روزنامه های امروز به بررسي بازتابهای دور اول انتخابات ترکیه در ایران وجهان، بیستمین سالگرد درگذشت حسین عظیمی ، نقد فیلم دسته دختران، نابودی موشک مافوق صوت سامانه پدافند آمریکایی در حمله به کییف ، نگرانی از بروز کمبودهای دارویی و… پرداخته بودند
به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز بازديد رئیس جمهور از سيوچهارمين نمايشگاه بينالمللي كتاب در محل مصلاي تهران در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي بازتابهای دور اول انتخابات ترکیه در ایران وجهان، بیستمین سالگرد درگذشت حسین عظیمی ، نقد فیلم دسته دختران، نابودی موشک مافوق صوت سامانه پدافند آمریکایی در حمله به کییف ، نگرانی از بروز کمبودهای دارویی و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛
خبرهای خوش دولت برای تأمین کاغذ
روزنامه ایران:مصلای امام خمینی(ره) دیروز در ششمین روز برگزاری سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، میزبان رئیس جمهور بود. آیتالله رئیسی در این بازدید از غرفههای مختلف نمایشگاه دیدن کرد و پای حرفها و دغدغههای ناشران و فعالان حوزه کتاب و نشر نشست. رئیسجمهور با توجه به اهمیت مسائل حوزه کودک و نوجوان، بازدید خود را بهصورت خاص از سالن ناشران کودک و نوجوان آغاز کرد. در این بازدید دو ساعت و نیمه که وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیران این وزارتخانه در حوزه کتاب و نشر هم حضور داشتند، ناشران و فعالان حوزه نشر درباره دغدغههای حوزه کتاب با رئیسجمهور گفتوگو کردند. «تأمین کاغذ باکیفیت و ارزانقیمت» از مهمترین دغدغهها و مطالبات فعالان حوزه نشر بود که رئیسجمهور با تشریح اقدامات دولت در این زمینه، اعلام کرد با توجه به امکانات کشور و تدابیری که اندیشیده شده، ناشران بزودی خبرهای خوشی در این خصوص خواهند شنید.به گزارش پایگاه اطلاعرسانی ریاست جمهوری، آیتالله رئیسی در گفتوگو با ناشران و فعالان حوزه کتاب با تأکید بر «پرهیز از غلبه ترجمه بر تألیف در حوزه نشر» به کارهای انجام شده توسط مؤلفین و ناشرین حوزه کودک و نوجوان اشاره و تصریح کرد: همانطور که نسبت به تغذیه و سلامت جسمی کودکان و نوجوانان حساس هستیم، باید نسبت به سلامت فکری و اندیشه آنها نیز با حساسیت ویژه برنامهریزی کنیم.رئیسی ادبیات کودک و نوجوان را یکی از قالبهای مهم برای انتقال مفاهیم عالی دانست و افزود: کیفیت چاپ و نشر آثار هم به اندازه محتوا مهم است تا کتابها برای کودکان و نوجوانان جاذبه داشته باشد.
پیروزی دموکراسی
روزنامه اعتماد:تركيه در 14 مه براي سيزدهمين دوره رياستجمهوري و بيستوهشتمين دوره انتخابات پارلماني پاي صندوقهاي راي رفت. هيچ نامزدي در انتخابات رياستجمهوري نتوانست حائز بيش از50 درصد آرا باشد. بنابراين با اعلان نهاد عالي انتخابات YSK، انتخابات رسما به دور دوم رفت.بر اساس آخرين آمار رجب طيب اردوغان كانديداي ائتلاف جمهور 49.51 درصد آرا را به دست آورده و كمال قليچدار اوغلو نامزد ائتلاف ملت نيز كه 44.88 درصد آرا را كسب كرده است، مجددا در دور دوم رقابت خواهند كرد. همچنين سينان اوغان، نامزد اتحاد آتا با كسب بيش از 5 درصد آرا در جايگاه سوم قرار گرفت. در دور بعدي جذب آراي اوغان براي هر دو ائتلاف مهم است براي اين منظور تماسها از سوي هر دو ائتلاف با اوغان شروع شده است. انتخابات بعدي روز 28 ماه مه برگزار ميشود.در آغاز سخن براي تحليل چرايي شكست مخالفان ميتوان به اختصار گفت رايدهندگان چينش ائتلاف ميز ششنفره را معتبر ندانستند، به موفقيت اپوزيسيون اعتقادي نداشتند و عملا از راي دادن به نامزد علويتبار لاييك اجتناب كردند.با نگاهي به نظرسنجيها و نتايج آنها در چند هفته منتهي به انتخابات، همگان در تركيه و خارج آن انتظار موفقيت بيشتري از اردوگاه مخالفان داشتند. اما اين اتفاق نيفتاد. با اين حال، در فضايي كه باد به نفع مخالفان ميوزيد، ميتوان فهميد كه مردم در اظهارنظر به نفع حزب حاكم مردد بودند. علاوه بر اين فهميده شد كه برانگيختن مردم توسط مخالفان به معناي جمعآوري آرا نيست و رايدهندگان به موفقيت مخالفان اعتقادي نداشتند. ائتلاف ميز ششنفره براي رايدهندگان قانعكننده نبود.
