همصدایی در ایران، چند صدایی در آمریکا/ چرا ریزش قیمتی در کار نیست؟/ از بهارستان به وین/ سهمخواهی یا پاکسازی؟!
مرور روزنامههای صبح کشور
موضوعاتی همچون وضعیت دارو در کشور ، بازار مسکن ، مذاكرات پيرامون احياي برجام ، پتروشیمی میانکاله ، حمایت از گندمکاران ، ابربدهکاران بانکی ، بحرانهای پاکستان و اوکراین ، پشتپرده آلودگی هوای تهران ، یکدستشدن قدرت در تمامی ارکان حاکمیت و اقتصاد دلالي مورد توجه روزنامه ها بود
بیشتر روزنامه های امروز به ابلاغ سیاستهای کلی تأمین اجتماعی توسط حضرت آیتالله خامنهای پرداختند و در کنار آن به موضوعاتی همچون وضعیت دارو در کشور ، بازار مسکن ، مذاكرات پيرامون احياي برجام ، پتروشیمی میانکاله ، حمایت از گندمکاران ، ابربدهکاران بانکی ، بحرانهای پاکستان و اوکراین ، پشتپرده آلودگی هوای تهران ، یکدستشدن قدرت در تمامی ارکان حاکمیت و اقتصاد دلالي پرداختند. با هم مروری داریم به برگزیده این اخبار و تحلیل ها؛
اوضاع ناخوشایند دارو و تجهیزات پزشکی
روزنامه آفتاب یزد:این روزها وضعیت دارو در کشور ما دچار چالش شده است. علی رغم اینکه مسئولین میگویند ارز ترجیحی دارو حذف نشده است و اتفاقا برای واردات دارو ارز ترجیحی تخصیص داده شده است و کمبودی وجود ندارد در بطن جامعه مردم خبر از وضعیت دیگری میدهند. بسیاری از بیماران خصوصا افرادی که درگیر بیماریهای خاص هستند میگویند که بسیاری از داروها و تجهیزات پزشکی کم و گران شده است. یعنی مسئولین میگویند کمبودی وجود ندارد ولی مردم خبر از درد کمبود و گرانی داروها میدهند. همه میدانیم دارو و تجهیزات پزشکی ارتباط مستقیمی با جان مردم دارند و هر نوع کمبود و گرانی در این زمینه میتواند جان افراد را به خطر اندازد. در همین راستا روز گذشته وزیر بهداشت با بیان اینکه امسال سه میلیارد دلار ارز دارو داریم که آن را برای تامین دارو استفاده میکنیم، درباره تغییر سیاست ارزی دارو، گفت: اگر بخواهیم این منابع را برای تقویت بیمهها به ریال بدل کنیم، در صورتی است که سازمان برنامه و بودجه بتواند ریالش را تامین کرده و به ما بدهد، این اقدام صورت میگیرد؛ اما فعلا برنامهای در این زمینه وجود ندارد.به گزارش ایسنا، دکتر بهرام عیناللهی درباره مباحث مربوط به ارز دارو گفت: سال قبل دو میلیارد دلار ارز برای دارو داشتیم، اما امسال این عدد به سه میلیارد دلار افزایش یافته است. بنابراین هیچ مشکلی در رابطه با تامین دارو نداریم.
چرا ریزش قیمتی در کار نیست؟
روزنامه ابتکار:بازار مسکن طی سالهای اخیر با افزایش قیمت قابل توجهای روبهرو بود تا آنجایی که صاحبخانه شدن برای بسیاری از افراد به رویایی دور از دسترس تبدیل شد. اما حالا پس از سالها صحبت از سقوط قیمت در این بازار به میان آمده است.چندی پیش ایرنا، در گزارشی اعلام کرد که فروشندگان ملک در چندین منطقه پایتخت میگویند جریان کاهش قیمت در طول ماههای سال گذشته وارد بازار مسکن ۱۴۰۱ شده است و ریزش نرخهای پیشنهادی و ثبات قیمت در سال جاری با تکیه بر ساخت مسکن دولتی و نتیجهگیری از مذاکرات رفع تحریمها قطعی است. در بخش دیگری از این گزارش آمده بود که تورم بازار مسکن پایتخت پس از طی دوره تنش قیمتی که از آذرماه سال ۱۳۹۶ تا اسفندماه ۱۳۹۹ ایجاد شد، از تابستان سال گذشته کنترل شده است. مقایسه منحنی رشد قیمت سالهای ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ نیز نشان میدهد که تورم سالیانه به صفر شدن تمایل پیدا کرده و بنا به گفته کارشناسان اگر شوکی به این بازار وارد نشود ریزش قیمتها در سال ۱۴۰۱ قطعی است.از سوی دیگر ایسنا نیز در 14 فروردین ماه سال جاری آغاز ریزش قیمت مسکن در برخی مناطق تهران خبر داد. در بخشی از این گزارش آمده است مشاوران املاک از ادامه کاهش قیمت در برخی مناطق شمالی پایتخت خبر میدهند. با توجه به آغاز ماه مبارک رمضان پیشبینی میشود که وضعیت رکود بازار مسکن ادامه یابد. البته این بازار از اواسط سال گذشته به دلیل سایه افکندن مذاکرات هستهای دچار انتظارات کاهشی شده و این اوضاع کماکان حکمفرماست.
