محله‌های کم‌برخوردار زیر چتر هلال‌احمر

نمایشگاه حرکت مبارک، فرصتی برای نمایش دستاوردهای طرح 2020 محله کم برخوردار

اجرای طرح توانمندسازی و ایجاد تحول در 2020محله مناطق کم‌برخوردار کشور که کلید خورد، جمعیت هلال‌احمر با همه توان و قوا از همان روزهای نخست با داوطلبان جوانش در میدان حاضر بود و پابه‌پای برنامه‌ریزان این طرح در راستای تحقق اهداف تعریف‌شده هم‌قدم شد. به‌گفته رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال‌احمر در طرح 2020محله کمتر برخوردار کشور، ستاد اجرایی فرمان امام، کمیته امداد، هلال‌احمر و بهزیستی به‌عنوان ارکان اصلی فعالیت به محلاتی که باید در حوزه‌های بهداشتی، درمان و اجتماعی توجه بیشتری به آنها بشود، رسیدگی می‌کنند: «در جمعیت هلال‌احمر 247محله را به‌عنوان محور فعالیت‌ها انتخاب کردیم. در سایر محلات هم هلال‌احمر به‌عنوان پشتیبان دستگاه‌ها با استقرار میزخدمت مشغول خدمات‌رسانی است.» وحید سلیمی توسعه شبکه طرح پیشگامان پیشرفت از طرف سازمان جوانان جمعیت هلال‌احمر را به‌عنوان اصلی‌ترین فعالیت هلال‌احمر در این محلات معرفی کرد: «توسعه آموزش‌های همگانی جمعیت هلال‌احمر، آمادگی در برابر مخاطرات به‌عنوان محورهای آموزشی جمعیت هلال‌احمر، ارائه خدمات بهداشتی، درمانی و کمک به بیماران نیازمند صعب‌العلاج به‌عنوان دومین فعالیت جمعیت هلال‌احمر در این محلات است.» حالا بعد از دو سال فعالیت جمعیت هلال‌احمر در محلات کم‌برخوردار 2020و توانمندسازی مردم این محله‌ها، نمایشگاهی تحت عنوان نمایشگاه «حرکت مبارک» در شهر آفتاب برپا شده است.

فاطمه عسگری‌نیا: شهروند آنلاین:حدود دو سال گذشته که زمزمه‌های اجرای طرح توانمندسازی و ایجاد تحول در محله‌های 2020منطقه کم‌برخوردار به گوش رسید و شروعش در محله‌هایی مانند دروازه‌غار تهران هم کلید خورد خیلی‌ها از آن به‌عنوان یک پروژه شعاری یاد می‌کردند، خیلی‌ها هم می‌گفتند بعد از یک سال راه به جایی نمی‌برد. حالا بعد از گذشت دو سال از اجرای این طرح در محله‌های پایلوت، شاهد اجرای آن در تمامی محله‌های جامعه هدف هستیم. مثلا در هرندی تا به حال 35صندوق امید کار خود را آغاز کرده و برای نیمی از جمعیت زنان سرپرست خانوار هرندی برنامه‌ریزی لازم برای اشتغال توسط این صندوق‌ها انجام شده است. اقدامی که برای دیگر زنان این محله هم در ادامه کار اجرا می‌شود. «علی آقامحمدی»، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و نماینده ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در طرح توسعه 2020محله کم‌برخوردار معتقد است برای اینکه نتیجه شیرین این طرح را در محله‌های کم‌برخوردار ببینیم به 10 سال زمان نیاز است اما داوطلبان مردمی حاضر در این طرح که از هلال‌احمری‌های ساکن در همین محله هستند و حالا برای ارتقای کیفیت زندگی در محله‌شان تلاش می‌کنند، می‌گویند همه توان‌شان را به‌کار گرفته‌اند تا هرندی روی خوش زندگی را در کنار مردمان اصیلش ببیند.

