مردم در برخی از جوامع آسیبپذیر جهان، با اقداماتی که برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا انجام شده، به فاجعه اقتصادی نزدیک شدهاند.
فرشته کیانی، شهروند آنلاین: اقتصادهای سراسر جهان بر اثر همهگیری کرونا دچار سیر نزولی شده است.
اما در افغانستان، عراق، کنیا، ونزوئلا و 10 کشور دیگر، که در گزارش «شورای پناهندگان نروژ»،(NRC) پگنجانده شده است، بحرانهای مالی چالشهایی را که قبلا مردم با آن رو به رو بودند، تشدید کرده است.
در کشورهایی که درگیری و آوارگی امری عادی است، بسیاری از مردم با گرسنگی، بیخانمانی و بحران در آموزش و پرورش دست و پنجه میکنند.
نتیجه این اتقاف از دست دادن کار، درآمد و افزایش بدهی است.
به گزارش نیویورک تایمز، با تعطیلی مشاغل، بازارهای بسته و سفرهای کنترلشده در اثر کرونا، تقریبا 80 درصد افراد در شرایط نامطلوبی قرار دارند.
این افراد شاهد کاهش درآمد خود به دلیل از دست دادن شغل در اثر همهگیری ویروس کرونا بودهاند.
به دلیل نداشتن درآمد و ناتوانی در پرداخت اجاره، صاحبان مسکن، بسیاری از مستأجران را به زور مجبور به ترک خانه کردهاند.
مردم گفتهاند به دلیل نداشتن سرمایه و دارایی ناچیز، احتمالا فرزندانشان را کمتر به مدرسه میفرستند و قادر به پرداخت هزینههای درمانی یا حتی ابتداییترین محصولات غذایی نیستند.
جان ایگلاند، دبیر کل شورای پناهندگان نروژ، هشدار داد که آسیبپذیرترین جوامع جهان در روند نزولی خطرناکی قرار دارند.
گرسنگی در سراسر جهان در حال افزایش است و برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد پیشبینی میکند تعداد افراد مواجه با تهدیدات بالقوه زندگی، که ناامنی غذایی نامیده میشود، در کشورهای در حال توسعه تقریبا دو برابر شده و به 265 میلیون نفر رسیده است.
70 درصد پاسخدهندگان به یک نظرسنجی گفتهاند آنان از زمان شروع پاندمی کرونا تعداد وعدههای غذایی خانواده خود را کاهش دادهاند.
در این گزارش آمده است زنان و دختران در جوامع آسیبپذیر بیشتر تحت تأثیر بحران اقتصادی قرار دارند.
آنها نه تنها شغل خود را از دست دادهاند و مسئولیت مراقبتهای بدون حقوق را بر دوش دارند، بلکه مانند بسیاری در سراسر جهان، بر اثر محدودیتها و فشارهای مالی از خشونت خانگی که رو به افزایش است، آسیب میبینند.
ایگلاند میگوید: «بدون اقدام فوری این بحران از کنترل خارج میشود.»