فرمانده کل سپاه گفت: جهان اسلام امروز عرصه جهاد است و ما از منافع، تاریخ و سرزمینمان قاطعانه حفاظت میکنیم، ایران سرزمین مردان و زنانِ جهادگر است.
به گزارش شهروند آنلاین، آیین اختتامیه سومین دوره دو سالانه انتخاب آثار برتر پژوهشی، دفاع مقدس و مقاومت (جایزه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی) صبح امروز (یکشنبه) با حضور سرلشکر پاسدار «حسین سلامی» فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، سردار سرتیپ بسیجی «بهمن کارگر» رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سردار سرتیپ پاسدار «محمدجعفر اسدی» معاون قرارگاه مرکزی خاتمالانبیاء (ص)، سردار سرتیپ پاسدار «علی فضلی» جانشین معاون هماهنگکننده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، امیر سرتیپ «نبی سهرابی» جانشین رئیس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس، سردار سرتیپ «رمضان شریف» رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس، «محمداسماعیل کوثری» نماینده مجلس شورای اسلامی و جمعی از مقامات لشکری و کشوری، نویسندگان و هنرمندان و خانوادههای معظم شهدا، در موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
سرلشکر سلامی در این مراسم گفت: هویت و شخصیت هر ملت، منفصل و منقطع از تاریخ آن ملت نیست. اعتبار و منزلت و شخصیت هر کشور و هر ملتی، تراکمی است از مجموعه رویدادها، حادثهها، حماسهها و نقشآفرینی شخصیتهای بزرگ و حتی نقشآفرینی آحاد یک ملت در تاریخی که آن ملت و کشور امتدادی از آن تاریخ است.
او با بیان اینکه تاریخ مجموعه منفصلی از نقاط ناپیوسته به یکدیگر نیست، بلکه یک تابع پیوسته زمانی است، افزود: هیچ ملتی را نمیتوان از گذشته خود منقطع کرد. ما هنوز کاملاً با گذشته دور و نزدیک اسلام و ایران پیوند عمیقی داریم.
فرمانده کل سپاه گفت: عاشورا در تمام ارکان زندگی ما به شکل یک هویت زنده و بهعنوان یک حقیقت جاری و سرچشمهای از عناصر، فضائل، ارزشها و آرمانها که ما را با خود شکل میدهد، جریان دارد و ما با آن پیوند عمیقی داریم.
او افزود: هنوز وقتی داستان جنگهای سابق را میخوانیم که در آنها فتوحاتی نصیب ما شده است، خوشحال میشویم، روحیه میگیریم و تازه میشوم و وقتی به قطعاتی از تاریخ رجوع میکنیم که شکست خوردهایم، غمگین و پژمرده میشویم. ما هم در آینده، هم در حال و هم در گذشته زندگی میکنیم.
سرلشکر سلامی با بیان اینکه حادثهها ابعاد وجودی یک ملت را میسازند، گفت: معیارهای قضاوت مطمئن برای سنجش استعداد و ظرفیت کشورها و ملتها برای اینکه چگونه در حال و آینده عمل کنند، نگاه به آینه حادثهها در گذشته است. جنگها همیشه برای محو و نابودی موجودیت ملتها طراحی میشوند و اگر اقوام و ملل در این حادثهها حماسه نیافرینند، برای همیشه از صحنه جغرافیای سیاسی عالم حذف میشوند.
فرمانده کل سپاه اضافه کرد: اگر شخصیتهای بزرگ سیاسی وجود نداشته باشند که در مقابل دشمنان، سد ایجاد کنند و روح یک ملت را برای آفرینش یک شکوه به میدان نیاورند، ملتها میشکنند.
او ادامه داد: تاریخ پر از ظهور و سقوطها، شکستها و پیروزیها، افتخارات و بعضاً نفرتها و ننگهاست؛ اینکه یک ملت کدام جهت تاریخ را انتخاب کند و برای خود چه خط، اثر و امدادی بسازد، دارای اهمیت فراوانی است.
سرلشکر سلامی افزود: برای عبور از صحنههای سخت، ملتها نیازمند رهبران بزرگ هستند؛ رهبرانی که روح، شخصیت و آرمانشان در پیکره ملت جاری شود و انسانهایی در تراز خود بسازند.
فرمانده کل سپاه گفت: برای ایستادگی به مکتب، پشتوانه و غنای معنوی، استعداد در باورها و اعتقادات نیاز است تا یک ملت بتواند بایستد. ایستادن، ثبات و استقامت موضوعی مربوط به سختافزارها نیست، بلکه موضوعی است مربوط به قلبها، باورها، اعتقادات و هویتها، و دفاع مقدس این خصوصیات را داشت.
