صدور هزار و ۲۴ کیفرخواست برای متهمان اغتشاشات در تهران

سخنگوی قوه‌قضائیه گفت: بر اساس آخرین آماری که در دست داریم، هزار و ۲۴ مورد کیفرخواست برای متهمان اغتشاشات اخیر در تهران صادر شده است.

به گزارش شهروند آنلاین، مسعود ستایشی در نشست خبری امروز ضمن تسلیت به ملت ایران و مردم استان شهید پرور فارس در خصوص حادثه تروریستی حرم مطهر حضرت احمد بن موسی (ع)، اظهار کرد: جنایت تروریستی حرم مطهر حضرت احمد بن موسی (ع) عبرت‌های مختلفی برای نخبگان، مسئولان، دستگاه‌های مختلف و آحاد مردم داشت و علاوه بر غم و اندوه، موجب بیداری و آگاهی عمومی و ایجاد وحدت به تعبیر رهبر معظم انقلاب در برابر دشمن جنایتکار شد.

او با بیان اینکه برای دشمنان امنیت، میان هیچ کدام از ایرانیان تفاوتی وجود ندارد و هدفشان تاثیر گذاری آنها بر روی ذهن جامعه و امنیت عموم شهروندان است، گفت: خودداری نهاد‌های حقوق بشری که مدعی حمایت از مردم هستند، صرفا فقط ادعا است، چرا از محکوم کردن جنایات تروریستی شاه چراغ و موارد مشابه خودداری می‌کنند؟ این چرایی پاسخ دارد، باید پاسخی صریح از نهاد‌های حقوق بشری اعلام شود.

سخنگوی قوه قضائیه با بیان اینکه تقسیم بندی تروریست و به استخدام گیری تروریست علیه قانون ثمره‌‎ای جز به خطر انداختن زندگی مردم ندارد، تصریح کرد: نادیده گرفتن خطر دشمن در کمین ایران و عدم مرزبندی با آن باعث عقب افتادن از قاطبه مردم خواهد شد.

او ضمن تبیین علت صبر دستگاه قضایی و پاسخگویی قوه قضائیه به مطالبه افکار عمومی در خصوص آشوب‌های اخیر در کشور و برخورد با اغتشاشگران، گفت: سوالی مطرح می‌شود که صبر تا کی؟ تحمل تا چه اندازه؟ تدابیر قوه قضائیه و مجموعه دستگاه‌های حاکمیتی از ابتدای آشوب بر آن استوار بود که عناصر اصلی این آشوب طلبی برای ملت شناخته شوند.

ستایشی اظهار کرد: از این بابت درطی دستورات صادره بنا شد صبر، تحمل و مدارا صورت بگیرد تا مردم صف خود را از برپاکنندگان آتش و آشوبگران جدا سازند و حجت تمام شده باشد تا هرکس از آحاد جامعه تکلیف خود را بداند.

او با بیان اینکه نگاه قوه قضائیه از دوره تحول و تعالی نگاهی حل گرایانه به مسائل بوده و نه صرفا رفع مقطعی موضوعات و مسائل مطروحه، گفت: نگاه با تامل در قوه قضائیه به معنای انفعال در برابر آشوب طلبان نیست و نخواهد بود؛ این نگاه مدبرانه بود که عصبانیت دشمن را به ارمغان آورد و باعث شد تا نقاب از چهره برداشته شود و دست خود را به خشونت‌های شدید علیه مردم و امنیتشان آلوده سازند.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: البته این صبر و تحمل منجر به شهادت مجاهدان امنیت و شهروندان شد، اما این موضوع باعث نشد تا متانت قوه قضائیه در کف میدان از بین برود چرا که دشمن براساس تکالیفی که به آن دیکته شده بود با ابراز خشونت کاری کرد که ماموران حافظ امنیت دست به خشونت بزنند تا در نهایت پروژه کشته سازی توسط دشمن پیاده سازی شود.

