موج جدید بیماری‌های تنفسی؛ آنفلوآنزا در صدر

پس از دوران کرونا، شاهد شیوع گسترده بیماری‌های تنفسی، به‌ویژه آنفلوآنزا هستیم. رعایت بهداشت فردی و واکسیناسیون، مهم‌ترین راهکارهای مقابله با این موج جدید هستند.

به گزارش شهروندآنلاین، دبیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره وضعیت عفونت‌های تنفسی گفت: سه ویروس آنفلوآنزا، رینوویروس و کووید عامل اصلی بسیاری از مراجعات به مراکز درمانی هستند.
پس از دوران کرونا، شاهد شیوع گسترده بیماری‌های تنفسی، به‌ویژه آنفلوآنزا هستیم. رعایت بهداشت فردی و واکسیناسیون، مهم‌ترین راهکارهای مقابله با این موج جدید هستند.

حمید عمادی کوچک اظهار داشت: در دوران همه‌گیری کرونا، به دلیل رعایت‌های بهداشتی مانند استفاده از ماسک، قرنطینه و کاهش تماس‌های اجتماعی، بسیاری از ویروس‌های تنفسی فرصت انتشار نداشتند.

کرونا و بازگشت ویروس‌های تنفسی

او افزود: در سال‌های ابتدایی شیوع کرونا، بیماری‌های تنفسی مانند آنفلوآنزا و سرماخوردگی تقریباً وجود نداشتند، اما از پاییز ۱۴۰۱، با بازگشایی مدارس و افزایش تعاملات اجتماعی، موج گسترده‌ای از این ویروس‌ها ظاهر شد.

عمادی توضیح داد: کودکان، به دلیل محدودیت در ابتلا طی ۲ سال گذشته، به‌طور ناگهانی با حجم زیادی از عفونت‌های تنفسی مواجه شدند. او تصریح کرد: به‌ طور طبیعی کودکان، سالانه ۶ تا ۱۲ بار به عفونت‌های تنفسی مبتلا می‌شوند، اما در دوران کرونا این روند متوقف شد و در سال‌های اخیر، بسیاری از این عفونت‌ها به یکباره ظاهر شدند.

شیوع غیرمعمول آبله‌مرغان

به گفته عمادی، سال گذشته شاهد شیوع بی‌وقفه برخی بیماری‌ها مانند آبله‌ مرغان بودیم که معمولاً در فصول خاصی ظاهر می‌شود. سال گذشته و امسال، آبله‌مرغان به‌طور غیرمعمول در تمام فصول سال حتی در تابستان مشاهده شد، این نشان‌دهنده تغییرات در الگوی شیوع ویروس‌ها است.

افزایش موارد ابتلا به آنفلوآنزا

عمادی درباره شیوع آنفلوآنزا اظهار داشت: از اوایل آذرماه، موارد ابتلا به آنفلوآنزا افزایش یافت، ویروس‌های شایع شامل گونه‌های H۱N۱، H۳N۲ و آنفلوآنزای B هستند، این بیماری معمولاً در ماه‌های آذر، دی و بهمن به اوج می‌رسد و هر پیک آن حدود هشت هفته طول می‌کشد.

دبیر گروه بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: اپیدمی آنفلوآنزا همچنان رو به افزایش است و احتمالاً تا اواخر دی‌ماه ادامه خواهد داشت.

علائم و راه‌های پیشگیری از آنفلوآنزا

عمادی توضیح داد: آنفلوآنزا معمولاً به‌طور ناگهانی شروع می‌شود و مبتلایان زمان دقیق شروع علائم را به‌خاطر دارند. بیماران معمولاً می‌گویند حالشان خوب است و ناگهان دچار تب و علائم می‌شوند. این ویژگی بالینی از نشانه‌های بارز آنفلوآنزا است. او با تأکید بر لزوم مراقبت بیشتر در این دوره، از عموم مردم خواست رعایت بهداشت، استفاده از ماسک در محیط‌های شلوغ و در صورت امکان تزریق واکسن آنفلوآنزا را جدی بگیرند.

این متخصص بیماری‌های عفونی با اشاره به ویژگی‌های بیماری آنفلوآنزا و اهمیت پیشگیری از آن گفت: آنفلوآنزا معمولاً به‌طور ناگهانی آغاز می‌شود و با علائمی مانند خستگی شدید، کوفتگی، درد مفاصل، بدن‌درد شدید، آبریزش بینی، گلودرد، عطسه و گاهی تهوع، استفراغ یا اسهال همراه است. او خاطرنشان کرد: سرفه معمولاً در مراحل بعدی بیماری شروع می‌شود و شدت علائم ممکن است بسته به وضعیت سیستم ایمنی فرد متفاوت باشد.

اهمیت واکسیناسیون و بهداشت تنفسی

عمادی تأکید کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا یا کاهش شدت بیماری دارد. افرادی که واکسن زده‌اند، حتی در صورت ابتلا به آنفلوآنزا، بیماری خفیف‌تری را تجربه می‌کنند. اما اکنون که در اوج اپیدمی هستیم، برای تزریق واکسن کمی دیر است.

عمادی بر اهمیت رعایت بهداشت تنفسی برای پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا تأکید کرد. تجربه دوران کرونا به ما آموخت که استفاده از ماسک، شستن دست‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی می‌تواند به کاهش انتقال بیماری کمک کند. این اقدامات به‌ویژه برای افراد دارای بیماری‌های مزمن، ضعف سیستم ایمنی و زنان باردار حیاتی است.
او هشدار داد افراد با ضعف سیستم ایمنی، بیماری‌های زمینه‌ای یا خانم‌های باردار در معرض خطر بیشتری قرار دارند. آنها در صورت ابتلا به آنفلوآنزا، ممکن است بیماری شدیدتری را تجربه کنند. عمادی خواستار توجه جدی‌تر مردم به رعایت اصول بهداشتی شد. هم‌اکنون مهم‌ترین اقدام، پیشگیری از طریق رعایت بهداشت تنفسی و محافظت از گروه‌های پرخطر است.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.