طرحهای انگلیس برای مقابله با اعتصاب
کیوسک؛ نگاهی به صفحه نخست روزنامههای جهان؛ دوشنبه، 12 دسامبر 2022
دوشنبه، 12 دسامبر 2022، نیویورکتایمز تیتر زد: «نارضایتی عمیق در میان جوانان چینی فراتر از کووید است». گاردین از طرحهای انگلیس برای مقابله با اعتصابهای آتی این کشور گفت.
به گزارش خبرنگار شهروند آنلاین؛ مهمترین عناوین روزنامههای نیویورکتایمز، گاردین و واشینگتنپست به شرح زیر است:
نیویورکتایمز
دوشنبه، 12 دسامبر 2022، نیویورکتایمز به اعتراضات اخیر در چین بر سر سیاست «کووید صفر» دولت توجه و آن را تحلیل کرده است. «نارضایتی عمیق در میان جوانان چینی فراتر از کووید است»؛ «آینده شغلی میپژمرد» و «حتی با تسهیل قوانین همهگیری، این نسل آینده را تیره میبیند» عناوین گزارش اصلی نیویورکتایمز است.
گزارش اینطور آغاز میشود: «مندی لیو، دانشجوی 21 ساله در پکن، معتقد است که هر کسی در طول همهگیری کووید در چین زندگی کرده باشد، میتواند ببیند که آینده این کشور به طور فزایندهای مبهم و نامطمئن به نظر میرسد….»
تصویر اصلی با این توضیح آمده: «نمایشگاه کار در پکن. قرار بود تحصیل به شغلی با درآمد خوب منجر شود. یک اقتصاددان گفت: این دیگر محقق نمیشود.»
گاردین
اعتصابهای آتی در انگلیس مرکز توجه برخی روزنامههای این کشور در روز دوشنبه بود. به گزارش گاردین، محافظهکاران (حزب حاکم انگلیس) به دلیل طرحهایی برای استفاده از ارتش در جایگاه «اعتصابشکن» با انتقاد روبهرو شدهاند.
این روزنامه از نشستی مهم با هدف بحث درباره طرحهای اضطراری برای استفاده از نیروهای نظامی هنگام مواجهشدن با اعتصابها -در میان هشدارهای منابع نظامی و افسران ارشد بازنشسته در مورد تأثیر آن بر روحیه سربازان- گزارش میدهد. یک منبع نظامی به این روزنامه میگوید: «برنامهریزی بد دولت مساوی است با سربازانی که کریسمس را از دست میدهند.»
تصویر اصلی گرت ساوتگیت، سرمربی تیم ملی انگلیس را نشان میدهد که بعد از شکست مقابل فرانسه در جام جهانی 2022، یکشنبه هتل محل اقامت تیم را در قطر ترک میکند.
واشینگتنپست
«در هندِ «نارندرا مودی»، یک امپراتوری روی زغال سنگ ساخته شده است» عنوان گزارش صفحه نخست واشینگتنپست است همراه با تصویر اصلی با این توضیح: «نیروگاه برق آدانی در حال ساخت در منطقه گودا، در ایالت جارکند هند، در ماه آگوست.» این گزارش توضیح میدهد که چگونه اراده سیاسی، اغلب به نفع یک میلیاردر زغال سنگ و سوخت فسیلی کثیف اوست: «داستان نیروگاه غولپیکر آقای گوتام آدانی نشان میدهد که چگونه اراده سیاسی در هند در برابر سوخت کثیف تسلیم میشود. برای سالها، هیچچیز نتوانست نیروگاه عظیم برق زغالسنگی را از سر برآوردن در شالیزارها و نخلستانها در شرق هند بازدارد؛ نه اعتراض کشاورزان محلی، هیأتهای بررسی آثار زیستمحیطی و حتی مقامات دولتی و نه وعده رهبران هند برای تغییر به سمت انرژیهای تجدیدپذیر….»
(گوتام آدانی سومین مرد ثروتمند جهان پس از ایلان ماسک و جف بزوس است. آدانی با در اختیار داشتن 6 نیروگاه برق زغالسنگی، بزرگترین بازیگر حوزه برق در هند است. رابطه نزدیک او با نارندرا مودی، نخستوزیر هند، باعث شده منتقدان، امپراتوری تجاریاش را نمونهای از سرمايهداری رفاقتی بدانند.) //انتهای پیام