مذاكرات فرسايشي به سود اقتصاد دلالي
روزنامه اعتماد:در شرايطي كه مذاكرات پيرامون احياي برجام طولانيتر از آن چيزي شده كه بسياري پيشبيني ميكردند، شامگاه شنبه، سخنراني رييسجمهور در شانزدهمين سالروز صنعت هستهاي كشور از طرف خبرگزاريهاي خارجي به «توقف مذاكرات» تعبير شد. اما بلافاصله در حساب توييتري رييسجمهور اين موضوع تكذيب شد. در اين حساب آمده است: «جمهوري اسلامي ايران مذاكرات را ترك نكرده و آن را متوقف هم نميكند اما راهبرد ما همان راهبردي است كه مقام معظم رهبري اعلام كردند. براي چندصدمين بار اعلام ميكنيم از حقوق هستهاي ملت ايران يگ گام هم عقبنشيني نخواهيم كرد.» با اين حال، فضاي رواني حاصل از اين سخنان روز گذشته خود را در بازارهاي دارايي نشان داد. فرسايشي شدن روند مذاكرات همزمان با افزايش تورم و تعديل نيروي كار به دليل سياست افزايش حقوق، انتظارات تورمي و عدم قطعيت را دامن زده است. چشم اميد فعالان اقتصادي ايران به مذاكرات وين و تعيين تكليف سياست خارجي ايران در تبادلات جهاني است. با اين حال، از پس ماهها گفتوگو و مذاكره كه مشخص نيست بر سر چه چيزي و با چه جزيياتي انجام ميشود؛ فضاي اقتصادي ايران بيشتر به ركود ناشي از عدم قطعيت در تصميمگيري بخش حقيقي اقتصاد فرو ميرود. از سوي ديگر اين فرسايشي شدن در روند مذاكرات بيش از هر چيز به سود آن طيف از فعالان امروز اقتصاد ايران است كه در ادبيات رسانهاي به «كاسبان تحريم» معروف شدهاند. آنها كه پابرجا ماندن تحريمها را فرصتي براي واسطهگري و دلالي انواع و اقسام كالاها ميبينند و تعويق دوباره مذاكرات بيش از هر چيزي بخش اقتصاد دلالي را خوشحالتر از قبل كرده است.
چشمک به خودکفایی گندم
روزنامه ایران:دولت برای سال زراعی جاری و در جهت حمایت از گندمکاران با افزایش نرخ خرید تضمینی و با هدف حمایت از گندمکاران گام مهمی برای ایجاد خودکفایی در تولید گندم برداشت و نرخ خرید تضمینی گندم را به 11 هزار و 500 تومان رساند که گام مهمی برای افزایش میزان تولید و فروش این محصول استراتژیک محسوب میشود.پس از تصویب نهایی مبلغ ۹ هزار و ۵۰۰ تومان در کمیسیون تلفیق بودجه 1401، دولت برای حمایت از کشاورزان، مبلغ خرید هر کیلوگرم گندم را ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد، اما به منظور ترغیب کشاورزان برای تولید بیشتر و تأمین غلات مورد نیاز کشور و کاهش وابستگی به واردات، مبلغ هزار تومان به عنوان هدیه تحویل در نظر گرفت و مبلغ نهایی خرید هر کیلوگرم گندم را به ۱۱ هزار و 500 تومان افزایش داد. این در حالی است که پیش از این نرخ خرید تضمینی گندم ۷۵ هزار ریال به ازای هر کیلوگرم برای سال زراعی جاری (مهر ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۱) تعیین شده بود.قیمت اعلام شده برای خرید گندم توسط دولت مورد رضایت کشاورزان قرار گرفته و میتواند سطح گستردهای از مزارع کشت گندم را به خرید تضمینی اختصاص دهد. به تازگی نیز برداشت انبوه گندم از اواسط فروردینماه آغاز شده و جهاد کشاورزی تمهیدات لازم برای دریافت محصول از کشاورزان را اندیشیده است.دولت از استانهای گرمسیر سیستان و بلوچستان، کرمان، خوزستان، بوشهر و جنوب فارس خرید تضمینی را آغاز کرده و در ماههای بعد به استانهای سردسیر تولیدکننده گندم خواهد رسید.
