درباره دوره دادرس پیشرفته چه می دانید؟

پنجمین دوره دادرس پیشرفته در کرمان آغاز به کار کرد

پنجمین دوره دادرس پیشرفته این بار به میزبانی استان کرمان برگزار شد. جوان‌هایی که در این دور از اردوهایآموزشی دادرس پیشرفته شرکت می‌کنند همان دادرس‌های نوجوان سال‌های گذشته هستند که مبانیآموزش‌هایهلال‌احمر را در قالب تیمهای دادرس مدارس فراگرفتند و حالا خود را برای فرماندهی تیمهای دادرس در عرصه بزرگ‌تریآماده می‌کنند. به گفته معاون دانشجویی و جوانان هلال‌احمر در اولین گام 1600 فرمانده دادرس پیشرفته با آموزه‌های اسکان و تغذیه اضطراری آشنا می‌شوند. این فرماندهان بعد از بازگشت به استان‌های خود تمام آنچه را آموختهاند به تیمهای دادرس خود در استان آموزش می‌دهند تا تیمهایآماده جوانان برای رویارویی با بحران‌ها حسابیآماده باشند. برگزاری دوره تشکیلاتی دادرس پیشرفته به گفته گلفشان، رئیس سازمان جوانان جمعیتهلال‌احمریکی از ضرورت‌های پیش روی جمعیتهلال‌احمر بود. تشکیلاتی که حالا قرار است در سایه برگزاری سلسله دوره‌های آموزشی در مناطق مختلف کشور بالغ بر 14 هزار نفر از اعضای سازمان جوانان هلال‌احمر را برای حضور در عرصه‌های امدادرسانی به حادثه‌دیدگان در روزهای سخت بحرانی آماده کند.

به گزارش خبرنگار شهروندآنلاین؛ پرچم خدمت‌رسانی در سایه اعتلای شخصیت جوانان و سازمان جوانان در قالب اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی در جمعیت هلال‌احمر در اهتزاز است. این جمله‌ای‌ است که سیدعلی منیری، معاون دانشجویی سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر با نگاه به تیم‌های دادرس شرکت‌کننده در پنجمین دوره دادرس پیشرفته معتقد است:«نمی‌توان در امدادرسانی حوادث تیم‌های دادرس پیشرفته را نادیده گرفت. تیم‌هایسامان‌یافته‌ای که قطعا بعد از اتمام ایندوره‌هاتیم‌های قوی و پشتوانه محکم ما در زمان امدادرسانی به حادثه‌دیدگان خواهند بود.»

او که این روزها دائما به واسطه برگزاریدوره‌هایآموزشی دادرس پیشرفته در کنار جوانان دادرس است،می‌گوید:«جوانان، آینده‌سازان و آینده‌پروران کشور هستند و ما با میدان دادن به این جوان‌ها می‌توانیم شاهد اتفاقات خوبی در حوزه امدادرسانی باشیم.»

به گفته او دوره‌های آموزشی فرماندهان دادرس پیشرفته با همکاری سازمان امدادونجات و معاونت آموزش، پژوهش و فناوری و سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر در حال برگزاری است و این آموزش‌ها هدفی جز نجات جان انسان‌ها ندارند. معاون دانشجویی و جوانان هلال‌احمر با اشاره به اجرای 2 اردوی آموزشی فرماندهان دادرس پیشرفته به میزبانی استان‌های آذربایجان‌شرقی و گلستان می‌گوید:«با آموزش 1600 فرمانده دادرس پیشرفته در گام اول و پس از تشکیل تیم‌های 14 نفره؛ در گام دوم قریب به 20 هزار عضو جوان با آموزه‌های اسکان و تغذیه اضطراری آشنا خواهند شد.»

سیدعلی منیری که همواره به نیروهای جوان فعال در سازمان جوانان جمعیتهلال‌احمرمی‌بالد،می‌گوید:«تجارب سال‌های گذشته و حوادث را که کنار هم گذاشتیم به این نتیجه رسیدیم که خیلی اوقات ما اقلام غذایی و چادر و … داشتیم اما کمبود نیرو در توزیع این اقلام باعث نارضایتی مردم حادثه‌دیده می‌شد حق هم داشتند. آنها در شرایط روحی و روانی خوبی نبودند و نیاز بود نیروهای ما با حضور خود باعث دلگرمی آنها شوند.»

