میدان خدمت؛ این بار سرزمین وحی
راضیه عالیشوندی *
بسم الله الرحمن الرحیم
عید قربان جلوهگاه ناب و سرشار از درسهای اساسی حیات بشری است که در دین مبین اسلام آورده شده است.
قرآن مظهر اطاعت و بندگی است، حال رهایی از درون محدود به گستره محبت الهی است.
فرصت تعامل و یادآوری به خویشتن است. یادآوری اینکه هیچ چیز در این دنیای فانی و باقی ماندنی نیست.
قربان حقیقتاً مکتبی برای تبیین و تثبیت محوری ترین مباحث الهی است که میتواند وجود هر مومنی را جلا دهد، روح را در مسیر رشد و تعالی قرار دهد و این مهم تنها با قدری تأمل و تفکر در ریشه این رویداد الهی قابل دسترسی است.
بر روزهایی که میگذرد، اگرچه روزمرگیهای دوران ما را غافل از اهمیتشان کرده، لیکن عجیب حال و هوای دیگری نشسته است.
ضیوف الرحمانی که حالا بزرگترین سرمایه حیات خود را در صحرای پر رمز و راز عرفات و البته در خالصانهترین حالت ممکن، در حال تضرع، نیایش و دعا سپری میکنند، کمی بعد به سرزمین آرزوها قدم خواهند گذاشت، پس از رمی جمرات، قربانی کرده و حاجی میشوند.
قربانی کردن، نماد ذبح نفس اماره است. جلوهگاه گذشت از جان و مال و ثروت دنیا برای کسب رضای خداست.
این روزها منا و عرفات و جای جای سرزمین مقدس مکه و مدینه میعادگاه سفید و سرخ پوشانیست که با تأسی از همین قربان، همین عید اطاعت و بندگی، از زمان و وجود خویش برای ادامه حیات همنوع گذشتند.
بیمارستانهای سیار مجهز در دل صحرای عرفات و منا، با حضور پزشکان و پرستارانی ازخودگذشته، که نشان از وجود برنامهریزیهای قوی تحت فرماندهی و مدیریت جهادی دکتر کولیوند را دارند این بار میدان خدمت در خیمههای حجاج بیتالله الحرام است به گونهای که مسئولان وزارت بهداشت عربستان نیز از این خدمات و تجهیزات قدردانی میکنند.
تدوین و اجرای ۱۲ شیوهنامه بهداشتی از شیوع بیماری کرونا و آبله میمونی در میان زائران ایرانی، تا امروز جلوگیری میکند و تاکنون بیش از ۹۰ هزار مورد خدمت به زائران کشورمان در مکه مکرمه و مدینه منوره و مشاعر مقدسه ارائه میشود.
اینها خود به این معناست که تیم درمان مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، حقیقتاً خوب قربان را تعبیر و معنا میبخشند و با خدای خود معامله میکنند.
با روحیه ای الهی، به رضای خداوند دل خوشند و خوب نقش محبت و ایثار را اکنون در معنوی ترین حالت ممکن ایفا میکنند.
فرشتگان نجاتی که چندی پیش در کنار هموطنان خونگرم و مصیبت دیده هرمزگانی، یا کمی آنطرفتر همدرد با مردم داغدیده افغانستان، یا در یکی از با محبتترین خطههای این سرزمین، آبادان، زندگی را از زیر آوار نامروتی روزگار و تقدیر، بیرون میکشیدند.
این مجال فرصتی بود برای قدردانی از تمام آنها که اکنون در خدمت میهمانان الهی به خدمت مشغولاند و البته یادآوری این مسئله که هرگز فراموش نکنند چه نعمتی شامل حالشان شده است. قدر بدانید و خدمت کنید.
عید بندگی مبارک
* رئیس حوزه ریاست جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران