سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، اعلام وضعیت پاندمی از سوی کشورها را غیررسمی دانست و بر نقش سازمان جهانی بهداشت در اعلام رسمی پاندمی تأکید کرد.
به گزارش شهروندآنلاین، دکتر قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، بر نقش سازمان جهانی بهداشت در اعلام رسمی پاندمی تأکید کرد. او با اشاره به مقررات بهداشتی بینالمللی (IHR)، اعلام وضعیت پاندمی از سوی کشورها را غیررسمی دانست و گفت: رسمیت آن منوط به بررسیها و اعلام سازمان جهانی بهداشت است.
مراحل اعلام پاندمی توسط سازمان جهانی بهداشت
دکتر مرادی افزود: بر اساس مقررات بهداشتی بین المللی(IHR) اگر یک بیماری در یک منطقه شیوع زیادی داشته باشد باید به سازمان جهانی بهداشت اعلام شود. این سازمان نیز پس از بررسیها، اعلام وضعیت پاندمی یا همهگیری میکند.
او بیان کرد: اعلام پاندمی جدیدی از سوی یک کشور، رسمی نیست. تنها زمانی رسمیت مییابد که سازمان جهانی بهداشت پس از بررسیهای تخصصی، آن را اعلام کند. همچنین این شرایط بدون طی مراحل آن از سوی سازمان جهانی بهداشت، باعث ترس و نگرانی مردم میشود.
اهمیت اطلاعرسانی به سازمان جهانی بهداشت
به گفته سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت همه کشورهای دنیا متعهد هستند وقتی یک مشکل بزرگ بهداشتی یا اپیدمی بیماری دارند به سازمان جهانی بهداشت اعلام کنند. سازمان جهانی بهداشت بلافاصله پس از اعلام کشورها مبنی بر اپیدمی یک بیماری در جهان، بررسیهای تخصصی را انجام میدهد. سپس نسبت به اطلاعرسانی به کشورهای جهان یا مناطق ششگانه خود اقدام میکند.
نقش پیشگیری در مقابله با بیماریهای واگیر
دکتر مرادی رعایت دستورالعملهای بهداشتی در پیشگیری از ابتلا به بیماریهای واگیردار به ویژه بیماریهای تنفسی و فصلی را مهم دانست.او گفت: با رعایت اصول ساده بهداشت فردی مانند استفاده از ماسک و شستوشوی مداوم دستها از ابتلا به این بیماریها تا حد زیادی پیشگیری میشود.