او افزود: دشمن و معاندین با حیله و نیرنگ پروژه کشته سازی را اجرا کردند و شرایط حاضر در برخی مناطق را پیش آوردند، دشمن در صدد بود تا با به راه اندازی جنگ ترکیبی قدرت تصمیم گیری در صحنه و خویشتن داری را از ماموران حافظ امنیت سلب کند که در نتیجه موفق نشد و در این رابطه شکست خورد.

ستایشی بیان کرد: این متانت تا به آنجا پیش رفت که اغتشاشگران وابسته به بیگانه به دروغ‌های خود روی آورند و کشته سازی کنند، اگر دشمن در صحنه به اهداف خود می‌‍رسید آن زمان نیازی نبود که کشته سازی به وسیله موادمخدر، مشروبات الکلی و آدم ربایی آن هم توسط قداره کش‌ها را به نام اغتشاش ثبت کند؛ این نهایت ناتوانی و عجز دشمن است.

او افزود: دشمن زمانی که دید مردم با آنها همراهی ندارند بر صدد آمد تا عده‌ای از اراذل و اوباش را استخدام و آشوب و آتش را در خیابان زنده نگه دارد که در نتیجه باز هم ناکام ماند و خواهد ماند.

سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: دستگاه قضا با اقتدار کامل برای حمایت از مردم و احقاق حقوق حقه آن‌ها اقدام و در این رابطه دستورات لازم از سوی رئیس قوه قضائیه و با تاکیدات بسیار صادر و این دستورات به مبادی ذی ربط صادر شده است.

او افزود: آنهایی که در مقام اعتراض هستند و در مقام آشوب نیستند، بحثشان جدا است، و از دستگاه قضائی مطالبه کردند که بدون مصاحمه با افراد معدودی که موجب اخلالگری بودند و دست به جنایاتی زدند برخورد قاطعی صورت گیرد و دستگاه قضائی نیز به همین منوال اقدام خواهد کرد.

ستایشی با اشاره به حضور پرشور مردم کشور در راهپیمایی یوم الله ۱۳ آبان، عنوان کرد: مردم در راهپیمایی روز ۱۳ ابان و مناسبات مختلفی که در تهران و سایر نقاط کشور متجلی شد، این پیام را به مسئولان دادند که نشان داد مردم از مسئولان جلوتر هستند. از این حضور مثال زدنی و بصیرت عمومی راهپیمایی مردم صمیمانه سپاس گزار هستم.

او با بیان اینکه مردم مطالبه تامین امنیت دارند و ما نیز براساس تکالیف این مطالبه را پاسخ خواهیم داد، تاکید کرد: با توجه به منویات رهبر معظم انقلاب، هر کسی که با جنایات همکاری و در ایجاد آن دست داشته است، به مجازات عمل خود خواهد رسید.

اگر اقدامات بازدارنده صورت نمی‌گرفت قطعا در فرآیند مردمی سازی یارانه‌ها دچار چالش می‌شدیم

سخنگوی دستگاه قضا در خصوص تأثیر مردمی سازی یارانه‌ها و ارز ۴۲۰۰ تومانی بر پیشگیری از جرم و تعداد پرونده‌های تشکیل شده، گفت: در مواردی که کلان بوده و در قبال دریافت ارز کالایی وارد نشده است، بیش از هزار و ۵۰ پرونده تشکیل شده است. این تعداد با اهتمام ویژه دادسرای اقتصادی منجر به صدور کیفرخواست شده است.

ستایشی افزود:به محض اینکه نتیجه تصمیمات در دادگاه اتخاذ شد، اطلاع رسانی خواهیم کرد. عمده نکاتی که در کیفرخواست‌های صادره مطرح شده، اتهام اخلال در نظام ارزی و قاچاق ارز بوده است.

