لزوم پرهیز از اقدامات جزیره‌ای و سطحی در هوش مصنوعی

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: در حوزه هوش مصنوعی از اقدامات جزیره‌ای، مقطعی و سطحی باید جلوگیری کرد.

به گزارش شهروند آنلاین، سید ستار هاشمی در نشست بانوان فعال در حوزه کسب و کار و اقتصاد دیجیتال که به مناسبت سالروز ولادت حضرت زهرا (س) برگزار شد افزود: تلاش می‌کنیم این نشست‌ها مستمر باشد، زیرا اعتقاد راسخ به حضور زنان به ویژه در عرصه ارتباطات دارم.

او گفت: اگر زیرساخت مناسبی برای بانوان در موضوع دورکاری انجام شود راهگشا خواهد بود.

هاشمی افزود: در تولید محصول نیازمند تقویت موضوع زیبایی شناختی هستیم و حضور بانوان در این عرصه کار را جلو می‌برد.

وزیر ارتباطات به دغدغه‌های مطرح شده در این نشست اشاره کرد و گفت: در موضوع هوش مصنوعی باید ترجمان درستی داشته باشیم و از نگاه جزیره‌ای، مقطعی و سطحی خودداری کنیم.

او گفت: اگر دولت در بخش هوش مصنوعی وارد تصدی‌گری شود سرعت و عمق مناسبی شکل نمی‌گیرد و رئیس جمهور در نشست اخیر هیات دولت مسئولیتی به بنده داد.

وزیر ارتباطات افزود: در این بخش باید به بخش خصوصی میدان داد و از فعالان صنف ارتباطات و فناوری اطلاعات می‌خواهم در این باره اظهارنظر کاشناسانه داشته باشند.

هاشمی گفت: مبادا به سمتی برویم که قوانینی مصوب شود که پشت در‌های بسته باشد.

وزیر ارتباطات افزود: حضور بانوان با تیزبینی در کار اجرا بسیار برای ما راهگشاست.

هاشمی گفت: این که از بخش خصوصی درباره اقتصاد دیجیتال نظرخواهی می‌کنیم به این سبب است که کار بدون پشتوانه انجام نشود.

وزیر ارتباطات افزود: از دیگر چالش‌های نظام حکمرانی موضوع تعدد مراکز تصمیم‌گیری است و باید وحدت رویه وجود داشته باشد و این موضوع را دنبال می‌کنیم و درباره تصمیماتمان باید پاسخگو باشیم.

هاشمی گفت: نبود وحدت تصمیم‌گیری در حوزه کاری ما نیاز به گفت‌و‌گو با صاحبنظران دارد.

او افزود: در موضوع کیفیت سرعت اینترنت قبول داریم که نقص داریم و از مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت خواسته‌ایم بررسی دقیق کند، اما در بازه زمانی کوتاه مسائل کیفیت شبکه حل نمی‌شود و در این باره نیازمند تخصیص ارز و موارد دیگر هستیم.

وزیر ارتباطات گفت: باید بخشی از ترافیک سیار را روی شبکه ثابت منتقل کنیم که با توسعه فیبر نوری انجام می‌شود.

او افزود: اساسنامه صندوق توسعه فیبر پیش روی ماست و درباره حواشی این موضوع مصوباتی داشته‌ایم و طرح ملی توسعه فیبر نوری را با محوریت اتصال پیش می‌بریم و اولویت پوشش به جای اتصال کار را کند می‌کند و باید محوریت با اتصال باشد.

هاشمی گفت: در موضوع مجوز «افتا» هم نیازمند سرعت در تاییده‌ها هستیم و باید این موضوع سامان پیدا کند و سازمان فناوری اطلاعات و پژوهشگاه فاوا باید موانع را اعلام کنند و گزارش کار دهند.

وزیر ارتباطات درباره اقتصاد دیجیتال افزود: شاخص‌های خوبی در این باره نداریم و اعداد خوب نیست و از آمار و ارقام غیر واقعی در این بخش باید خودداری شود.

او گفت: در موضوع تعامل وزارتخانه‌های صمت و اقتصاد و بانک مرکزی با وزارت ارتباطات نیازمند کار بیشتر هستیم و واقعا اگر برای تقویت زیرساخت‌ها نیازمند واردات هستیم باید انجام شود و در کنار آن از تولید داخل حمایت می‌کنیم، اما اجازه سوء استفاده را نمی‌دهیم.

وزیر ارتباطات گفت: در این نشست به موضوع قرارداد‌ها اشاره شد که من هم نقایص این موضوع را قبول دارم و باید رفع شود.

هاشمی افزود: در موضوع طرح‌های وزارت ارتباطات با مواد و بند‌های خوبی در برنامه هفتم پیشرفت مواجهیم و به بخش خصوصی هم نگاه ویژه‌ای شده است و برای شکل‌گیری مناسب دولت الکترونیک باید با نقص داده‌های دستگاه‌ها برخورد جدی شود و سامانه‌ها به بلوغ مناسب برسد.

او گفت: در موضوع فیلترینگ هم نباید کار هیجانی شود و به جد این موضوع را پیگیریم، زیرا اپراتور‌ها و مردم از این موضوع متضرر شده‌اند و بار‌ها این موارد را در نشست‌ها گفته‌ایم و وضع موجود قابل قبول نیست و حتی این معضل موجب مهاجرت نخبگان هم شده است.

وزیر ارتباطات از خانم محمدی رئیس جدید پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات خواست موارد مطرح شده در این نشست را پیگیری کند./خبرگزاری صداوسیما

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.