یارانه دارو را همه میخورند بهجز بیمار!
روزنامه جوان:کمبودهای برخی اقلام دارویی و گرانی اغلب آنها مدتی است رسانهای شده و هر روز با بیمارانی مواجهیم که داروهایشان را پیدا نمیکنند یا از رشد قابلملاحظه قیمتها گلایه دارند. این شرایط در حالی رخ داده که هنوز ارز دارو آزاد یا به تعبیر مسئولان حوزه سلامت به بیمهها منتقل نشدهاست. آزادسازی ارز دارو در اقلام مختلف دارویی بین ۲۵ تا ۵۳۰ درصد رشد قیمت را موجب خواهد شد و این مسئله با عنایت به بیمه نبودن بیش از نیمی از اقلام فهرست دارویی کشور و همچنین بیمه نداشتن جمعیتی بالغ بر ۹ میلیون نفر میتواند چالشهای متعددی را در نظام سلامت بهوجود بیاورد. به همینخاطر هم افزایش گسترده بیمه داروها و بیمه کردن افراد فاقد بیمه از پیشنیازهای اجرای طرح آزادسازی ارز دارو و انتقال آن به بیمههاست، اما اینجا هم با عملکرد ضعیف بیمهها از یک سو و فقدان منابع پایدار برای بیمه ماندن افراد فاقد بیمههای درمانی مواجهیم. مجتبی بوربور، نایب رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو که سابقه مدیریت در سازمان غذا و دارو را هم در کارنامه دارد به سؤالات ما درباره کمبودها و گرانی دارو پاسخ دادهاست. از نگاه شما به عنوان یکی از فعالان حوزه دارو و درمان، عامل گرانی و همچنین کمیابی برخی از اقلام دارویی چیست؟
ابربدهکاران بانکی در اتاق شیشه ای
روزنامه خراسان: پس از گذشت بیش از یک دهه وعده دولت ها برای افشای اسامی ابربدهکاران بانکی، قفل این موضوع سرانجام دو شب قبل شکسته شد و بانک های دولتی فهرست ابربدهکاران خود را منتشر کردند. با این حال نگاهی به جزئیات این جداول نشان از نقص و ابهام اطلاعات ارائه شده دارد. همزمان مدیر اداره اطلاعات بانکی بانک مرکزی گفته است که هفته آینده گزارش اولیه انتشار اسامی ابربدهکاران بانکی برای تمام بانک ها منتشر خواهد شد و احتمال می رود ابهامات موجود در آن گزارش رفع شود.به گزارش خراسان، انتشار اسامی این ابربدهکاران بانکی در دولت های قبل بارها از سوی مسئولان گوناگون کشور بیان شده بود. از جمله در دولت نهم و دهم وجود چنین لیستی مطرح شد و رئیس جمهور وقت از وجود لیستی در جیب خود خبر داد اما هیچ گاه آن لیست افشا نشد. در زمان دولت یازدهم نیز فهرست 250 نفره ای به صورت غیرعمومی به دست دستگاه قضایی رسید. ماجرای فهرست بدهکاران بانکی به مناظرات انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته نیز رسید و عبدالناصر همتی که به عنوان یکی از نامزدها حضور داشت، در مناظره انتخاباتی یک فهرست 11 نفره از بدهکاران بزرگ بانکی را به سید ابراهیم رئیسی دیگر نامزد ریاست جمهوری تحویل داد و از او خواست تا در صورتی که خودش صلاح می داند، فهرست آن ها را منتشر کند. رئیسی در واکنش به این موضوع اظهار کرد:« این لیستی که آقای همتی اشاره کردند، واقعاً خیلی عجیب است. مردم سوال نمی کنند که اگر ایشان مسئولیت داشت که این لیست را بدهد چرا الان و در مناظره بخواهد بدهد؟ چرا نداد؟» با این حال دولت سیزدهم به این بسنده نکرد تا دو شب قبل بالاخره بانک ملی قفل این افشاگری را شکست و در ادامه نیز دیگر بانک های دولتی به تدریج این جداول را منتشر کردند.همچنین بانک توسعه تعاون اعلام کرد که بدهکار بانکی دانه درشت ندارد. در ادامه به این فهرست ها نگاهی خواهیم داشت.
