تقویت لجستیک و شارژ انبارهای امدادی در اولویت
دبیرکل جمعیت در سفر به خوزستان از برنامههای مهم هلال احمر در 1401 گفت
سفر کوتاه دبیرکل جمعیت هلال احمر به خوزستان، او را میهمان پایگاههای امداد و نجات این استان کرد و فرصتی برای بازدید از مراکز مختلف هلال احمر فراهم آورد؛ از مجموعه ورزشی هلال احمر گرفته تا مرکز جراحی محدود این استان و خانه هلال و … .
دکتر یعقوب سلیمانی در این سفر دو روزه در جلسات گردهمایی معاونین آموزش و پژوهش کشور، همچنین نشست شورای اداری هلال احمر خوزستان شرکت کرد. گزارشی از این سفر پیش روی شماست.
اختتامیه گردهمایی معاونین آموزش و پژوهش جمعیت هلال احمر کشور، با حضور دبیرکل جمعیت هلال احمر در آبادان برگزار شد. معاونین آموزشی در این همایش دور هم جمع شده بودند تا تعامل و همکاری با یکدیگر را تقویت کنند.
این نشست دو روزه با هدف تبیین اهداف و برنامههای جمعیت هلال احمر در حوزه آموزش و پژوهش و فناوری در سال ۱۴۰۱، توسعه آموزشهای تخصصی و همگانی، توسعه مراکز آموزشی تخصصی امداد و نجات در سطح کشور و توسعه پژوهشهای کاربردی در حوزه امداد و نجات، همچنین بهرهگیری از فناوریهای روز در حوزه امداد و نجات و در راستای ارتقای آمادگی جامعه، در برابر حوادث برگزار شده است.
دکتر یعقوب سلیمانی در اختتامیه این همایش سراسری حاضر شد و سخنرانی خود را با یادی از شهدای گلگونکفن خوزستان و گرامیداشت اعیاد شعبانیه و گرامیداشت روز ملی راهیان نور در 20 اسفندماه آغاز کرد.
او گفت: «هنوز دنیا از پنجره دفاع مقدس به نظام جمهوری اسلامی نگاه میکند. دفاع مقدس در امتداد عاشوراست. ویژگیهای عاشورا مثل شجاعت، ایثار، شهادت و میل به فدا شدنها و مجذوب در ولایت بودنها و روحیه استکبارستیزی در انقلاب اسلامی ما نیز ظهور و بروز پیدا کرده بود.»
دبیرکل جمعیت هلال احمر در ادامه به موضوع آموزش و آمادهسازی اشاره و بیان کرد: «ضرورت دارد در زمینه تقویت و تعالی آموزش نقش مبنایی ایفا کنیم البته داشتن طرح جامع آموزشی، تقویت فرآیندهای همکاری و تمرکز در فرآیند تربیت مربی نیاز است.»
سلیمانی گفت: «در نشست آینده که با حضور رئیس سازمان امداد و نجات و مدیران حوزه آموزش برگزار خواهد شد باید تلاش شود که همدلی و همافزایی گسترش یابد، چراکه مجموعه جمعیت هلال احمر نیاز به یکصدایی و وحدت مضاعف دارد.»
همراهی مرزبانان
دومین مقصد دبیرکل جمعیت هلال احمر ایران در خوزستان، مراسم آغاز طرح «مرزبانیار» بود؛ طرحی استانی که امسال چهارمین دوره خود را آغاز میکند.
دکتر یعقوب سلیمانی در پاسگاه مرزبانی «نهر خین» خوزستان حاضر شد و با تقدیر از مرزبانان کشور گفت: «امروز توفیقی حاصل شد تا از مرزبانان دلیر و سلحشوری که در پاسداری از مرزهای انقلاب اسلامی با ایثار، فداکاری و از خودگذشتگی زحمات زیادی را متحمل میشوند، تقدیر و اجرای چهارمین مرحله طرح مرزبانیار را آغاز کنیم.»
مرزبانیار طرحی بشردوستانه است که در آن، هلال احمریها علاوه بر تقدیر از تلاشهای حافظان امنیت کشور، به ایجاد فضای همدلی و امیدآفرینی، ارائه آموزشهای پیشگیرانه برای حفظ سلامتی، اطلاعرسانی در خصوص بیماری ناشی از ویروس کرونا و همچنین پایش سلامت مرزبانان میپردازند.
دکتر سلیمانی در مراسم آغاز این طرح گفت: «طرح مرزبانیار یک حرکت تاثیرگذار و اقدامی بشردوستانه در راستای تداوم و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و باید به آن تاکید و توجه داشت، چراکه هرچه داریم از شهدا داریم. امروز جمعیت هلال احمر هم با رسیدگی به نیازمندان و حادثهدیدگان در حوادث و بحرانها در راستای همان فداکاری و ایثارگری شهدا نقشآفرینی میکند.»
