دو گورکَن قائمشهری در پی کندن گور برای هممحلی تازه فوت شده خود، ظروف باستانی متعلق به سلسله سلجوقیان را پیدا کردند که به محض دستیابی به این دفینهها آن دو شیء را به اداره میراث فرهنگی قائمشهر تحویل دادند.
به گزارش شهروند آنلاین، شهرستان قائمشهر از سالیان پیشین همواره مکانی برای یافتن دفینهها و آثار باستانی در استان مازندران است که این موضوع بیانگر تاریخ کهن و دیرینه این شهرستان است. این بار هم در روستای کوتنا شهرستان قائمشهر در جوار امامزاده عباس رضا، زمانی که دو گور کن در حال کندن زمین بودند به دو شیء ناشناخته برخورد میکنند که متوجه دو ظرف قدیمی میشوند که قدمت تاریخی بسیاری دارد و در پی اقدامی جهت پاسداری از منافع مردم و حفظ این آثار گران بها دو ظرف یافته شده را به اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان قائمشهر تحویل میدهند که این اداره شهرستانی هم آثار را با صورتجلسه برای حفاظت و حراست به اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران ارسال میکنند.
رضا دانشزاده، رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان قائمشهر در گفتوگو با تسنیم اطهار داشت: این دو ظرف یکی کاسه و دیگری ظرفی به نام قازان بود که این نوع ظرف بیشتر در آسیای میانه و چین مورد استفاده قرار میگرفت و در منطقه شمال ایران هم این ظرفها وجود داشت که جنس امروزی آن هم به صورت چدن و آلومینیوم در بازار امروزی وجود دارد که تزئیناتی روی دسته آن در قالب شعر و ادعیه وجود دارد و این ظرف به جهت این که مدت زمان زیادی در مجاورت خاک قرار داشته دچار سولفات زدگی شده که نیازمند پاکسازی است تا نوشتههای روی ظرف را کارشناسان بتوانند بخوانند.
دانشزاده ادامه داد: قدمت این ظروف به دوره سلجوقی برمیگردد و ظرف دیگری که کاسه بوده از جنس سفیدروی است. با ورود اسلام به ایران خوردن و آشامیدن در ظروف سیمین و زرین در یک دوره منع شده بوده و به همین دلیل مردم در ساخت ظروف خود به جنس سفیدروی روی آوردند که در موازات همان جنس سیمین و زرین بوده که ظاهری به درخشانی نقره دارد ولی تلفیقی از مس و قلع است.
این مسئول شهرستانی بیان کرد که دو شیء یافته شده طبق روال قانونی تحویل اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان مازندران شده و آنجا هم در بخش خزانه از آنها نگهداری میشود و در مکانهایی تحت عنوان موزه در زمانهایی مشخص شده در معرض دید مردم قرار خواهد گرفت تا مردم استان مازندران بیشتر با فرهنگ، آداب، رسوم و سنن پیشینیان خود آشنا بشوند و این آثار سندی است بر تمدن و فرهنگ غنی مازندران علی الخصوص شهرستان قائمشهر که به امید خدا بتوانیم آثار باستانی مربوط به همین منطقه را در موزهای که قرار است راه اندازی کنیم به تماشای مردم شهرمان بگذاریم تا مردم بیشتر از تاریخ خود آگاه بشوند./