فرصت‌سوزی ممنوع/ ایران‌ستیزان ۲ درصدی/ «هکتیویسم»، تهدیدی برای تهران؟

مرور روزنامه های صبح کشور

روزنامه های امروز به بررسي تلاش برای بازگشت شریف به ریل آموزش و پژوهش، روند توسعه گردشگری ، جنگ سایبری و جنگ هکری علیه ایران ، بحران اقتصادی، تورم و گرانی فزاینده در اروپا ، رشد اقتصادي 8 درصدي و… پرداخته بودند

به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز نمایش ضدایرانی اپوزیسیون ایرانی‌تبار روز شنبه در برلین آلمان با مشارکت کمتر از  دو درصد ایرانیان اروپا در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي تلاش برای بازگشت شریف به ریل آموزش و پژوهش، روند توسعه گردشگری ، جنگ سایبری و جنگ هکری علیه ایران ، بحران اقتصادی، تورم و گرانی فزاینده در اروپا ، رشد اقتصادي 8 درصدي و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛

 

فرصت‌سوزی ممنوع

جام جم:کشور سه هفته پرالتهاب، تلخ و خسارت‌بار را پشت‌سر گذاشت. مردم و دولت بار دیگر با همدلی مثال‌زدنی نقشه دشمن برای ایجاد ناامنی پایدار را با اقتدار ناکام گذاشتند اما نباید غفلت کرد و این پیروزی را به مفهوم پایان بحران‌آفرینی تلقی کرد.اغتشاشات و ناآرامی‌ها معلول زنجیره‌ای از علل و عوامل بود که همچنان پابرجا هستند. دشمن با تمام ساز‌وبرگ پشت مرزها کمین کرده و مترصد فرصت جدید است. ناکامی دشمن را نباید به حساب ناامیدی آن گذاشت. دشمن هیچ‌گاه ناامید نمی‌شود. از سوی دیگر، زمینه‌ها و علل ایجاد ناآرامی‌ها نیز زایل نشده‌اند و ممکن است به بهانه‌ای دیگر مجدد سر باز کند. در تحلیل رخدادهای اخیر، اگر نقش دشمن و شبکه رسانه‌ای و مزدوران آن را به عنوان مفروضی اثبات شده و غیرقابل تردید ببینیم که همین‌طور هم بود، اطلاعات و داده‌های به‌دست آمده از محتوای رسانه‌های معاندان و اپوزیسیون، همچنین آنالیز تاکتیک و تکنیک‌های نظام‌مند به‌کارگرفته شده ازسوی آشوبگران درکف خیابان و درفضای رسانه، فرضیه از پیش برنامه‌ریزی شده بودن آشوب‌های اخیر را اثبات می‌کند. دراین یادداشت با مفروض گرفتن نقش دشمن، تلاش دارم از زاویه جامعه‌شناسی، نیم نگاهی به آشوب‌ها و حوادث بعد از بحران به عنوان معلول‌هایی که زمینه موج‌سواری دشمن را فراهم کرد و ممکن است درآینده نیز به بهانه دیگر رخ نشان دهد، داشته باشم.  با نگاه جامعه‌شناختی به تحولات و رخدادهای جامعه در دو دهه گذشته به این برداشت خواهیم رسید که جامعه با وجود حفظ بن‌مایه‌های دینی و انقلابی، در تب تحولات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی درگیر است. این وضعیت مولد تحول در نگرش، رفتار و رویکردهای بخش‌هایی از جامعه در سال‌های پایان دهه سوم و آغاز دهه چهارم است.

 

