بهتازگی نامهای از سمت دفتر نهاد ریاستجمهوری خطاب به رئیس کل بانک مرکزی منتشر شده است که در آن ذکر شده است:«با توجه به درخواست بیش از ۶۰ هزار نفر از متعاملین و کسبوکارهای تبادل رمزارز برای جلوگیری از مسدودسازی درگاههای پرداخت اینترنتی اقدام لازم انجام شود».
شهروندآنلاین: این اواخر گفتههایی مبنی بر مسدودیت درگاههای صرافیهای آنلاین فروش رمزارز مطرح شد و رئیس کل بانک مرکزی هم آن را رد کرد و درنهایت نامهای از سوی دفتر نهاد ریاستجمهوری به رئیس کل بانک مرکزی ارسال شد که از مسدودیت درگاههای فروش رمزارز جلوگیری شود.
به گزارش ایسنا طی سال گذشته در پی سقوط ارزش بازار سرمایه و متضررشدن تعداد زیادی از سرمایهگذاران، زخمخوردگان از ریزشهای بورس به بازار رمزارزها پناه آوردند که توجهها را به این بازار جلب کرد اما غیرقانونیبودن مبادله رمزارزها بین افراد و خروج سرمایه از کشور در پی این امر به اختلافات در این بین شدت بخشید.
آمارها حکایت از ورود ۱۲ میلیون ایرانی به بازار رمزارزها دارد به گونهای که ۷۷درصد آنها با هدف حفظ ارزش پول پا به این بازار گذاشتهاند
سرانجام بانک مرکزی به شرکت شاپرک اعلام کرد به پرداخت یاران و پذیرندگان پشتیبانی شده در نظام پرداخت کشور اطلاع دهد که درگاههای ارایهدهنده رمزارزها را مسدود کنند.
پس از این، با ورود به سال جاری، مطرح شد که همچنان شرکتهای اصلی ارایهدهنده درگاه پرداخت تحت نظارت شاپرک بهویژه در قالب IPG به صرافیهای آنلاین فروش رمزارزها خدمات میدهند که رئیس مجلس در واکنش به این موضوع، در نامهای به رئیس کل بانک مرکزی و وزیر امور اقتصادی و دارایی خواستار مسدودسازی درگاه پرداخت الکترونیک صرافیهای ارز دیجیتال شد و بهصراحت اعلام کرد که اکتفای صرف به اعلام ممنوعیت مبادلات رمزارزها نمیتواند رافع مسئولیت بانک مرکزی و وزارت اقتصاد باشد.
همچنین در نامه قالیباف تأکید شد که بانک مرکزی به عنوان متولی اصلی حوزه نظام پولی در اسرع وقت ضمن ارایه برآورد قابل اتکا از آینده این فناوری و اثر آن بر اقتصاد و بهویژه نظام پولی و مبادلات کشور، مقررات لازم را برای فعالیت در مبادلات رمزارزها تدوین و به نظاممندکردن فعالیت رمز ارزها اقدام کند و تا آن زمان در صورت متضررشدن مردم به واسطه وجود درگاههای پرداخت دارای مجوز از بانک مرکزی در این سایتها، بانک مرکزی باید پاسخگو باشد.
پس از شدتگرفتن این موضوع در بازار رمزارزها، رئیس کل بانک مرکزی در واکنش به آن گفت که تا زمان ترسیم نقشه راه در این زمینه از مسدودسازی درگاههای پرداخت صرافیها خودداری میکند که به اعتقاد کارشناسان، دلیل اینکه تا کنون بانک مرکزی به اعطای مجوز به صرافیهای آنلاین رمزارز ورود نکرده، این است که تصور میکند با اعطای مجوز به آنها بایستی کلیه ریسکهای آنها را نیز قبول کند.
از سوی دیگر، وزیر اقتصاد درباره نحوه مدیریت بازار رمزارزها نیز معتقد است که در این زمینه باید فعالانه مدیریت و عمل کرد تا بتوان مزایای رمزارزها را به حداکثر و معایب آن را به حداقل رساند.
اما بهتازگی نامهای از سمت دفتر نهاد ریاستجمهوری خطاب به رئیس کل بانک مرکزی منتشر شده است که در آن ذکر شده «با توجه به درخواست بیش از ۶۰ هزار نفر از متعاملین و کسبوکارهای تبادل رمزارز برای جلوگیری از مسدودسازی درگاههای پرداخت اینترنتی اقدام لازم انجام شود».
بنابراین در شرایطی که آمارها حکایت از ورود ۱۲ میلیون ایرانی به بازار رمزارزها دارد به گونهای که ۷۷درصد آنها با هدف حفظ ارزش پول پا به این بازار گذاشتهاند، بیش از پیش احساس میشود که مسئولانباید سیاست و تصمیم معقول و مناسب را در نظر بگیرند تا ضرر و نگرانیهای مردم نسبت به سرمایههای خود از بین برود.