شمخانی: باید برای مواجهه هوشمندانه با تغییرات آماده شویم

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه جهان با سستی و دگردیسی فزاینده در نظم کهن روبه‌روست گفت: کُنش هوشمندانه برای حداکثرسازی منافع بلندمدت با بهره‌گیری از فرصت‌های موجود اصلی‌ترین راهبرد برای تکمیل روند قدرت‌سازی است

به گزارش شهروند آنلاین؛ «علی شمخانی» نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی عصر پنجشنبه در مراسم اختتامیه همایش بین‌المللی هندسه نظم نوین جهانی که در محل دانشگاه عالی دفاع ملی برگزار شد، با اشاره به اینکه جهان با سستی و دگردیسی فزاینده در نظم کهن روبه‌روست، تصریح کرد: وضعیت موجود ضرورت تداوم مقاومت کشورهای مستقل در برابر نظام سلطه را به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر برای ایفای نقش فعال در ساختار آتی نظام بین الملل تبدیل کرده است.

وی تأکید کرد: دکترین مناسب در این شرایط، مشارکت در حفظ نظم کهن نیست؛ چرا که ساختار فعلی ذاتاً تأمین کننده منافع قدرت‌های بزرگ است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کُنش هوشمندانه برای حداکثرسازی منافع بلندمدت با بهره‌گیری از فرصت‌های موجود را اصلی‌ترین راهبرد برای تکمیل روند قدرت‌سازی دانست و توضیح داد: موضوع هندسه نظم نوین جهانی یا به تعبیر مقام معظم رهبری پیچ تاریخی، موضوع فوق‌العاده با اهمیتی است که برخورد شعاری و غیر فعال با آن، کشور را از گردونه پیشرفت همه‌جانبه به‌ویژه در ابعاد اقتصادی و امنیتی باز می دارد.

شمخانی افزود: اگرچه برگزاری نشست‌های از این دست شرط لازم برای بهره‌گیری از دیدگاه‌های کارشناسی و دستیابی به تصویری روشن‌تر از هندسه نظم نوین جهانی است اما به‌طور قطع بدون برداشتن گام‌های عملی و هماهنگ از سوی مجموعه دستگاه‌های ذیربط نمی‌توان به اهداف ترسیم شده دست یافت.

وی خاطرنشان کرد:️ تمرکز بر این پدیده و درک و تأمل در آن ما را به ضرورت بازبینی سیاست ها و رویکردهای کلان، چشم انداز بلندمدت، تدابیر و ملاحظات دکترینی رهنمون می سازد و رسالت جدیدی را به همه ما یادآوری می کند. به عبارت روشن تر، چرخش تاریخی و تغییرات بزرگ و اساسی برای ما فرصت تاریخی فراهم کرده تا خود را از مدار موجود رها کنیم و مسیر و جهتی تاریخی در راستای تحقق سریع‌تر آرمان‌هایمان ترسیم کنیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه خسارت‌هایی که عدم توجه کافی به فرصت‌های تاریخی پیش رو می‌تواند متوجه کشور کند، گفت: عدم توجه یا به بهره‌برداری نادرست از ظرفیت‌های عبور جهان از نظم کهن، می تواند موجبات افول، تخریب و حتی سقوط ما شود.

شمخانی تأکید کرد: باید با هوشمندی و به‌طور همه‌جانبه خود را آماده مواجهه با این شرایط کنیم و توان تاب‌آوری و بهره‌برداری هوشمندانه خود را افزایش دهیم.

وی خاطر نشان کرد: این شرایط، تغییر و تحولات عظیمی را ایجاد کرده که ادامه‌دار خواهد بود و به‌طور قطع با توجه به قرار داشتن ایران و منطقه در معرض این تغییرات، ما نیز ضرورتاً باید دست به تغییرات متناسب بزنیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کم و کیف تغییرات را در ارتباط مستقیم با آمادگی و انعطاف کشور و همچنین قدرت مدیریت تحولات عنوان کرد و افزود: اگر آمادگی لازم را فراهم کنیم، حرکت جمهوری اسلامی در مسیر جدید پُرشتاب خواهد بود و اگر فاقد آمادگی و قدرت لازم باشیم ممکن است حرکت تاریخی و راهبردی، کشورمان را دستخوش نوسان و دشواری کرده و ما را به مسیری ناخواسته سوق دهد.

شمخانی گفت: تغییر نظم کهن به‌معنای تبدیل آن به نظم جدید نیست بلکه به‌دلیل افول نظم موجود، مرحله‌ای از بی نظمی و تشتت شکل خواهد گرفت که از پس آن و در یک فرایند طولانی، امکان تکوین نظمی نو فراهم می شود./ایرنا

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.