اولویت سال جدید
دکتر یعقوب سلیمانی از پایگاههای امداد و نجات خوزستان بازدید کرد. سری به مجموعه ورزشی و مرکز جراحی محدود «مادر» خوزستان زد و در پایگاههای امدادی، به گپوگفت با امدادگران پرداخت.
دبیرکل جمعیت هلال احمر در این بازدیدها به اولویتهای جمعیت در سال آتی اشاره کرد و گفت: «از مهمترین برنامههای هلال احمر در سال 1401 میتوان به تقویت لجستیک و شارژ انبارهای امدادی، گسترش آموزشهای همگانی در بستر خانههای هلال، چابکسازی و تسهیل فرآیندها با اولویت افزایش اختیارات در حوزههای عملیاتی، مولدسازی و توجه به ایجاد و افزایش درآمدهای پایدار، توجه به حفظ و تقویت سرمایه اجتماعی با تاکید بر شفافیت عملکرد بهویژه در حوزههای شرکتی و اقتصادی و ارائه گزارش مستمر به مردم و حوزههای ذیربط و توجه به تکریم امدادگران و داوطلبان جمعیت به عنوان سرمایههای هلال احمر اشاره کرد.»
وی برنامهریزی برای رفع مشکلات معیشتی کارکنان، همچنین شبکهسازی، تقویت فرهنگ داوطلبی و جلب مشارکت خیرین و استفاده از ظرفیتهای مردمی در دستیابی به اهداف بشردوستانه را از دیگر اولویتهای برنامهای در سال آینده عنوان کرد.
خانه هلال چهارصد دستگاه
با پایان برنامههای دبیرکل جمعیت در خرمشهر و آبادان، او راهی اهواز شد تا بازدیدی از فعالیتهای جمعیت در این کلانشهر داشته باشد. خانه هلال چهارصد دستگاه شهر اهواز، یکی از مراکزی بود که سلیمانی از آن بازدید کرد و در جریان فعالیتهای آن قرار گرفت. سلیمانی گفت: «نقش خانههای هلال میتواند تسهیلکننده و در ترویج فرهنگ خدمت، بشردوستی، تعامل و همافزایی اثرگذار باشد.»
او ارتباط بیواسطه خانههای هلال با مردم را برگ برنده این مراکز در شهرها و محلات مختلف آن دانست و گفت: «بیش از 6300 خانه هلال در کشور وجود دارد که فرصت مناسبی را برای ارائه خدمات پیش روی جمعیت هلال احمر قرار میدهد. امیدوارم با همت و تلاش همه دستاندرکاران شاهد تعالی و توسعه این برنامهها باشیم.»
دبیرکل جمعیت هلال احمر با اشاره به سفر رئیس جمعیت هلال احمر به مصر، عنوان کرد: «در این اجلاس، طرح خانههای هلال به عنوان نقطهای برجسته و برنامهای موفق در فعالیتهای جمعیت هلال احمر کشور نمود داشته و مورد استقبال قرار گرفته است.
در خانههای هلال تلاش بر این است که از ظرفیتهای محلی و مردمی در جهت توانمندی مردم همان محله استفاده شود و این مسیر با هزینه کمتر دستیابی به اهداف جمعیت و ارائه خدمات به اقصی نقاط کشور را ممکن میکند.»
نشست مجازی با حضور دبیرکل
نشست شورای اداری هلال احمر خوزستان با حضور دبیرکل جمعیت و جمعی از مدیران به صورت مجازی برگزار شد. در این جلسه اعضای شورای معاونین هلال احمر خوزستان خود را به مرکز کنترل و هماهنگی عملیات امداد و نجات رساندند و روسای شعب نیز به صورت غیر حضوری و از طریق ویدیو کنفرانس در جلسه حاضر شدند. اعضای این نشست پیشنهادها و دیدگاههای خود را در حضور دبیرکل مطرح کردند و دبیرکل نیز به سوالات طرح شده، پاسخ داد.
دکتر یعقوب سلیمانی در این نشست ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، روز ملی راهیان نور را گرامی داشت و گفت: «در جمعیت هلال احمر هرچه توان و برنامهریزی، متمرکز بر کاهش میزان وابستگی مالی هلال احمر باشد، بهشکل جامعتر میتوان این مجموعه مردمنهاد را مدیریت کرد.»
دبیرکل جمعیت هلال احمر همچنین افزود: «با تدوین مدیریت جامع و همهنگر مبتنی بر اصول و اهداف جمعیت هلال احمر و همدل و همصدا و با تعامل با دولت، بیشک بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد. یکی از برنامهها و اولویتهای جدید جمعیت هلال احمر توجه و پیگیری این موضوع است.»
وضعیت محرومیت خوزستان قابل باور نیست