هر داوطلب، یک درخت صلح می‌کارد

هلال ‌احمری‌های یزد دلشان برای زمین می‌تپد

این روزها که زمین حال ‌و روز خوشی ندارد و آلودگی‌های زیست‌محیطی راه نفس را در کلانشهرها برای مردم سخت کرده، فعالیت‌های داوطلبانه در حوزه محیط ‌زیست و کاشت درخت یکی از نیازهای اساسی است. داوطلبانی که بی‌هیچ چشمداشتی، فقط برای کمک به محیط‌ زیست و بهبود شرایط زیست‌محیطی به کاشت درخت در مناطق مختلف می‌پردازند و می‌کوشند دنیا را با شرایط بهتری به نسل‌های بعدی بسپارند. در میان داوطلبان فعال در حوزه محیط‌ زیست، داوطلبان جمعیت هلال‌ احمر با رویکرد بشردوستانه حفظ و احیای منابع طبیعی و محیط‌ زیست را دنبال می‌کنند، آن هم با شعار همه با هم برای حفاظت از منابع طبیعی؛ چرا که معتقدند افزایش پوشش گیاهی برابر است با کاهش آثار حوادث طبیعی، از سیل گرفته تا طوفان‌های شن که اغلب استان‌های کشور ما در فصول مختلف با آنها دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

ماشاءالله شمس‌الدینی 60 ساله است. از وقتی رخت داوطلب جمعیت هلال ‌احمر را به تن کرد، در کنار خدمات داوطلبانه امدادی و نجات جان انسان‌ها، یک مراقب خوب و عالی برای زمین هم شده است.

او بازنشسته راه‌آهن است و امروز در کنار فعالیت‌های داوطلبانه در هلال‌ احمر، یک فعال زیست‌محیطی پروپا قرص هم در منطقه است و دغدغه‌های زیست‌محیطی‌اش کم از دغدغه نجات جان انسان‌ها برای او نیست: «در میان فعالیت‌های داوطلبانه در هلال‌ احمر و کمک گرفتن از محیط‌بانان برای پیدا کردن مفقودان کوهستان و کویر، با فعالیت‌های زیست‌محیطی آشنا شدم و امروز عاشقانه این فعالیت‌ها را ادامه می‌دهم.»

آقا ماشاءالله که در ماموریت‌های نجات تجربه حضور در اطفای حریق مراتع را نیز دارد، می‌گوید: «بخش عمده مشکلات زیست‌محیطی ما به خاطر کمبود درخت در مراتع و عرصه‌های کوهستانی است. من وقتی در میان ماموریت‌ها به این مهم رسیدم، تصمیم گرفتم در هر فرصتی نسبت به کاشت درخت در مراتع و مناطق کوهستانی اقدام کنم، البته خانواده‌ام نیز در این راه همراه من شده‌اند.»

او علاوه بر فعالیت‌های درختکاری، تا به حال چندین آبشخور برای دام‌ها در مناطق حفاظت‌شده بافق ساخته و چشمه‌های زیادی را احیا کرده است: «منطقه ما یک منطقه کویری و گرم است که اگر حواس‌مان به گونه‌های جانوری ناب آن نباشد در گرما تلف خواهند شد.»

آقا ماشاءالله یک داوطلب خستگی‌ناپذیر است؛ نه دیواره‌های صخره‌ای شادکام او را خسته می‌کند، نه ساعت‌ها راه رفتن در عرصه‌های طبیعی. او دلش برای طبیعت و مردم سرزمینش به یک اندازه می‌تپد و می‌گوید: «محیط‌ زیست میراث گرانبهای ماست که باید همه از آن مراقبت و محافظت کنیم. اگر حواس‌مان به عرصه‌های طبیعی نباشد مرگ گونه‌های حیوانی، خشک‌شدن زمین و سوختن درختان، سناریوی تلخی است که باید هر روز شاهدش باشیم.»

