مقامات بهداشتی سودان در تلاش هستند تا با استفاده از هوش مصنوعی، سیستم سلامت کشور را تقویت کنند. این اقدام پس از کشته شدن دهها پزشک در جریان جنگ داخلی تقریباً دو ساله این کشور صورت میگیرد.
به گزارش شهروندآنلاین، سازمان جهانی بهداشت هشدار میدهد که سیستم سلامت سودان به دلیل کمبود تجهیزات پزشکی، از دست دادن پزشکان و تخریب یا غارت مراکز درمانی، به ویژه در مناطق درگیری که دسترسی به آنها دشوار است، در حال فروپاشی است. مقامات بهداشتی سودان در تلاش هستند تا با استفاده از هوش مصنوعی، سیستم سلامت کشور را تقویت کنند.
نقش هوش مصنوعی در مناطق درگیری
المغیره الامین جادالسید، مدیر بخش پزشکی درمانی در وزارت بهداشت فدرال سودان، به SciDev.Net گفت: «در مناطق درگیری، هوش مصنوعی میتواند نقش مهمی ایفا کند، به ویژه زمانی که خدمات پزشکی سنتی در دسترس نیستند.» او توضیح داد که در مناطقی که پزشکی برای بررسی عکسهای رادیولوژی وجود ندارد، این فناوری میتواند تصویر بیمار را با هزاران تصویر ذخیرهشده مقایسه کند و تشخیص ارائه دهد.
مهاجرت پزشکان و مقاومت ضد میکروبی
السید اعلام کرد که خروج پزشکان از سودان حتی پیش از آغاز جنگ نیز به عنوان یک چالش جدی مطرح بود. در طول این درگیریها، ۵۰ نفر از کادر درمانی در حملات نیروهای پشتیبانی سریع (RSF) به مراکز بهداشتی جان خود را از دست دادند. او افزود که نبود کادر پزشکی و تجهیزات پزشکی همچنین باعث تشدید مقاومت ضد میکروبی میشود. زیرا بیماران به طور بیرویه به مصرف آنتیبیوتیکها روی آوردهاند. این موضوع میتواند منجر به ایجاد «نسلی از میکروبهای مقاوم» و از دست رفتن یکی از قدرتمندترین سلاحهای پزشکی شود.
نیاز به نیروی انسانی و تجهیزات بیشتر
السید تاکید کرد که هوش مصنوعی میتواند به طور قابل توجهی در جبران نبود کادر پزشکی در مناطق درگیری کمک کند. اما تاکید کرد که کارکنان بهداشتی بیشتر و همچنین تجهیزات پزشکی و داروها به شدت مورد نیاز هستند. او همچنین معتقد است که نوآوری در ارائه خدمات بهداشتی، مانند استفاده از بازیگران بیطرف برای واکسیناسیون در مناطق درگیری، به همان اندازه حیاتی است. زیرا روشهای سنتی ارائه خدمات در حال از بین رفتن هستند.