سخنگوی قوه قضئیه تصریح کرد: اگر اقدامات بازدارنده از ناحیه ضابطین صورت نمی‌گرفت، قطعاً در فرایند مردمی سازی یارانه دچار چالش می‌شدیم و انشالله با تنظیم بازار ارز، مسائل و خصوصیات ارزنده این طرح هر چه بیشتر برای مردم آشکار خواهد شد.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه از سوی رئیس کل دادگستری استان تهران اعلام شد که یک هزار کیفرخواست برای متهمان اغتشاشات اخیر صادر شده است و نتیجه این کیفرخواست‌ها به کجا رسید، گفت: طبق آخرین آماری که در دست داریم، یک هزار و ۲۴ مورد کیفرخواست برای متهمان اغتشاشات اخیر در تهران صادر شده است.

او با بیان اینکه رسالت نسبت به اغتشاشگران بر این است تا تفکیک آنها به نحو احسن و با دقت کامل انجام شود و رسیدگی‌های به پرونده‌هایشان متضمن سرعت، دقت و صحت باشد، گفت: باید نتیجه اقدامات و تصمیماتی که می‌گیریم باعث عبرت گیری و بازدارندگی متهمان باشد، این تصمیمات باید پشیمان کننده باشد و از طرفی تمام تلاش ما بر این است تا حقی از احدی ضایع نشود.

ستایشی با تاکید بر این که دادگاه‌های اغتشاشگران به صورت علنی برگزار می‌شود مگر اینکه قرار غیر علنی بودن آن توسط مقام متصدی دادگاه صادر شود، اظهار کرد: در استان تهران به تعداد متناسب با حجم فرآیند برای رسیدن به نتیجه پرونده‌های اغتشاشگران، ۴ شعبه دادگاه انقلاب اسلامی تهران، شعبه کیفری ۲ برای سرعت در رسیدگی‌ها، شعبه کیفری ۱ برای رسیدگی به جرایم حوزه‌های مهم و شعباتی در شهرستان‌هایی همچون اسلامشهر، دماوند، پردیس و ورامین نیز برای پاسخگویی به مطالبات برای رسیدگی بهتر و دقیق‌تر به پرونده اغتشاشگران در نظر گرفته شده است.

او افزود: بر اساس مقررات، دادگاه‌هایی که در صلاحیت کیفری ۲ باشد، اما به عنوان مثال متهم پرونده‌‎ای دو فعل مجرمانه یکی در صلاحیت دادگاه کیفری ۱ و دیگری در صلاحیت دادگاه کیفری ۲ را مرتکب شده باشد، قابلیت طرح در دادگاه کیفری ۱ را دارند.

رسیدگی به اتهامات افرادی که در اغتشاشات اخیر به مردم خسارت وارد کرده اند

سخنگوی قوه قضائیه در جریان نشست خبری خود در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رئیس قوه قضائیه تاکید داشتند که کسانی که در اغتشاشات اخیر به آنها خسارت وارد شده می‌توانند به دستگاه قضا مراجعه کنند، در این بخش چه میزان پرونده تشکیل شده است؟ بیان کرد: قوه قضائیه آمادگی کامل دارد که در مقام پاسخ به مطالبات مردم باشد. هرکسی در این اغتشاشات متحمل خساراتی اعم از مادی و معنوی شده، حق دارند مطابق قانون مشکل خود را از مرجع قضایی ذی ربط مطالبه کنند.

او ادامه داد: کسانی که این زیان را برای زیان دیدگان ایجادکرده اند و مرتکب آشوب شدند و اغتشاشات را راه انداخته و عاملیت داشتند، این افراد هم در هر سطح و شرایطی که قراردارند، در صورت رسیدگی به اتهاماتشان و احراز مجرمیت شان مطمئن باشید نسبت به اعمالی که داشته و خساراتی که وارد کردند، باید پاسخگو باشند.

او تاکید کرد: بنابر این شرایط شکایات و طرح دعوی شروع شده و ارتقا پیدا کرده است و مردم در حال مراجعه هستند. به واقع دستگاه قضائی پناهگاه آن‌هایی هستند که تظلم خواهی می‌کنند.