کدام دسته؟ کدام جنگ؟
روزنامه فرهیختگان:متاسفانه سینمای دفاع مقدس دو دهه اخیر ما، بهشدت متاثر و مرعوب طبقه متوسط است و همین مساله، فیلمسازان ما را به سمت گرفتن ژست ضدجنگ سوق داده، بیآنکه متوجه این مساله باشند که در جنگ دفاعی، ضدجنگ بودن بیمعناست. دسته دختران از همین فیلمهاست. فیلمی که هیچ بویی از دفاع نبرده و بیشتر تصویری از یک شکست ذلیلانه است. فیلمی که با دوربین سرگردان و بیمنطقش، حوصله تماشاگر را سرمیبرد و با سروصداهای زیادش، او را بیحس میکند. دسته دختران ماجرای چند زن است که تلاش میکنند به رزمندهها، مهمات برسانند. اما برخلاف ادعای فیلم که از اسمش شروع شده، هیچ «دسته»ای ساخته نمیشود، چراکه فردفرد زنانی که «دسته» دختران را میسازند، نه شخصیتپردازی شدهاند و نه عمق دارند؛ برای ساختن جمعیت، ابتدا باید فردیتها را ساخت. پنج نفری که عضو دستهاند، یگانه (خانم معلم و فرمانده دسته)، سیمین (دخترک عشق جنگ)، زن عرب، خانم دکتر و دختربچه خرمشهری، هیچ کدام پرداخت مناسبی ندارند. فیلمساز باور ندارد که دوره نظامیدیدههای دسته دختران، واقعا دوره دیده باشند. آنها با اسلحههایشان گردو میشکنند، گلولهها را ناشیانه از غلاف خارج میکنند، اسلحه دست گرفتن بلد نیستند، با زخمی شدن اولین رزمندهای که میبینند خودشان را زمین میزنند و با جیغ و داد، در حالی که در تیررس دشمناند، میخواهند برگردند و او را نجات دهند و… قیدی خواسته با انتخابهایی متنوع و نمادین، از همه زنان ایران، نمایندهای در این دسته بگنجاند؛ اما در جمع آنها هیچ خبری از زنانی که «زنانه» در مقابل دشمن ایستادند و شانه به شانه مردان حماسه آفریدند، نیست؛ زن عرب که از شوهر عرقخورش فرار کرده؛ سیمین عشق اسلحه دست گرفتن دارد و دختر به تیپ نرسیدهای است که تماشاگر اصلا اینجایی و آنزمانی بودنش را باور نمیکند؛ دکتر نماینده طبقه فرادست است که خانوادهاش به خارج از کشور پناه بردهاند و از جایی به بعد فید میشود؛ دختر خرمشهری بسیار کمرنگ و «نماد» زنان آینده است و جالب اینجاست که ترجیح میدهد به جای پیش رفتن، در قبرستان بماند؛ و درنهایت فرمانده (با بازی نیکی کریمی) که اوضاعش از همه بدتر است. او که دو فرزندش را در جنگ از دست داده، شوهرش را که ملتمسانه از او میخواهد برگردد، رها میکند و مدام خود را در معرض مرگ قرار میدهد. این زن مقاوم ایرانی است؟ او هیچ آرمان و هدف و انگیزه غیرفردیای ندارد، خانوادهاش را پاشانده و بیآرمان است، تلاشش به همراه دیگر زنان دسته هم برای رساندن مهمات به رزمندگان ابتر میماند و غیرقابل باور است.