ایران‌ستیزان ۲ درصدی

فرهیختگان:بزرگ‌ترین نمایش ضدایرانی اپوزیسیون ایرانی‌تبار روز شنبه در برلین آلمان با مشارکت کمتر از  دو درصد ایرانیان اروپا در خیابان‌‌های منتهی به میدان پیروزی برلین به روی صحنه رفت. قرار بود این بزرگ‌ترین تجمع مختص به ایرانیان اروپا باشد و در دقایق ابتدایی نیز همین بود اما کارمندان شبکه سعودی ایران‌اینترنشنال که وظیفه پوشش گسترده این تجمع را برعهده داشتند، ناخواسته و با این گمان که دنیا خواهان پایان جمهوری اسلامی است، افشا کردند که علاوه‌بر ایرانیان، مردم سایر کشورها نیز در این تجمع حضور دارند. البته اگر این گاف بزرگ از سوی رسانه سعودی عنوان نمی‌شد، کمی بعد با تصاویر حضور رنگین‌پوستان و افرادی که ظاهری کاملا غیرایرانی داشتند، مشخص می‌شد. در ساعات ابتدایی بر اساس تخمین پلیس آلمان، از حضور 80 هزار نفر اعم از ایرانی و غیرایرانی در این تجمع حکایت داشت اما بررسی‌های بیشتر نشان داد همین تخمین هم چندده هزاری بیش از واقعیت میدانی است. با توجه به تصاویر منتشرشده، به نظر می‌رسد جمعیتی حدود 20 هزار نفر در این تجمع شرکت کرده بودند. روز شنبه و در آستانه برگزاری تجمع، عکس‌ها و فیلم‌های بسیاری از اتوبوس‌های حامل افراد در مسیر رسیدن به برلین در شبکه‌های اجتماعی توسط برخی از این افراد منتشر شد. یکی از این فیلم‌ها متعلق به آلبانی بود که توسط آن قرار بود اعضای فرقه تروریستی رجوی به برلین برسند. با وجود به کار گرفته شدن تمام ظرفیت اپوزیسیون و استفاده از مزدوران اجاره‌ای غیرایرانی، این نمایش نتوانست آنطور که طراحان آن گمان می‌کردند، موفق عمل کند؛ چرا‌که در خوشبینانه‌ترین حالت تنها 1.6 درصد ایرانیان ساکن اروپا در آن شرکت کردند.  بر‌اساس برآوردهای دبیرخانه شورای عالی ایرانیان خارج کشور در سال1399، در سرتاسر اروپا یک میلیون و 184 هزار و 552 ایرانی زندگی می‌کنند. بریتانیا با 400 هزار نفر، نخستین و پس از آن آلمان با 319 هزار نفر، دومین مقصد محبوب ایرانیان در خارج از کشور است.

 

تلاش برای بازگشت شریف به ریل آموزش و پژوهش

ایران: «قطعاً شریف با شرافت باقی خواهد ماند.» این تأکید رئیس‌جمهور بر اهمیت و جایگاه دانشگاه صنعتی شریف است که 14 مهرماه در جلسه بررسی حوادث این دانشگاه بیان شد. واقعیت این است که در آشوب‌های اخیر، دست‌های آشکار و پنهانی در کار بود تا وضعیت دیگری، غیر از آنچه رئیس‌جمهور اشاره کرد، برای این دانشگاه مهم کشور رقم بخورد. تجمعات غیرقانونی به همراه هتاکی‌ها و رفتارهای خارج از حداقل چهارچوب‌های اخلاقی و اصول دانشجویی، نشان می‌داد عاملان و تصمیم‌گیران پشت پرده، سرنوشت متفاوتی را برای این دانشگاه در نظر گرفته‌اند. این امر تا بدانجا پیش رفت که برخی این گمانه را مطرح کردند که مطابق نسخه آشوب‌های سال 78، این‌بار قرار است «کوی دانشگاه2» در دانشگاه شریف اتفاق بیفتد. به‌رغم همه این برنامه‌ریزی‌ها یا به عبارت بهتر دسیسه‌ها، هوشیاری دانشجویان و حضور و واکنش بموقع مسئولان عالی‌رتبه دولت، نگذاشت نقشه‌های ترسیم‌شده برای این دانشگاه اجرایی شود. تجمع روز گذشته دانشجویان این دانشگاه که در محکومیت حرمت‌شکنی‌ها انجام شد، خط پایانی بود بر دست‌هایی که سعی داشت ناآرامی را در این دانشگاه علمی به حلقه‌ جریان آشوب در کشور بدل کند.علت سرمایه‌گذاری سنگین روی دانشگاه شریف در این دوره از آشوب‌ها و اغتشاش‌ها را باید در جایگاه این دانشگاه در سپهر علم و دانش ایران جست‌و‌جو کرد. هرچند دانشگاه‌های دیگر کشور نیز نقش مهمی در پیشرفت‌های علمی کشور داشته‌اند، اما این دانشگاه شریف است که به‌عنوان «نماد» علمی مهندسان کشور بیش از سایر دانشکده‌های فنی مطرح شده است. از این‌رو به نظر می‌رسد جریان‌های معاند براساس یک محاسبه دقیق، قصد به چالش کشیدن این نماد را داشته‌اند. در این باره بیش از همه، هتاکی‌های صورت گرفته از سوی عده‌ای بود که این نماد را نشانه رفته بود، اما وقتی این هتاکی‌ها و تجمعات غیرقانونی به هدف‌های خود نرسید، فراخوان اعتصاب‌های دانشجویی و برگزار نشدن کلاس‌ها راهبرد دیگری بود که برای این دانشگاه تعریف شد و به تبع آن به برخی دیگر از دانشگاه‌ها سرایت کرد. مسأله برگزار نشدن کلاس‌ها از یک زمینه مناسب هم برخوردار بود و آن، دانشجویان جدیدالورود این دانشگاه بود، زیرا تا استقرار این عده در خوابگاه‌ها یا انتخاب واحد، دست‌کم چند هفته‌ای زمان می‌برد تا کلاس‌ها به طور کامل برگزار شود. با این‌ حال امروز که تقریباً یک ماه از بازگشایی دانشگاه‌ها می‌گذرد، این نقیصه بویژه در دانشگاه صنعتی شریف برطرف شده و اکنون کلاس‌ها  در حال برگزاری است.

