توافق ایران و صربستان برای گسترش همکاری‌های پزشکی و علمی

ایران و صربستان در راستای تقویت روابط دوجانبه، برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های سلامت، آموزش پزشکی و گردشگری سلامت به توافق رسیدند.

به گزارش شهروندآنلاین، دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با سفیر صربستان در ستاد وزارت بهداشت دیدار کرد. او روابط سیاسی دو کشور را برادرانه و همسو در عرصه‌های دوجانبه و مجامع بین‌المللی توصیف کرد. وزیر بهداشت  با اشاره به ظرفیت‌های موجود، این دیدار را فرصتی ارزشمند برای گسترش همکاری‌ها در حوزه‌های مختلف مانند سلامت، پزشکی و علوم پزشکی دانست و بر تقویت روابط دو کشور تاکید کرد.
وزیر بهداشت افزود که گام نخست، معرفی ظرفیت‌های سیستم سلامت دو کشور است. همچنین آموزش پزشکی دو کشور نیز باید به یکدیگر معرفی شود. هدف، بهره‌مندی از نقاط قوت مشترک است و تبادل توانمندی‌ها و هم‌افزایی نیز  مهم است. برای رسیدن به این اهداف، به تفاهم‌نامه همکاری مشترک در حوزه سلامت نیاز داریم. ما تلاش می‌کنیم تفاهم‌نامه میان ایران و صربستان را هرچه سریع‌تر نهایی و آماده امضا کنیم.

آمادگی صربستان برای توسعه ارتباطات در حوزه سلامت با ایران

دمیر کواچویچ، سفیر صربستان در ایران، در این دیدار روابط میان دو کشور را بسیار دوستانه و مطلوب توصیف کرد. او همچنین به گفت‌وگوهای فشرده و سازنده در سطوح عالی سیاسی میان ایران و صربستان، اشاره کرد. دمیر کواچویچ  گفت که هدف ما تقویت همکاری‌ها در حوزه سلامت و آموزش پزشکی است. تلاش می‌کنیم این روابط به سطحی بالاتر ارتقا یابد.

او با تأکید بر اهمیت همکاری‌های دوجانبه اظهار کرد که ایران کشوری با تمدنی کهن و پیشرفته است. این کشور دستاوردهای چشمگیری، به ‌ویژه در حوزه سلامت و پزشکی، دارد. برای بهره‌مندی متقابل دو کشور و بهبود خدمات به مردم، لازم است همکاری‌ها بیش از پیش گسترش یابد. تفاهم‌نامه‌ای از پیش تهیه شد که برای نهایی‌سازی آن، هماهنگی‌های لازم میان وزارت بهداشت ایران و صربستان باید صورت گیرد.

مفاد تفاهم‌نامه همکاری میان ایران و صربستان

سفیر صربستان در ایران، به مفاد تفاهم‌نامه همکاری میان دو کشور، اشاره کرد. او افزود که این تفاهم‌نامه شامل زمینه‌های گسترده‌ای از جمله تبادل تجارب و اطلاعات، اعزام کارشناسان و متخصصان، انتقال دستگاه‌ها و تجهیزات پزشکی، اشتراک‌گذاری دستاوردهای تکنولوژیک، توسعه دارو، تقویت گردشگری سلامت، ارائه مراقبت‌های طولانی‌مدت به بیماران، انجام پژوهش‌های مشترک و برگزاری کنگره‌های علمی خواهد بود.

کواچویچ ضمن ابراز تأثیرپذیری از پیشرفت‌های چشمگیر پزشکی ایران، به‌ویژه در حوزه سلول‌های بنیادی، گفت که این دستاوردها برای ما بسیار تأثیرگذار است. فرصت بسیار مناسبی را نیز برای همکاری‌های مشترک در این زمینه با جمهوری اسلامی ایران فراهم می‌آورد.

او بیان کرد که صربستان می‌خواهد تا ارتباطات خود را در حوزه سلامت با ایران گسترش دهد.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.