بحرانهای پاکستان و اوکراین و یک پارادوکس بزرگ
روزنامه کيهان: «عمرانخان»، نخستوزیر پاکستان سرانجام همانطور که گفته بود، قربانی یک توطئه مشترک داخلی و خارجی شد و دیروز خبر رسمی برکناریاش از قدرت در رسانهها به شکل گستردهای بازتاب یافت. به گفته او، شیرین مزاری (وزیر حقوق بشر پاکستان) و بسیاری از سیاستمداران و رسانههای این کشور، در کنار آمریکاییها پشت استیضاح روز شنبه قرار داشتند آن هم به دو دلیل عمده: عدم همراهی او با غرب در جنگ اوکراین و مخالفتش با تاسیس پایگاه نظامی آمریکا در خاک پاکستان. اگرچه برخی تحلیلگران دلایل دیگری را هم به این دو اضافه کرده و مثلا نوشتهاند «ایجاد روابط راهبردی بسیار قوی عمرانخان با ایران و شکست تحریمهای تحمیل شده علیه تهران و طرح اتهام علیه وی مبنی بر «کمک به گسترش برنامه هستهای ایران».(!) نیز در انتقامگیری آمریکا از عمران خان نقش جدی داشته است.(روزنامه رایالیوم) عمرانخان 45 روز پس از سفر به مسکو و دیدار با پوتین از قدرت کنار گذاشته شد و بنابر اعلام او و رسانههای پاکستان، نامههای مکتوب و تهدیدآمیز آمریکاییها درباره لزوم رای عدم اعتماد به او و… موجود است. او حتی گفته بود تهدید کردهاند اگر کار پارلمان به خوبی پیش نرود، ممکن است از گزینه «حذف فیزیکی» استفاده شود! حتی صحبت از به راه انداختن یک کودتای نظامی خونین نیز شده بود. اینکه چه کسی با چه خصوصیات فردی و سیاسی قرار است با چنین فرایندی جانشین عمرانخان شود، بسیار مهم و گرهگشاست. رویکرد جانشین عمرانخان بهویژه در حوزه سیاست خارجی نیز به خوبی میتواند از انگیزه آمریکاییها پردهبرداری کند. «شهباز شریف» فردی است که گفته میشود به احتمال بسیار زیاد نخستوزیر پاکستان خواهد بود. رویترز اخیرا طی گزارشی نوشته بود «شهباز شریف برادر نواز شریف(نخستوزیر اسبق پاکستان) سردمدار رای عدم اعتماد به عمرانخان است.» گفته میشود او نیز مثل برادرش به شدت گرایشات غربی دارد و آمریکاییها هرطور شده بهدنبال به قدرت رساندنش هستند. شهباز شریف همین چند روز پیش گفت رابطه با آمریکا برای پاکستان، «یک ضرورت است»!
حالا نوبت قوه قضاییه است
روزنامه جام جم :در آخرین ساعتهای شب بیستم فروردین كه روز پر مناسبتی در تقویم كشورمان است و از هنر انقلاب اسلامی تا روز ملی فناوری هستهای را به خود اختصاص داده، اتفاق مهمی در زمینه شفافیت هم رخ داد و بانك ملی به عنوان بزرگترین بانك كشور در راستای اجرای دستور رئیسجمهور و وزیر اقتصاد، اسامی بدهكاران بزرگ خود را منتشر كرد.علی بهادریجهرمی، دبیر و سخنگوی هیات دولت هم با هشتگ شفافیت در واكنش به اعلام اسامی بدهكاران كلان، در توییتی نوشت یكی دیگر از وعدههای رئیسجمهور اجرایی شد و بانك ملی به عنوان بزرگترین بانك كشور، اسامی بدهكاران كلان خود را اعلام كرد. سید احسان خاندوزی وزیر امور اقتصادی و دارایی ۲۳ آبان ماه سال گذشته از بانك مركزی خواسته بود تا بانكها و موسسات اعتباری هر سه ماه یك بار لیست ابربدهكاران بانكی خود را منتشر كنند. البته او بانكها و موسسات اعتباری را مكلف كرد برای اطلاع عموم، مشخصات تسهیلاتگیرنده، توجیه بانك برای تخصیص منابع، مبلغ تسهیلات، میزان پرداخت، مانده بدهی، نرخ سود و نوع تضامین را اعلام كنند. از سوی دیگر سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور هم در دیداری كه با مدیران عامل بانكها داشتند، بهصراحت اعلام كردند كه بانكها باید بر بدحسابها سخت بگیرند و اسامی این بدهكاران بانكی منتشر شود. حالا بانکهای ملی، مسکن، کشاورزی، پستبانک، تجارت، رفاهکارگران، صادرات و سپه طبق قوانین کشور و تایید وزارت اقتصاد اسامی بدهکاران عمده و بزرگ خود را اعلام کردند.
از بهارستان به وین
روزنامه وطن امروز: بهارستان در روز هستهای خود تاکید کرد خطوط قرمز ایران باید در توافق لحاظ شده و نتیجه هر توافقی باید انتفاع اقتصادی را رقم بزند و دولت سیزدهم باید از ظرفیتی که مجلس با تصویب قانون هستهای مجلس – اقدام راهبردی برای رفع تحریمها و صیانت از منافع ملت ایران- برای پر کردن دست ایران در مذاکرات وین ایجاد کرد استفاده کافی را ببرد. به گزارش «وطنامروز»، در شرایطی که دولت آمریکا تاکنون حاضر به پذیرش خطوط قرمز کشورمان نشده و گفتوگوها را به بنبست کشانده است، رئیس مجلس تصریح کرد: امیدواریم سرمایه گرانقدر دانش و فناوری پیشرفته هستهای همراه با مذاکره خوب، توافقی خوب را برای انتفاع اقتصادی مردم ایران رقم بزند. محمدباقر قالیباف در جلسه علنی روز گذشته قوه مقننه در نطق پیش از دستور خود اظهار کرد: ذکر این نکته ضروری است که پیشرفتهای هستهای کشور، پشتوانهای محکم برای انتفاع اقتصادی ملت ایران است و مجلس یازدهم همچون گذشته بر این اصل تأکید دارد که مذاکرات هستهای باید به حصول منافع تضمینشده، پایدار و ملموس اقتصادی برای آحاد ملت شریف ایران منجر شود. نماینده تهران در مجلس ادامه داد: خوشحالیم که در مسیر پرافتخار این پیشرفتها، مجلس یازدهم نیز با تصویب قانون «اقدام راهبردی»، قفلهای بستهشده به صنعت هستهای را شکست و با برداشتن موانع بر سر راه پیشرفت و ارتقای دستاوردهای علمی در این حوزه نقشآفرینی کرد؛ خوشبختانه با ظرفیتی که با بومیسازی صنعت هستهای ایجاد شده بود، در فاصله کوتاهی، دست دیپلماتهای ایران در مذاکرات پر شد. قالیباف همچنین ضمن تبریک روز ملی فناوری هستهای به ملت و دانشمندان هستهای کشورمان، گفت: از جمله پیشرفتهای شگرف و افتخارآمیز صنعت هستهای در سالهای اخیر که مرهون تلاشهای شبانهروزی دانشمندان بویژه شهدای هستهای ما است، میتوان به تولید رادیوداروهای دارای فناوری بالا و توسعه فناوریهای مرتبط با پدافند هستهای اشاره کرد.
خاک صنعتی، پشتپرده آلودگی هوای تهران است
روزنامه فرهیختگان: چند روزی است گردوغبار و آلودگی سخت گریبان تهران را گرفته و رها نمیکند، آن هم با شاخصهای آلودگی عجیبی که یکسومش میتواند باعث تعطیلی تمامی مدارس و دانشگاههای شهر شود. در واکنشهای متعددی که در همین یکی،دو روزه شاهد بودیم، خیلی از مسئولان و کارشناسان گفتند این حجم از آلودگی هوا دو عامل دارد: عامل داخلی و عامل خارجی و عدهای هم عمده معضل را متوجه عامل خارجی دانستند و آن را تا سدسازیهای اردوغان و از بین رفتن پوششهای گیاهی در عراق، سوریه و عربستان و درنهایت خشکشدن تالابهای هورالعظیم و شادگان، ربط دادند. اما واقعا عوامل خارجی در آلودگی تهران و شهرهای بزرگ ایران سهم عمده را دارند یا پای عامل دیگری در میان است که چون علاجش پرهزینه است، کسی حاضر به مسئولیتپذیری نیست؟ در این گزارش «فرهیختگان» درباره عامل داخلی بسیار مهم آلودگی هوای تهران خواهید خواند، عاملی که بیش از 50درصد در وضعیت کنونی آلودگی هوای تهران نقش دارد. برای درک بهتر این موضوع، مستقیما نزد حمیدرضا قمی، استاد فیزیک دانشگاه شهیدبهشتی و عضو هیاتعلمی پژوهشکده لیزر و پلاسما رفتیم و سعی کردیم مشکلات و راهکار را به همراه هم روایت کنیم.