 

۳/۵ میلیون گردشگر در یک سال به رغم ایران‌هراسی

جوان: با آغاز صدور روادید گردشگری به ایران یعنی در بازه زمانی آبان ماه ۱۴۰۰ تا شهریورماه ۱۴۰۱، بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار گردشگر خارجی وارد کشور شده‌است و روند توسعه گردشگری همچنان ادامه دارد. ایران در حال توسعه بازار‌های گردشگری خود به سمت کشور‌هایی است که ورود گردشگر به آن‌ها دستخوش مسائل سیاسی نباشد، تحقق این هدف می‌تواند ضمن رونق‌بخشی به صنعت توریسم در ایران، حاشیه‌سازی‌های سیاسی را که به خصوص از سوی دولت‌های اروپایی به منظور ضربه‌زدن به صنعت گردشگری کشور انجام می‌شود، کم اثر کند. دکتر علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، در گفتگو با «جوان» می‌گوید: «از آبان ماه سال گذشته و با آغاز روند صدور روادید گردشگری شاهد رونق یافتن ورود گردشگر خارجی به ایران هستیم.»شالبافیان می‌افزاید: «سال گذشته به دنبال کاهش همه‌گیری کرونا، محدودیت‌های کرونایی تا حدی لغو شد و شرایط برای صدور روادید گردشگری مهیا شد و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده، حجم ورود گردشگر خارجی به ایران تا شهریورماه امسال با روند رو به رشدی داشته‌است.» معاون گردشگری کشور تأکید می‌کند: «از زمان آغاز صدور روادید گردشگری در آبان سال گذشته تا شهریورماه امسال بیش از ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار گردشگر خارجی وارد کشور شده‌است.»وی در خصوص شرایط ورود گردشگر در مهرماه می‌گوید: «در برخی از بازار‌های هدف گردشگری مانند کشور عراق، مهرماه مثل ایران ماه شروع فعالیت مدارس است و تا حدی این مسئله باعث کاهش ورود گردشگر به ایران می‌شود.»