کینژال علیه پاتریوت
روزنامه وطن امروز: پایتخت اوکراین در ساعات ابتدایی دیروز هدف حملات هوایی شدیدی از سوی روسیه قرار گرفت. گزارشها نشان میدهد روسیه در این حمله، از پهپادها، موشکهای کروز و احتمالا قارهپیما استفاده کرده است. از سوی دیگر، اوکراین روز دوشنبه ۲۵ اردیبهشت از نخستین پیشروی قابل توجه خود در جنگ «باخموت» طی 6 ماه گذشته خبر داد. ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین روز دوشنبه در جدیدترین توقف در تور سفرهایش به کشورهای غرب اروپا با هدف جلب کمکهای جدید، وارد انگلیس شد. به نوشته روزنامه گاردین، زلنسکی قبل از ورود به انگلیس، در سفر به پایتختهای آلمان و فرانسه قول کمکهای نظامی و دیگر کمکها را از دولتهای این کشورها گرفته بود. آلمان یک بسته کمکهای نظامی جدید به ارزش مجموعا 2.95 میلیارد دلار را که مجموع تعهدش به کییف از زمان شروع جنگ در این کشور را به تقریبا 2 برابر میرساند، اعلام کرد. اوکراین بعد از سفر از پیش اعلام نشده زلنسکی به پاریس اعلام کرد فرانسه قبول کرده چندین گردان از نیروهای اوکراینی را تحت آموزش قرار داده و به دهها خودروی زرهی و تانک سبک تجهیز کند. رئیسجمهور اوکراین در توئیتی نوشت: «امروز در لندن. انگلیس در زمینه گسترش توانمندیهای ما در زمین و هوا یک رهبر است. این همکاری امروز ادامه پیدا میکند. من با دوست خودم ریشی دیدار خواهم کرد. ما مذاکراتی اساسی را به صورت رودررو و در قالب هیاتها خواهیم داشت». ریشی سوناک قبل از نشست خود با زلنسکی قول ارائه صدها پهپاد تهاجمی دوربرد را به اوکراین داده بود. چند روز پیش انگلیس قبول کرد به اوکراین موشکهای دقیق «استورم شادو» بدهد تا تبدیل به نخستین موشک کروز دوربرد در زرادخانه این کشور شود. از سوی دیگر دولت انگلیس روز دوشنبه اعلام کرد این کشور در ماههای آینده موشکهای ضد هوایی و سامانههای پهپادی را در اختیار اوکراین قرار خواهد داد. دولت انگلیس در بیانیهای مطبوعاتی عنوان کرد: «امروز نخستوزیر برنامه تحویل صدها موشک ضدهوایی و دیگر سامانههای پهپادی شامل صدها پهپاد تهاجمی دوربرد جدید با برد بیش از ۲۰۰ کیلومتر را تایید میکند». دولت انگلیس در این بیانیه خاطرنشان کرد همه این تسلیحات طی ماههای آینده همچنان که اوکراین برای تشدید مقاومت در برابر حملات روسیه خود را تدارک میبیند، تحویل خواهد شد.
