیهای مشروع گفتند که پیچ و خمهای خود قانون سبب شده که نه به آزادی و نه به عدالت نرسیم که به نظرم کاملاً درست است و در حد خودم به دنبال اصلاح قوانینی هستم که پیچیدگیهایی ایجاد میکنند و سبب اطاله دادرسی میشوند و مانع عدالت اجتماعی هستند.
گفتنی است، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در ابتدای حضور خود در دانشگاه علوم و تحقیقات به مناسب روز دانشجو، از نمایشگاه «روایت تحول» بازدید به عمل آورد و در غرفههای مختلف این نمایشگاه حضور یافت.
رئیس قوه قضاییه در جریان بازدید از نمایشگاه روایت تحول مستقر در دانشگاه علوم و تحقیقات ضمن استماع توضیحات طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و مسئولان حوزههای فناورانه این نمایشگاه، مطالبی را در باب منافع و اهمیت استفاده از فناوریهای نوین و هوش مصنوعی برای پیشبرد کلیه امور از جمله حکمرانی مطلوب، مطرح کرد.
رئیس قوه قضاییه پس از استماع سخنان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در باب مقوله هوش مصنوعی گفت: بدون تردید هوش مصنوعی از جمله مقولههایی است که باید در باب آن، به پیشرفت برسیم چرا که نیاز زمانه است؛ البته در این میان نباید از مضار و آسیبهای آن غافل شویم و چنانچه در این عرصه تهدیدی وجود دارد باید آن را به فرصت تبدیل کنیم.
رئیس دستگاه قضا در جریان این بازدید، خطاب به طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: میتوانیم با ایجاد و توسعه سازوکارهایی، زمینه ارائه دادههای اطلاعاتی از قوه قضاییه به مجامع دانشگاهی را برای بهرهگیری در پایاننامههای دانشجویی فراهم نماییم و در مقابل نیز مراجع دانشگاهی میتوانند دستاوردهای پژوهشی و علمی خود را در اختیار قوه قضاییه قرار دهند و ما از این امر استقبال میکنیم.
محمد مهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در جریان این بازدید، به ارائه توضیحاتی درباره سند تحول دانشگاه آزاد اسلامی و زنجیره تعلیم و تربیت این دانشگاه پرداخت و در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اکنون ۱۹۴ تشکل دانشجویی و دو هزار کانون فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت دارند.
پیش از سخنان رئیس قوه قضاییه، «محمد مهدی طهرانچی» رئیس دانشگاه آزاد اسلامی به تبیین مقوله «دانشجو در سیر تحولات اجتماعی و تاریخی» پرداخت و گفت: انقلاب اسلامی ایران، پایانی بر سلطه قلب در سرزمین ما بود./ایرنا