چالش‌ها و راهکارهای تجویز منطقی دارو در ایران

در نشست خبری مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، با اصحاب رسانه در وزارت بهداشت، موضوع تجویز بالای دارو در کشور و راهکارهای کاهش آن مورد بررسی قرار گرفت. پیرصالحی با اشاره به آمار بالای تجویز دارو در ایران نسبت به میانگین جهانی، بر لزوم همکاری بخش‌های مختلف بهداشتی و درمانی برای کنترل این روند تأکید کرد.

به گزارش شهروندآنلاین، مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، در نشست خبری با اصحاب رسانه که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: در حوزه مصرف منطقی دارو، از گذشته کمیته‌ای در این زمینه تشکیل شده است. اما از آنجا که موضوع به دارو مربوط است، تمامی وظایف این کمیته به سازمان غذا و دارو واگذار شد. در حالی که این سازمان تنها بخشی از این فرآیند است. برای دستیابی به نتایج مؤثر، سایر سازمان‌ها و معاونت‌ها نیز باید همکاری کنند. وقتی می‌گوییم میزان مصرف دارو در کشور بالاست، به این معناست که تعداد داروهای تجویز شده در هر نسخه بیش از میانگین جهانی است. به‌طوری که در کشور ما به‌طور میانگین 4 قلم دارو در هر نسخه تجویز می‌شود. در حالی که این رقم در دنیا کمتر از دو قلم است. بنابراین، برای کنترل این روند، همکاری بخش‌های مختلف بهداشتی و درمانی ضروری است.

نقش سازمان غذا و دارو

او افزود: در برخی اقلام دارویی پرمصرف، مانند آنتی‌بیوتیک‌ها، مصرف بسیار بالایی داریم که این امر به ایجاد مقاومت‌های میکروبی منجر می‌شود. همچنین در مصرف برخی داروهای تزریقی، مانند مسکن‌ها و کورتون‌ها، بیش از میانگین جهانی عمل می‌کنیم. برای دستیابی به مصرف منطقی دارو، لازم است معاونت‌های درمان و بیمه‌ها نیز در این فرآیند مشارکت کنند تا میزان تجویز و مصرف دارو به استانداردهای مطلوب نزدیک شود. سازمان غذا و دارو نقش مؤثری دارد و کمیته تجویز منطقی تشکیل شد و جلساتی در فرهنگستان علوم پزشکی برای مدیریت مصرف و تجویز دارو در حال برگزاری است.

چالش‌های تجویز منطقی دارو

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: با وجود سیستم‌های نظارتی ایجادشده، متأسفانه نشت دارو همچنان رخ می‌دهد. این مشکل به نقص سامانه تی‌تک مربوط نمی‌شود، بلکه عمدتاً از طریق نسخ جعلی اتفاق می‌افتد. برخی داروها هنوز در سامانه تی‌تک ثبت نشده‌اند، اما عامل اصلی این مشکل، نسخ جعلی است. بسیاری از نسخ آنلاین نیز مستقیماً در اختیار پزشکان قرار نمی‌گیرد. برای رفع این مشکل، باید به سمت رسمی‌کردن امضای دیجیتال پزشکان حرکت کنیم.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.