او گفت: نوشتن در موضوع دفاع مقدس یک توصیف صرف تاریخی، بیان خاطره و داستانسرایی نیست؛ بلکه جاری کردن یک مکتب، ارزشها، فرهنگها، فضیلتها و انتقال روح است؛ انتقال روح است از عمق وجود انسانهایی که در مقطعی برای حیات دائمی یک ملت از حیات خویش میگذرند؛ انسانهای برجسته، بلندقامت با رفعت معنوی به بلندای شکوه یک ملت که برای ماندن، رفتن را برمیگزینند، انسانهایی که آنها هم دارای آرزوهای بزرگ و به زندگیکردن علاقمند هستند، میخواهند سعادتمند باشند و به آزادی، حریت، عزت و کرامت میاندیشند؛ همانهایی که زندگی و حیات را دوست میدارند، اما گاهی مرگ را با یک دنیا و حیات جاودانه مقایسه، مبادله و معامله میکنند، انسانهایی که جاودانگی را دوست دارند. «شهادت» رمز جاودانگی است و منطق کربلا و عاشورا دوستداشتن جاودانگی است.
سرلشکر سلامی شهادت را ترسیم یک خط بی پایان از عزت، استقامت و کرامت دانست و بیان کرد: آنهایی که برای دفاع مقدس مینگارند، این فرهنگ جاودانگی را منتقل میکنند، نسلها را با آن درمیآمیزند، پیوند بین زندگی و حیات جاودانه را برای یک ملت معنا میکنند و قهرمانان داستانهای بزرگ را زنده نگه میدارند. ملتی خوشبخت است که قهرمان دارد.
او تصریح کرد: اگر دفاع مقدس نبود، ما نمیتوانستیم در برابر استکبار با این همه پیشرفتگی و این همه قدرت ظاهریاش ایستادگی کنیم. ما ایستادگی را در آنجا مشق کردیم و ادبیات مقاومت در جامعه ما جریان پیدا کرد؛ آن ادبیات و آن شخصیتها هنوز زنده هستند، هنوز حماسه خلق میکنند، شهید میشوند و فرماندهی میکنند.
فرمانده کل سپاه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت کنونی منطقه و جهان، عنوان کرد: جهان اسلام امروز عرصه جهاد است و ما از منافع، تاریخ و سرزمینمان قاطعانه حفاظت میکنیم. ایران سرزمین مردان و زنانِ جهادگر است.
سرلشکر سلامی درباره اوضاع سوریه گفت: امروز میبینید که این قدرتهای بیگانه که در سوریه آتش میآفرینند، چگونه مثل گرگهای گرسنه به جان یک آهوی تنها در بیابان افتادند و هر یک تکهای از بدن او را میکَنند. صهیونیستها جنوب آن را، دیگری شمال و یکی شرق کشور را و در میانه، مردم سرگردان و تنها با آیندهای مبهم مواجه هستند.
او ادامه داد: این یک درس تلخ است که ما میگیریم؛ اما باید این عبرت بزرگ را در کنار عبرتهای بزرگِ به جای مانده از دفاع مقدس مورد توجه قرار دهیم.
فرمانده کل سپاه یادآور شد: همه دیدند تا ما بودیم، مردم سوریه زندگی میکردند؛ چون ما به دنبال عزتشان بودیم. ما نرفته بودیم تا بخشی از خاک سوریه را به خاک خودمان ملحق کنیم و آنجا را میدان جستوجوی منافع بلندپروازانه و زیادهخواهانه خود قرار دهیم؛ بلکه ما رفته بودیم تا اجازه ندهیم که عزت مسلمانان تخریب شود.
سرلشکر سلامی گفت: صهیونیستها میتوانند با چشم غیرمسلح درون خانههای دمشق را ببینند؛ این واقعاً قابل تحمل نیست. باید ایستاد؛ همانگونه که رهبر عزیزمان فرمودند، سوریه به فضل الهی به دست جوانان برومند و میداندیده خود آزاد خواهد شد.
او تأکید کرد: صهیونیستها تاوان سنگینی خواهند پرداخت و در همین سرزمین دفن خواهند شد؛ اما این به قدری زمان و به یک استقامت عظیم، همت بلند، اراده و ایمانی با شکوه نیاز دارد که در جوانان مجاهد جهان اسلام، هم این غیرت، هم این انگیزه و هم این ایمان وجود دارد./خبرگزاری صداوسیما