سهمخواهی یا پاکسازی؟!
روزنامه شرق: با رویکارآمدن دولت اصولگرای سیزدهم، شاهد یکدستشدن قدرت در تمامی ارکان حاکمیت هستیم و همین امر، یافتن مقصر برای مشکلات عدیده اقتصادی را سخت کرده است تا جایی که زمزمه حذف و پاکسازی سیستم اداری و اجرائی کشور از نیروهای شاغل از دوران روحانی بارها شنیده شده است. اتهام این افراد هم نفوذی، خرابکار و گرهافکنی در مسیر اداره کشور است.فارغ از اینکه مستندات این ادعاها چیست نکته مهم آنجاست که در سیستم اداری و استخدامی کشور اگر فردی امروز در جایگاه مدیر یا تصمیمسازی قرار گرفته مطمئنا بیش از ۱۴ یا ۱۵ سال سابقه اشتغال و استخدام دارد که خود از دولتهای قبلی به دولت روحانی به ارث رسیده بوده و جابهجایی در بدنه دولتها شاید در حد مدیران عالی رخ داده باشد اما در رابطه با بدنه توان، فرصت و نیروهایی با این گستردگی برای جابهجایی وجود نداشتهاند که امروز اصولگرایان به فکر پاکسازی دولت از هر غیراصولگرای مورد اعتماد خود باشند. دیروز حمیدرضا ترقی فعال سیاسی اصولگرا گفت: «هنوز بدنه دولت در اختیار نیروهای انقلابی نیست و به خاطر همین برخی نارضایتیها وجود دارد». او با بیان اینکه «اصولگرایان در سال جاری باید با وحدت و انسجام بیشتر به دولت کمک کنند تا دولت بتواند وعدههای خود را عملی کند» بر جذب نیروهای اصولگرا در دولت تأکید کرد.او افزود: «تعامل با دولت مستلزم این است که دولت هم به نیروهای انقلابی بها بدهد و استفاده بیشتری از آنها داشته باشد».
همصدایی در ایران، چند صدایی در آمریکا
روزنامه همشهری :درحالیکه این روزها گمانهزنیها درباره سرنوشت گفتوگوهای هستهای در وین باهدف لغو تحریمها علیه ایران و احیای توافق هستهای سال2015 میان جمهوریاسلامیایران و 1+4 ادامه دارد، آنچه هویداست اینکه با وجود شکافهای بهوجود آمده در واشنگتن برای تصمیمگیری درباره موضوعهای باقیمانده، اما در ایران مقامهای سیاسی یکصدا بر ضرورت حصول توافقی مثبت در مذاکرات تأکید دارند.بهگزارش همشهری، بر همین اساس هم بود که رئیسجمهور در مراسم ویژه گرامیداشت روز فناوری هستهای، با بیان اینکه دشمنان ایران بهخوبی میدانند ما بهدنبال سلاح هستهای نیستیم، بر این نکته تأکید کرد که جمهوریاسلامی ایران در مذاکرات هستهای حتی یک گام از حقوق ملت ایران عقبنشینی نخواهد کرد.سخنان مهم سیدابراهیم رئیسی در این مراسم پیرامون روند مذاکرات هستهای مبنی بر اینکه ایران مذاکرات را ترک نکرده و آن را متوقف هم نمیکند، اما مسیر همان راهبردی است که مقام معظم رهبری اعلام کردهاند نشان میدهد سیاستگذاری جمهوریاسلامی در این عرصه منسجمتر از هر زمان دیگری، بهدنبال تحقق مطالبات بحق ایران است و فرافکنی طرفهای غربی و بهویژه آمریکا، تأثیری بر راهبردهای مدنظر ایران نخواهد داشت.