 

«هکتیویسم»، تهدیدی برای تهران؟

شرق: در کنار اوج‌گیری تحریم‌ها، تحرکاتی برای اجماع‌سازی علیه تهران، تشدید فشار سیاسی و دیپلماتیک، پررنگ‌ترشدن تلاش برای انزواسازی ایران و… به نظر می‌رسد اکنون جنگ سایبری و مشخصا جنگ هکری علیه ایران نیز در حال انجام است که سرفصل نوینی از تقابلات را ذیل عنوان «هکتیویسم» در بستر فضای صفر و یک شکل داده است.در تازه‌ترین مورد گروه هکری موسوم «بلک ریوارد» (پاداش سیاه) مدعی شده بود با رخنه اطلاعاتی به شرکت مادر نیروگاه هسته‌ای بوشهر (یکی از زیرمجموعه‌های شرکت مادر‌تخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران) به اسناد و اطلاعاتی از جزئیات فعالیت‌های هسته‌ای ایران دست یافته است. در اسناد جدیدی که این گروه منتشر کرده است، عکس‌ها و نقشه‌هایی از تأسیسات هسته‌ای، قراردادهای میان نیروگاه بوشهر و شرکت‌های دیگر، فیش‌های پرداخت و اسناد مربوط به ارزیابی ایمنی تأسیسات دیده می‌شود. گروه بلک‌ ریوارد پیش از انتشار اسنادی که ادعا کرده بود با رخنه به شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران به دست آورده است، در یک تهدید، پیامی در شبکه‌های اجتماعی منتشر کرد و خواهان آزادی زندانیان سیاسی شد.این گروه روز شنبه (۳۰ مهرماه) در پایان ضرب‌الاجل یک‌روزه خود به مقامات ایران، با انتشار پیام جدیدی در حساب تلگرام خود، ۵۰ گیگابایت از اسناد هک‌شده این شرکت را منتشر کرد. پیرو این اقدام گروه هکری بلک ریوارد، دیروز یکشنبه اداره کل دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی ایران در بیانیه‌ای اعلام کرد که مطالب منتشرشده در فضای مجازی مبنی بر نفوذ به سرور پست الکترونیک شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی با هدف جلب توجه عموم و فضاسازی‌های رسانه‌ای صورت گرفته است.

 

نیویورک تایمز: بحران اقتصادی دولت‌های اروپایی را می‌بلعد

کیهان:روزنامه معروف آمریکایی می‌گوید بحران اقتصادی، تورم و گرانی فزاینده، در حال بلعیدن رهبران اروپایی است.نیویورک تایمز، شرایط امروز کشورهای اروپایی را به سال پایانی جنگ جهانی دوم یعنی سال 1945 میلادی تشبیه کرد و می‌نویسد: زنان بازنشسته ایتالیایی این هفته چرخ‌های دستی خرید خود را به دست گرفته و برای خرید به بازارها رفتند. آنها در بازارهای رو باز «رم» چرخ زده و از قیمت ماکارونی، پرتقال، دستمال سفره و صورت‌حسـاب‌های آب و برق و غیره در بهت فرو رفتند.«سیمونتا بلاردی» ۶۹ ساله، چپ‌گرای خود خوانده گفت: «قیمت‌های همه چیز افزایش یافته است.» او استدلال می‌کرد که تورم تمام پس اندازهای او را بلعیده است.او درباره اوکراین گفت: «آنها تنها چیزی که می‌خواهند اسلحه اسلحه، اسلحه است. من بیمارم و از آنها خسته شده‌ام.» این احساسی است بی‌حوصلگی، حتی خشم غیرمنتظره، نسبت به تورم ناشی از جنگ – که از خریداران در میدان‌های رم فراتر می‌رود و می‌توان آن را در میان اعتراضات هفتگی در آلمان یا در صفوف اعتصاب کنندگان فرانســـــوی یافت. این چیزی است که رهبـــــران را عصبی می‌کند. درحالی که رکود اقتصادی بریتانیا عمدتا به خاطر پیشنهادهای مالیاتی بدون تامل تحمیل شد، اما استعفای لیز تراس شاید واضح‌ترین سیگنال را ارسال کرد مبنی بر اینکه خطر سیاسی در انتظار کسانی است که بدون توجه به علت، نتوانسته‌اند به تورم و فرسایش استانداردهای زندگی رسیدگی کنند.وضعیت در قاره اروپا حتی وخیم‌تر است. نرخ تورم سالانه در اتحادیه اروپا اکنون به بالاترین حد خود در چند دهه گذشته رسیده است: 10/9 درصد در سپتامبر و این در حالی است که این رقم در سال گذشته 3/6 درصد بود. این حتی در ایالات متحده یا بریتانیا بدتر است و عمدتاً تحت تاثیر دردهای منحصر به فرد و دردناک خروج از اتحادیه است؛ زیرا تلاش می‌کند رئیس جمهور روسیه را با ترک وابستگی طولانی مدت خود به گاز ارزان روسیه مجازات کند. با نزدیک شدن به فصل زمستان، رویگردانی همگانی اروپایی‌ها از انرژی روسیه در همه جا شروع به گزیدن خانواده‌ها و تاثیرگذاری بر آنها کرده است، استانداردهای زندگی را کاهش داده و در برخی کشورها این تهدید را دامن زده که ممکن است جبهه متحد تحریم‌ها علیه روسیه را از میان ببرد.

