۱۲ دستگاه خود را معاف ازهمکاری با سازمان امور مالیاتی می دانند
اسامی۳۲ دستگاهی که قول همکاری با سازمان امور مالیاتی دادهاند منتشر نمی شود
یک مقام مسئول گفت:بانک های انصار،حکمت ایرانیان،قوامین،سازمان تنظیم مقررات رادیویی،اتاق اصناف،برخی معاونتهای وزات تعاون وبهداشت،شرکت ارتباطات سیار وایرانسل همکاری مالیاتی لازم را نداشته اند.
هادی خانی معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی شب گذشته در شبکه خبر، گفت: از سالها پیش، مکاتبات و جلسات متعددی را از با دستگاههای مختلف برای ارائه دیتاهای لازم داشتیم اما در یک الی دو سال اخیر و به طور ویژه در ماههای گذشته رویکردمان را از درخواست به مطالبه جدی و تهاجمی تغییر دادهایم. نامه نگاریهایی را با برخی از دستگاهها داشتیم و به آنها اطلاع دادیم که اگر همکاری نکنید اقدام قضائی خواهیم کرد و دو مورد از دستگاهها نیز در حال حاضر در مراجع قضائی اقامه دعوا شده است.
وی ادامه داد: از ۸۸ دستگاه، ۴۴ دستگاه همکاریهای خوبی را با سازمان امور مالیاتی داشتهاند اما ۱۲ دستگاه همکاری نکردند که با مکاتبه با سازمان بازرسی کشور، دیوان محاسبات و خزانه داری درصدد برخورد قضائی با آنها هستیم.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی با اشاره به اسامی ۱۲ دستگاهی که با سزمان مالیاتی همکاری نمیکنند، گفت: متأسفانه در ۱۲ دستگاهی که با سازمان امور مالیاتی همکاری نکردهاند نام چند بانک دیده میشود که عبارتند از بانک انصار، بانک حکمت ایرانیان و بانک قوامین که به دلیل ادغام در بانک سپه، از این به بعد بانک سپه مواجه خواهیم بود، دستگاههای دیگری که همکاریهای لازم را نداشتهاند نیز عبارتند از؛ سازمان تنظیم مقررات رادیویی، اتاق اصناف، برخی معاونتهای وزات تعاون، معاونت درمان وزارت بهداشت شرکت ارتباطات سیار ایران و ایرانسل. این دستگاهها از جمله دستگاههایی هستند که همکاری لازم را با سازمان امور مالیاتی نداشتند که برای این دستگاهها از فاز درخواست خارج شده و به فاز اقدام قضائی وارد شدیم که ان شا الله هرچه سریعتر بتوانیم نیاز اطلاعاتی سازمان را کامل کرده و عدالت مالیاتی را اجرا کنیم.
خانی بیان داشت: یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دیتا از دستگاهها دریافت کردیم اما ۴۰ درصد دیتاها کیفیت کافی را ندارند. برای دریافت دیتا از سایر دستگاه نیز تلاشهای زیادی را انجام دادیم بعضاً برخی سازمانها با اشاره به قوانین و مقررات خودشان، دیتاها را در اختیار ما قرار نمیدادند.
وی ادامه داد: سازمان در این باره تلاشهای زیادی انجام داد و از ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی مصوبههای خوبی گرفت ضمن اینکه ماده ۱۶۹ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم این تکلیف را به تمام دستگاهها داده و حتی در قانون بودجه ۹۹ نیز برخی از این تأکیدات قانونی را به ویژه در زمینه بانکها و در اختیار قرار دادن دیتاهای تراکنش بانکی شاهد هستیم بنابراین هیچ بهانهای برای دستگاهها وجود ندارد.
معاون فناوریهای مالیاتی سازمان امور مالیاتی خاطر نشان کرد: ۳۲ دستگاه نیز قول همکاری دادهاند ما نیز اسامی آنها را فعلاً منتشر نخواهیم کرد تا دیتاهایشان را در اختیار قرار دهند اما اگر همکاری لازم را صورت ندهند در برنامههای بعدی به این لیست ۱۲ شرکت، شرکتهای دیگری نیز اضافه میشود.