اقدامی در خور تحسین
روزنامه اطلاعات:در خبرها آمده که،رئیس کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال تصمیم گرفته است شخصا در روز دیدار پرسپولیس با نساجی در ورزشگاه شهید وطنی قائم شهر حضور پیدا کند ونکته به نکته این بازی حساس را زیر نظر داشته باشد.این حرکت همان نکته ها وهشدارهایی تلقی می شود که در طول هفته با توجه به اهمیت مسابقات بر آن تاکید داشتیم و اقدامی شایسته و در خور تحسین به شمار می آید. البته در کنار اقدام شخصی ریاست کمیته انضباطی،سایر کمیته های نظارتی ونمایندگان تصمیم گیرنده در فدراسیون فوتبال،بر حسب وظایفی که بر عهده دارند در ورزشگاه شهید وطنی قائم شهر وحتی در بازی سپاهان بامس و نفت آبادان با گل گهر سیر جان در محل برگزاری مسابقات حضوری پررنگ خواهند داشت.طبیعی است که به کار گیری چند جفت چشم اقدامی اساسی به حساب خواهد آمد،زیرا هر چه به زمان پایان لیگ نزدیک می شویم بر حجم شایعات افزوده و بعضا نکاتی مطرح می شود که هدفگذاری آن فقط برای وارد آوردن خدشه بر جسم وروح فوتبال است.البته بر همگان روشن است که هیچ تیمی به دنبال رفتارهای غیر اخلاقی نبوده و در کل تلاش ها در مسیری به کار گرفته خواهد شد تا نتایج بازیها در داخل مستطیل سبز رقم بخورد.حفظ آبرو وحفظ اعتبار وزنه سنگینی است که نه قیمت دارد ونه یکشبه به دست می آید که بخواهد یکشبه از دست رود.به هر روی، اقدام ریاست کمیته انضباطی،حرکتی شایسته تلقی می شود تا سلامت وپاکی در فوتبال تعریف خود را حفظ کند.
رویای عدالت آموزشی!
روزنامه خراسان:طبق آمار شورای عالی انقلاب فرهنگی 86 درصد رتبه های زیر 3 هزار کنکور و قبولی های رشته ها و دانشگاه های برتر از 3 دهک اقتصادی بالای جامعه هستند. عضو شورای عالی آموزش و پرورش در گفت وگو با خراسان راه حل این مسئله را اجرای سند تحول می داندصادق غفوریان- فقدان عدالت آموزشی در همه این سال ها، موضوع پنهان و پوشیدهای نبوده است؛ اما این مصیبت، آن هنگام غمانگیزتر می شود که در برابر آمارهای مستند از این فاجعه قرار می گیریم. آمارهایی که نتیجه نبود «عدالت آموزشی» است، به طوری که رشته های دانشگاهی و به دنبال آن مشاغل خوب را ویژه طبقات پولدار و برخوردار جامعه کرده است. درد است که بگوییم مرور آن همچون پتک سنگینی است که بر سر کوبیده میشود.وقتی پولدارها در دانشگاه ها رستگار می شوند! برزویی، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، نتایج یک بررسی در میان 3 هزار نفر اول کنکور سال ۹۹ در گروه های تجربی، ریاضی و هنر را این طور روایت کرده است:۸۰ درصد قبولشدگان (تا رتبه ۳ هزار) ، از دهک ۸ و ۹ و ۱۰ یعنی سه دهک بالای جامعه هستند.- ۸۶ درصد رتبههای برتر (تا رتبه ۳ هزار) در رشتههای پرطرفدار جزو سه دهک بالای جامعه هستند.-در رشته های پرطرفدار در هزار نفر اول از دو دهک پایین جامعه ( یک و ۲) نداشتیم.- پذیرفته شدگان در دانشگاه های برتر همچون امیرکبیر، تهران، شریف و… از دهک های 8-9-10 یعنی سه دهک بالای جامعه هستند.اگر بخواهیم جزئیتر نیز به آمار کنکور سال 99 نظر بیفکنیم، توجه به این آمار هم بد نیست: «قبولیهای رشتههای پزشکی، داروسازی و دندانپزشکی، در سال ۱۳۹۹، ۱۴ درصد از ۷ دهک پایین و ۸۶ درصد از سه دهک بالای درآمدی بودند. قبولی رشته روانشناسی با رتبه زیر ۳ هزار، در سال ۱۳۹۹، ۱۹ درصد از ۷ دهک پایین و ۸۱ درصد از سه دهک بالا بودند.»و همچنین غصه قدیمی مهجور ماندن مدارس دولتی هم به نحوی دیگر خودش را در آمار کنکور نشان داده است. منصور کبگانیان قائم مقام و دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور این طور آمار داده است: « درخصوص دانشآموزان ورودی به دانشگاههای برتر، در سال ۱۴۰۱ از میان ۴۰ نفر رتبههای برتر، فقط یک نفر از مدرسه دولتی بود.»