 

چگونه باید به قطر سفر کرد؟

همشهری: چند روز قبل از آغاز جام‌جهانی، بلیت ایرلاین‌های ایران و قطر ایرویز در مسیرهای ایران – قطر قیمت‌گذاری می‌شود و مسافران ایرانی جام‌جهانی می‌توانند بلیت خود را ارزان‌تر از بسته‌های موجود خریداری کنند. این چکیده اظهارات وزیر راه و شهرسازی بعد از ملاقات با  نخست‌وزیر و وزیر حمل‌ونقل قطر است.به گزارش همشهری، فوتبال‌دوستان ایرانی هم مانند سایر کشورها می‌توانند با خرید بسته‌های گردشگری جام‌جهانی، به قطر سفر کنند؛ اما وزارت راه و شهرسازی در ماه‌های اخیر رایزنی‌هایی برای همکاری‌های حمل‌ونقلی در ایام جام‌جهانی قطر انجام داده و قرار است سفرهای دریایی و هوایی میان ایران و قطر با مشوق‌های ویژه انجام شود. وزیر راه و شهرسازی بعد از سفر اخیر به قطر و گفت‌وگو با مقامات این کشور، از همه کسانی که قصد سفر به قطر و تماشای مسابقات جام‌جهانی را دارند، درخواست کرد تا بلیت‌هایی را که به‌صورت بسته‌های سفر با مبالغ  ۸۰ میلیون تومان و حتی بالاتر به فروش می‌رسد تهیه نکنند و مؤکدا با این نرخ‌ها بلیت نخرند. وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سفر 2 روزه خود به کشور قطر و ملاقات با نخست‌وزیر و وزیر حمل‌ونقل این کشور، توافقات انجام شده در مورد جام‌جهانی ۲۰۲۲ را از دستاوردهای مهم این سفر برشمرد و گفت: در جلسه‌ای که با وزیر حمل‌ونقل برگزار شد، توافق شد چند روز قبل از مسابقات جام‌جهانی قیمت بلیت هواپیمای ایران و قطر ایرویز قیمت‌گذاری و اعلام شود. رستم قاسمی به پایگاه خبری وزارت راه اعلام کرد با توافقات بسیار خوبی که با کشور قطر برای بلیت ارزان صورت گرفته است مردم 2 هفته قبل از مسابقات جام‌جهانی می‌توانند از طریق سایتی که رسماً اعلام خواهد شد، بلیت ارزان تهیه کنند. قاسمی همچنین با اشاره به توافقات انجام شده برای انجام سفر هوایی از فرودگاه‌های کشور به دوحه افزود: از شهرهای ساحلی جنوبی بوشهر، بندرعباس، شیراز و کیش به دوحه پرواز انجام خواهد شد و با توجه به فراهم بودن امکانات رفاهی در استان‌های ساحلی جنوبی تماشاچیان می‌توانند صبح به قطر سفر کنند و بعد از تماشای بازی به شهر خود بازگردند یا در هتل شهرهای شیراز، کیش و بوشهر استراحت کنند.