ستایشی در ادامه درباره نتایج جلسات در زمینه اغتشاشات اخیر در دستگاه قضا بیان کرد: ما در این رابطه جلسه شورای معاونین به ریاست معاون اول قوه قضاییه را مدنظر داشتیم و در این جلسه درباره چگونگی و تببین اطلاع رسانی شفاف، ضابطه‌مند و دقیق درباره مسائل روز، بحث و تبادل نظر صورت گرفت.

ستایشی با بیان اینکه پاسخگویی صریح و شفاف از جمله رسالت‌های دستگاه قضا بوده است، بیان کرد: این موضوع به ویژه در زمینه دادگاه‌های علنی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و انشالله نتیجه این تصمیمات در ایام پیش روی مشخص و تبیین خواهد شد.

تعداد انگشت شماری از دانش آموزان، معلمان، دانشجویان و استادان دانشگاه در اغتشاشات بازداشت شده اند

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به این سوال که در جریان اغتشاشات اخیر چه تعداد بازداشتی در دانشگاه‌ها و مدارس و تشکیل پرونده برای آنها صورت گرفته و اینکه در بین بازداشتی‌ها اساتید دانشگاهی و معلمان نیز وجود داشتند یا خیر؟ گفت: قشر دانش آموز، دانشجو، معلم و مدرس دانشگاهی از بهترین اقشار جامعه و از فرهیختگان کشور هستند.

او افزود: وای بر روزی که عزیزان جامعه و مردم در صف آشوب طلبان قرار گیرند، صف معترض از صف آشوبگران جدا است، اما آشوب طلب و اغتشاشگر جایگاهش جدا است.

ستایشی با بیان اینکه کسانی که در این صف قرار می‌گیرند یا هیجانی هستند یا فریب خوردند، تعداد بازداشتی‌های معلمان و مدرسان دانشگاهی در اغتشاشات اخیر انگشت شمار هستند و علت انگشت شمار بودنشان این است که جرایم مهمی را مرتکب شدند.

او افزود: همه در مقابل قانون یکسان هستیم و حسب مورد در دادگاه‌ها و محیط‌های مربوطه به موارد تخلفی و جرایم این افراد رسیدگی خواهد شد.

وصول ۲۹ هزار و ۴۶۰ میلیارد تومان از مطالبات بانکی در سال‌های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱

او در مورد پرونده ابربدهکاران بانکی و میزان مطالبات بانکی گفت: منتظر ارائه آمار‌ها به صورت مستمر در مورد ابر بدهکاران بانکی هستیم که به صورت رسمی، مشخص و مبرهن ارائه و این آمار برخط باشد هستیم.

ستایشی گفت: در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ بر اساس گزارش‌های دریافتی ۲۹ هزارو ۴۶۰ میلیارد تومان از مطالبات با پیگیری‌های قضایی در دادسرای اقتصادی وصول شده و این روند هم با قاطعیت کامل برای رسیدن به وضعیت مطلوب ادامه دارد.

تشریح پرونده ۲ خبرنگار روزنامه شرق و هم میهن

او در پاسخ به این سوال که آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده دو خبرنگار شرق و هم میهن چیست و آنها به چه اتهامی بازداشت شده‌اند، گفت: این دو نفر به اتهام اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی و فعالیت تبلیغی علیه نظام بازداشت شده‌اند و با قرار بازداشت موقت در زندان هستند و پرونده در شرف تصمیم نهایی است.

او افزود: اگر در این فاصله و در روند تحقیقات، عناوین اتهامی دیگری مطرح شود، قطعا مورد رسیدگی قرار می‌گیرد و اگر ثابت شود عناوین مجرمانه‌ای غیر از موارد اتهامی انجام دادند، به آن‌ها نیز رسیدگی می‌شود./واحد مرکزی خبر

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.