معاونت دانشجویی سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر  معتقد است  اسکان اضطراری و نصب چادرها در حوادث یکی از بزرگ‌ترین وظایف ما هلال‌احمری‌هاست که اهمیت بسیاری دارد:«بنابراین بعد از آنکه به این نتیجه رسیدیم که نیروی انسانی یکی از عوامل افزایش سرعت چادرزنی در حوادث و برپاییاردوگاه‌های اضطراری است مقرر شدبا همکاری سازمان امدادونجات و معاونت آموزش‌وپژوهش طرح تولید محتوا و آموزش این جوان‌ها تهیه شود. طرحی که تهیه و تصویب شد نوبت به اجرای منطقه‌ای آن رسید. البته برای منطقه‌ای برگزار کردن آن هم دلایل خاص خود را داشتیم؛ اولا توجه به مسافت استان‌ها برای حضور جوان‌ها در دوره بود که برای ما اهمیت زیادی داشت و دوما توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی هر منطقه. بنابراین مقرر شد در دوره‌های آموزشی منطقه‌ای نسبت به آموزش بچه‌ها اقدام کنیم.»

همانطور که منیری اشاره می‌کند فلسفه تشکیل تیم‌های دادرس پیشرفته نشأت گرفته از نگاه کارشناسی و آسیب‌شناسی به حوادث و عملیات‌های امدادی است:«افزایش وقوع حوادث طبیعی درکشور زنگ خطر بزرگی را برای ما به صدا درآورد ما امروز با تغییرات شدید اقلیمی روبه‌رو هستیم و این تغییرات بسترساز بروز حوادث طبیعی بسیار شده بنابراین لازم است در هر زمان آماده باشیم.»

فرماندهان دادرس پیشرفته حالا برای همین روزها آماده می‌شوند:«فرماندهان دادرس پیشرفته پس از قبولی در این دوره با کسب گواهینامه از سوی معاونت آموزش، پژوهش و فناوری در سامانه امدادیار سازمان امدادونجات در رسته اسکان اضطراری ثبت خواهند شد.»

 

فرماندهان تیم دادرس پیشرفته در زمان امدادرسانی حوادث با فراخوان سازمان امدادونجات در مناطق حادثه‌دیده مستقر و عملیات برپایی چادرهای اسکان اضطراری برعهده خواهند گرفت.

به گفته منیری اعضای جوانان به مرتبه‌ای خواهند رسید که در حوزه آسیب‌های اجتماعی، حوادث طبیعی،مسائل‌ومشکلات تفکری و اخلاقی نجات‌غریق شوند.

جوانان قطب مهم هلال‌احمر هستند

جمعیت هلال‌احمر استان کرمان که میزبان جوانان استان‌های مرکزی کشور است خودش هم از ظرفیت‌های خوب جوانان در حوزه‌های مختلف برخوردار است. مدیرعامل جمعیتهلال‌احمر استان کرمان معتقد است هلال‌احمر بهترین ظرفیت برای ایفای نقش اجتماعی جوانان است، اعضای جوانان قطب بسیار مهم عرصه‌های فرهنگی، اجتماعی، بشردوستانه و عام‌المنفعه هستند.

او که در طول سال‌های اخیر حسابی شاهد رشادت‌ها و ازخودگذشتگی جوانان هلال‌احمری در همه عرصه‌هابه‌خصوص بهداشت و درمان و مبارزه سخت با بیماری کرونا بوده است،می‌گوید:«اعضای جوانان همیشه در عرصه‌های سخت در حوادث و حتی در زمان اپیدمی‌ بیماری کرونا، دوشادوش کادر سلامت و نیروهای جهادی مشارکت جدی داشتند.از غربالگری و تب‌سنجی مسافران در ورودی استان، اجرای طرح حاج قاسم سلیمانی،آمران سلامت، ناظران سلامت تا مرحله واکسیناسیون شهروندان توسط اعضای جوانان صورت گرفته است.»

به اعتقاد او سرمایه‌های اجتماعییکی از مهم‌ترینمولفه‌ها در نظام توسعه هر کشور است: «جمعیت هلال‌احمر بهترین ظرفیت برای گروه‌های جوان است تا با ایفای نقش اجتماعی و آموزش مهارت‌های بهتر زیستن در زمان حوادث آماده کنیم.»

فلاح نتیجه همه این آموزش‌ها را افزایش تاب‌آوری در جامعه برمی‌شمارد و می‌گوید ما با همه توان در هلال‌احمر برای این مهم تلاش می‌کنیم.

 

 

 

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.