کمک به کاشت درخت مطابق اقلیم استان

«امید دهقان» هم یکی دیگر از داوطلبان هلال ‌احمری استان یزد است. او اهل بهاباد است و سه سالی می‌شود که به عضویت جمعیت هلال ‌احمر درآمده است. همین حضور سه ساله در جمعیت هلال‌ احمر باعث شده تا او به یکی از مروجان فعالیت‌های زیست‌محیطی و حفاظت از محیط ‌زیست استان تبدیل شود: «استان ما یکی از استان‌های خشک و گرم است و وجود درختان می‌تواند به تعادل دمای هوای مناطق مختلف استان ما کمک کند. درواقع یکی از مشکلات استان ما این بود که کاشت درختان بدون توجه به شرایط آب‌وهوایی صورت می‌گرفت و این مسأله یا خشک‌شدن درختان را در پی داشت یا استفاده بیش از حد آب برای آبیاری آنها. ما با فراگیری آموزش‌های لازم در هلال‌ احمر و انتقال این آموزه‌ها به صورت داوطلبانه به مردم کمک کردیم تا روند کاشت درخت در استان و مناطق کشاورزی مطابق شرایط اقلیمی منطقه دنبال شود.»

او معتقد است: «ما داوطلبان جمعیت هلال‌ احمر همان‌قدر که باید نگران نجات جان انسان‌ها باشیم باید برای محیط ‌زیست و زمین هم دل بسوزانیم، چرا که اگر بی‌تفاوت به این بخش باشیم، بحران زیست‌محیطی جان هزاران انسان را خواهد گرفت.»

امید کاشت درخت توسط داوطلبان هلال ‌احمر را یک رسالت مهم برای این قشر می‌داند و معتقد است: «ما همه سفیران صلح و دوستی هستیم و اگر هر داوطلب یک درخت به عنوان درخت صلح در کشورش بکارد، سایه آرامش این درختان بر سر همه مردم گسترده می‌شود.»

«یکتا صلح‌جو» نیز از فعالان و داوطلبان حوزه محیط ‌زیست در استان یزد است. گرچه تنها 6 ماه از مدت حضورش در جمعیت هلال ‌احمر می‌گذرد، اما در همین مدت کوتاه توانسته به عنوان سفیر صلح در استان معرفی شود.

یکتا و چهار نفر دیگر از دوستانش در یزد گروهی از داوطلبان زیست‌محیطی هلال‌ احمر را تشکیل داده‌اند و می‌کوشند تا با کاشت درخت در سرچشمه خاتم این منطقه گردشگری را از آسیب‌های زیست‌محیطی و بحران نجات دهند: «در فصل درختکاری هر هفته همراه با دوستانم به این منطقه می‌رویم و با کاشت درخت می‌کوشیم تا مردم و گردشگران حاضر را هم به ین مهم دعوت کنیم. خیلی اوقات مردم وقتی می‌بینند ما مشغول درختکاری هستیم، می‌آیند و درختی را به نام فرزندان‌شان می‌کارند. این کار برای آنها هم شادی‌بخش است، هم ماندگار.»

یکتا می‌گوید: «وضعیت محیط ‌زیست ما به گونه‌ای است که نیاز به فعالان داوطلب این بخش بیش از هر بخش دیگری احساس می‌شود. در واقع ما امروز نیازمند داوطلبانی هستیم که هم به کاشت داوطلبانه درختان روی آورند، هم به مراقبت از محیط‌ زیست و این فعالیت‌ها نباید محدود به نیمه اسفندماه هر سال شود.»

باکس:

دستگاه‌های دولتی از تغییر کاربری اراضی کشاورزی ممانعت کنند

 

رئیس‌جمهوری با تاکید بر ضرورت و اهمیت صیانت از محیط زیست و تلاش برای گسترش فضای سبز در کشور، دستیابی به این مهم را نیازمند مشارکت همه مردم دانست.