بعد از شروع موفق طرح توانمندسازی و ایجاد تحول در محله‌های پایلوت این طرح به‌صورت گسترده در 2020محله کم‌برخوردار کشور آغاز شد و حالا نتایج این طرح در قالب کارگاه‌های کوچک کارآفرینی، تغییر چهره محله‌ها و… به ثمر نشسته است. جمعیت هلال‌احمر برای نمایش گوشه‌ای از اقداماتش در این محله‌ها نمایشگاهی از زنان توانمندشده در ساختمان توانبخشی جمعیت هلال‌احمر دایر کرده است.

 

ارتقای کیفیت زندگی، هدف اول در توانمندسازی محله‌ها

رئیس جمعیت هلال‌احمر هم می‌گوید تا قبل از اجرای طرح توسعه 2020محله کم‌برخوردار کشور، مردم هلال‌احمر را بیشتر با حوادث و بلایا می‌شناختند، اما حالا جلوه‌های تازه‌ای از خدمت هلال در حوزه‌های اجتماعی نمایان شده است. پیرحسین کولیوند با بیان اینکه در طرح تحول محلات کم‌برخوردار ارتقای کیفیت زندگی و توانمندسازی افراد به‌عنوان اهداف اصلی دنبال می‌شود، می‌گوید طرح توسعه محله‌های کم‌برخوردار که جمعیت هلال‌احمر هم در اجرای آن سهیم است برای نخستین‌بار موفق شده تمامی دستگاه‌های اجرایی تاثیر‌گذار در حوزه اجتماعی را گرد هم جمع کند تا در یک هم‌افزایی و همکاری خوب موجبات تحقق اهداف بزرگ تعریف‌شده در قالب این طرح را فراهم کنند.

به‌گفته او تا‌کنون اقدامات خوبی در راستای توانمندسازی ساکنان محلات کم‌برخوردار انجام شده است: «توسعه خانه‌های هلال در محله‌های کم‌برخوردار باعث شد در موضوع آموزش، توفیقات بسیاری کسب کنیم. همچنین طرحی با همکاری کمیته امداد امام‌خمینی (ره) تحت عنوان «یار» اجرایی شد که سرپرستان خانوار یعنی حدود ۱۲ هزار نفر را تحت پوشش قرار دادیم. کاری که از مشهدمقدس آغاز شد و این سرپرستان خانوار را به سمت آسیب‌زدایی و آسیب‌ستیزی هدایت کردیم. ما مباحثی را که در کلیدواژه‌های مقام معظم رهبری بود، با بهره‌گیری از تجربیات گذشته به شکل جدی پیگیری کردیم.»

رئیس جمعیت هلال‌احمر با اشاره به اجرای بالغ بر 751برنامه در محلات مختلف طرح توسعه محله‌های کم‌برخوردار اجرا شده است خدمات‌رسانی هلال‌احمر در محله‌های کم‌برخوردار را مطلوب ارزیابی کرد: «قبول داریم که رسیدگی منسجم به وضعیت این محله‌ها نیازمند داشتن شورای سیاستگذاری است.»

کولیوند درحالی‌که از داوطلبان جمعیت هلال‌احمر به‌خاطر مشارکت در طرح توانمندسازی محله‌های کم‌برخوردار تقدیر می‌کند این را هم یادآور می‌شود که جوانان هلال‌احمر علاوه بر خدمات‌رسانی در ۲۰۲۰ محله کم‌برخوردار در ۲۴۷ محله کم‌برخوردار دیگر هم مشغول خدمات‌رسانی هستند: «جذب داوطلب در هلال‌احمر باید بالا برود و برای رسیدن به این هدف  شیوه‌های جذب، متعدد و متنوع، حضور در مساجد، محله‌ها و مدارس باید در دستور کار هلال‌احمر قرار بگیرد و برنامه‌ریزی جدی برای آن انجام شود.»

از وقتی اجرای طرح توسعه محله‌های کم‌برخوردار در کشور آغاز شده تا به حال 201خانه هلال با عضویت اهالی این محله‌ها در آنها تشکیل شده و 148محله کم‌برخوردار دارای مسئول پهنه و 138محله هم دارای بانویار و شهردار شده‌اند. خدمات معیشتی، حمایتی، بهداشتی، درمانی، فرهنگی و اجتماعی ازجمله اقدامات هلال‌احمر در این محله‌هاست.

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.