 

رشد اقتصادي 8 درصدي شدني است؟

اعتماد:ابراهيم رييسي اخيرا طي سخناني اعلام كرده كه دستيابي به رشد اقتصادي 8 درصدي كه هدف‌گذاري شده قابل دسترسي است. اما آيا با توجه به شرايط موجود مي‌توان انتظار رشد اقتصادي 8 درصدي را داشت؟ آنگونه كه داده‌هاي مركز آمار به عنوان مرجع اصلي اعلام رشد اقتصادي و تورم نشان مي‌دهد رشد اقتصادي در بهاري كه گذشت، به ۳.۸ درصد رسيده بود. در عين حال، صندوق بين‌المللي پول (IMF) پيش‌بيني كرده كه رشد اقتصادي در سال ۲۰۲۲ به ۳ درصد و در سال ۲۰۲۳ به ۲ درصد كاهش مي‌يابد. عددي كه مركز آمار ايران براي رشد اقتصادي بهار امسال اعلام كرده، بدون در نظر گرفتن نفت معادل ۴.۳ درصد ثبت شده است. البته صاحب‌نظران اقتصادي با بررسي اين شاخص اقتصادي، آن را نتيجه پايان بيماري كرونا و بازگشت به شرايط عادي مي‌دانند و معتقدند چنين رشدي قابل انتظار بود.قدرت‌الله امام‌وردي، اقتصاددان و استاد دانشگاه در اين باره معتقد است؛ حتي با وجود صادرات 4 تا 5 ميليون بشكه نفت در روز و درآمدهاي ارزي در دهه‌هاي گذشته كه بدون مشكل و محدوديت هم وارد كشور مي‌شد (به جز سال 1395 كه موضوع برجام مطرح شد و رشد اقتصادي تا 12 درصد را تجربه كرديم) هيچ زمان ديگري رشدهاي بالاي اقتصادي در كشور رخ نداده است. امام‌وردي با اشاره به دهه 40 هجري شمسي به «اعتماد» گفت: چنين رشدهاي اقتصادي بالا را در دهه طلايي اقتصاد ايران (دهه 40) تجربه كرديم و پس از انقلاب به ندرت شاهد رشدهاي بالاي اقتصادي بوديم.

 

از اژدهای خفته تا گرگ مبارز

وطن امروز: اهمیت کنگره بیستم حزب کمونیست در چین، نه به خاطر انتخاب شدن شی جین پینگ برای سومین دوره متوالی به ریاست ‌جمهوری این کشور، بلکه به این دلیل است که حزب و مردم چین در حال شناسایی او به عنوان قدرتمندترین رهبر چین بعد از مائو هستند که قبل از مرگش در سال 1976، 27 سال رهبری مردم این کشور را در دست داشت. چینش جدید رهبران حزب کمونیست چین در بیستمین کنگره این حزب نشان می‌دهد شی دوره‌ای کاملا پرقدرت را در دوران عمر سیاسی‌اش خواهد داشت؛ دوره‌ای که در آن رهبران حزب به صورت کامل از او پشتیبانی کرده و برنامه‌هایش برای کشور را اجرایی می‌کنند. رسانه‌های آمریکایی با دقت تمام به بررسی بحث‌ها و سخنرانی‌های مطرح‌شده در این دور از کنگره حزب کمونیست پرداخته‌اند و بیشترین نگرانی‌شان درباره قدرت گرفتن بیش از حد شی در چین است؛ قدرتی که حالا با سخنرانی او، مشخص است قرار است باعث پیشبرد برنامه‌هایش در مقابله با آمریکا شود. شی جین پینگ معتقد است سرعت رشد اقتصادی چین، سرعت خوبی است و نیازی به برنامه مدون سریع برای بالا بردن این رشد نیست. وی معتقد است حالا زمان توجه بیش از حد به اقتصاد نیست، بلکه زمانه، زمانه توجه به مسائل مرتبط با امنیت است؛ مسائلی که باعث می‌شود توجه به پیشرفت تکنولوژیک، تسلیحات نظامی و اقتدار دیپلماتیک بیش از پیش شود. توجه به سخنرانی اخیر شی جین پینگ و نوع نگاهش به مساله رقابت‌ها و دشمنی‌های آمریکا با پکن نشان می‌دهد او در 5 سال آینده دوران ریاست‌جمهوری‌اش، قرار است بیشتر توجه خود را معطوف به مقابله با اقدامات آمریکا در منطقه کرده، تلاش برای دستیابی به تکنولوژی و فناوری‌های روز بویژه در حوزه نظامی را بیشتر کند و در عین حال مهم‌ترین مساله امنیتی پیش رویش، یعنی تایوان را حل‌وفصل کند.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.