سید ابراهیم رئیسی یکشنبه در مراسم روز درختکاری با تبریک اعیاد شعبانیه و ولادت امام حسین(ع) و گرامیداشت هفته منابع طبیعی گفت: «اگرچه در زمینه محیط زیست و گسترش فضای سبز شهرداری‌ها، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان‌ محیط زیست و دستگاه‌های مختلف مسئولیت دارند اما صیانت اثربخش از محیط زیست و موفقیت در این عرصه در گرو همراهی و مشارکت همه مردم است.»

رئیس‌جمهوری با بیان اینکه امروز شرایط برای کاشتن میلیون‌ها درخت در سراسر کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: «در کنار تلاش برای حفاظت از درختان‌ و فضای سبز موجود، هر کس در طول زندگی خود می‌تواند ده‌ها درخت غرس کند.»
رئیسی با بیان اینکه حفظ محیط زیست بر توسعه اولویت دارد، اظهار داشت: «اگر محیط زیست دچار آسیب شود مردم و زندگی آنها مختل می‌شود، لذا گسترش فضای سبز و صیانت از محیط زیست وظیفه عمومی و همگانی است.»
رئیس‌جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود ضمن تاکید بر ضرورت نقش‌آفرینی فعالانه نهادهای دولتی در حفاظت از منابع طبیعی و محیط زیست، از همه دستگاه‌های ذیربط خواست با تمام توان در مقابل تغییر کاربری اراضی کشاورزی بایستند و تحت هیچ شرایطی اجازه ندهند سوداگران با انگیزه‌های مادی، در مسیر تخریب محیط زیست گام بردارند.
رئیس‌جمهوری با قدردانی از تلاش مجموعه‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد در زمینه صیانت از محیط زیست، ضرورت تشویق فعالیت‌های آنان را مورد تاکید قرار داد و گفت: «بدون تردید با حضور و مشارکت آحاد مردم می‌توان اقدامات چشمگیری در زمینه درختکاری و گسترش فضای سبز انجام داد و مردم در این زمینه از انگیزه و اشتیاق کافی برخوردار هستند.»
رئیسی همچنین از اقدام جهادی شهرداری تهران در زمینه درختکاری قدردانی کرد و گفت: «آغاز یک‌هزار و ۲۵۰ هکتار جنگل‌کاری در اطراف تهران اقدام درخور تقدیر و پسندیده‌ای است که شهرداری تهران با رویکرد جهادی آن را کلید زده است.»
رئیس‌جمهوری افزود: «امروز گسترش فضای سبز برای همه شهرها به ویژه شهر تهران ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است و می‌تواند هوای سالم و پاکی را برای ساکنان شهرها به ارمغان بیاورد.»
رئیسی بر ضرورت توسعه گردشگری و طبیعت‌گردی در کشور تاکید کرد و گفت: «این کار باید با رعایت موازین و دستورالعمل‌های محیط زیستی روز به روز در کشور توسعه پیدا کند، چرا که می‌تواند آثار و برکات فراوانی برای مردم داشته باشد.»
رئیس‌جمهوری برخورداری از هوای پاک و سالم را حق مردم دانست و گفت: «امروز آلودگی و آلاینده‌ها مردم را اذیت می‌کند. از این رو لازم است مسئولان با همت مضاعف و با استفاده از مشارکت و ظرفیت‌های مردمی در جهت رفع این مشکل گام بردارند.»
وی تاکید کرد: «تمام دستگاه‌های مسئول در قانون هوای پاک سریعا وظایف قانونی خود را انجام دهند و اگر در جایی مشکل دارند با مردم در میان بگذارند.»
رئیسی با اشاره به اهتمام سازمان محیط زیست و شهرداری‌ها برای توسعه درختکاری و فضای سبز در کشور گفت: «امروز بر اساس محاسباتی که انجام شده است، زمینه کاشت میلیون‌ها درخت در سراسر کشور وجود دارد و با این کار  امیدواریم شاهد هوای سالم و پاک برای همه شهروندان باشیم.»

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.