ریشه‌کنی فلج اطفال در جهان

نوبت دوم واکسیناسیون فلج اطفال در ایران به زودی انجام می‌شود

قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از پیشرفت‌های برنامه جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال و چالش‌های موجود در این زمینه خبر داد. او بر لزوم ادامه واکسیناسیون و اقدامات پیشگیرانه تأکید کرد.


به گزارش شهروندآنلاین
، قباد مرادی درباره ریشه‌کنی فلج اطفال در جهان اظهار کرد: برنامه جهانی ریشه‌کنی فلج اطفال با هدف پاک شدن همه کشورهای دنیا از انواع ویروس‌های فلج اطفال به مراحل انتهایی خود نزدیک می‌شود. هر چند هنوز بیماری در دو کشور افغانستان و پاکستان شیوع دارد و مواردی از بیماری در برخی کشورهای آفریقایی انتشار یافته است.

چالش‌های موجود در ریشه‌کنی

او افزود: تلاش‌ها برای تحقق اهداف برنامه در دو کشور بومی فلج اطفال همسایه همچنان ادامه دارد. در سال 2024 موارد مثبت وحشی فلج اطفال از بیماران مبتلا به فلج شل حاد افزایش 6 برابری پیدا کرد. تردد با این کشورها خطر ورود مجدد بیماری به کشور را افزایش داد.

اقدامات وزارت بهداشت

مرادی به اقدامات وزارت بهداشت برای حفظ دستاورد بزرگ پاک ماندن کشورمان از بیماری فلج اطفال و به حداقل رساندن خطر ورود و چرخش مجدد این ویروس اشاره کرد.
هر ساله عملیات سالانه ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال در مناطق پرخطر کشور به خصوص استان‌های جنوب شرقی کشور، در دو مرحله فعال و خانه به خانه انجام می‌پذیرد.

برنامه‌های واکسیناسیون

او ادامه داد: در سال جاری نوبت اول عملیات واکسیناسیون در مقطع زمانی 15 تا 17 دی ماه انجام شد. نوبت دوم در 27 تا 29 دی‌ماه سال 1403 انجام می‌شود. واکسن خوراکی فلج اطفال مورد استفاده در کشور در طی سال‌های گذشته تاکنون، تولید موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی بوده است.

اجرای طرح واکسیناسیون در دانشگاه‌ها

مرادی به اجرای طرح واکسیناسیون خوراکی فلج اطفال در دانشگاه‌ها اشاره کرد. در حال حاضر این عملیات در دانشگاه‌های علوم پزشکی واقع در نیمه جنوبی کشور از جمله دانشگاه‌های مناطق گرمسیر مشمول این برنامه، دانشگاه‌های علوم پزشکی زاهدان، زابل، جیرفت، بم، کرمان، سیرجان، ایرانشهر، چابهار، هرمزگان، بوشهر، اهواز، بیرجند و یزد در حال اجرا است. پیش‌بینی می‌شود، در برنامه تحت اجرا، حدود 800 هزار کودک زیر 5 سال اعم از اتباع ایرانی و یا غیر ایرانی، علیه بیماری فلج اطفال واکسینه شوند.

واکسیناسیون تکمیلی سرخک و سرخجه

دانشگاه علوم پزشکی چابهار همزمان با این عملیات، واکسیناسیون تکمیلی با واکسن سرخک و سرخجه را نیز در دست اقدام دارد. هدف پیشگیری از چرخش ویروس سرخک و قطع طغیان این بیماری در گروه سنی 6 ماه تا 5 سال است.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.