داستان یک مرگ!
روزنامه کیهان:کابوس تلخی وجود داشت به نام برنامه جامع اقدام مشترک یا همان «برجام». برنامهای که اکنون با دقت خوبی میتوان گفت شامل هیچ اقدام مشترکی نبود. صرفا مسیر یک طرفهای از تعهدات حداکثری ایران بود بدون آنکه طرفهای غربی به تعهدات حداقلی خود پایبند باشند. توافق نامتوازنی که به روایت آمار و ارقام و اظهارات مسئولان وقت نهتنها «تقریبا هیچ» گرهای از اقتصاد ایران باز نکرد بلکه قفلهای تازهای نیز بر آن زد.ما با برجام صنعت هستهای خود را سالها به عقب برگرداندیم و با فروش نفت بدون دسترسی کامل به پولهای حاصل از آن، بازار انرژی را به نفع غرب به آرامش رساندیم اما آنها حتی از سوخترسانی به هواپیمای رئیسجمهور و وزیر خارجه وقت ایران خودداری کردند. برجام با همه این تلخیهایش به عنوان ضمیمه قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل یک سند ثبت شده بینالمللی است. شاید به همین دلیل ایران برخلاف طرف مقابل بدون خروج از آن تصمیم به کاهش تعهدات خود گرفت. برجام بدون آنکه کسی خبر مرگش را اعلام کند، مُرد؛ این را رئیسجمهور ایالات متحده 4 نوامبر 2022 گفت: «برجام مرده است اما ما نمیتوانیم این را اعلام کنیم. داستانش طولانی است.»«مرگ برجام» حالا شاید تنها نقطه توافق ایران و آمریکا باشد و هر مواجهه جدید دیگری میان دو کشور از همین نقطه آغاز خواهد شد. سال ۱۴۰۲ هیچ شباهتی به سال ۱۳۹۴ که در آن توافق به امضا رسید، ندارد. محاسبات طرف آمریکایی این بود که با خروج از برجام و اعمال فشار میتواند میز مذاکره جدیدی با ایران بچیند. محاسباتی که دولت وقت ایران در شکلگیری آن چندان بیاثر نبود. بهخصوص وقتی به یاد بیاوریم دولت دوازدهم دست کم در دو مقطع به طرف آمریکایی این اطمینان را داد که در صورت خروج آنها از توافق به تعهدات یک طرفه خود پایبند خواهد ماند و آن طور که آقای روحانی میگوید حتی برای دیدار با ترامپ نیز چندان بیرغبت نبودند! بر این اساس طمعی در دولتمردان واشنگتن شکل گرفت که میشود باجگیری را ادامه داد و از جمهوری اسلامی امتیازات بیشتری ستاند. میزی که آنها با خروج از برجام برای ایران چیدند دستکم شامل محدودیتهای طولانیمدت هستهای، خلع سلاح ایران در حوزه موشکی و مهار نفوذ منطقهای ایران میشد.
دارو بر لبه بحران
روزنامه جام جم:نگرانی از بروز کمبودهای دارویی جدی است. سال گذشته و درست چند ماه پس از اجرای طرح دارویار بود که با بروز کمبودهای دارویی در کشور مواجه شدیم. کمبودهایی نهفقط در حوزه داروهای خاص و گرانقیمت بلکه کمبود در داروهای سادهای همچون شربت استامینوفن و سرماخورگی!این کمبودها و بحران دارویی درنهایت با خانهتکانی در سازمان غذا و دارو همراه شد و مسئولان جدید این سازمان توانستند با تدابیری مشکل را حل کنند. این اما پایان ماجرا نبود. پاشنهآشیل طرح دارویار، بیمهها و تامین نقدینگی مورد نیاز شرکتها با آزادسازی ارز است و حالا همین مسائل به نقطهضعف طرح دارویار تبدیل شده. از سوی دیگر، سازمان برنامهوبودجه از تامین بودجه مورد نیاز بازار دارویی سر باز میزند و بودجه امسال دارویار ۶۹ همت تعیین شده؛ یعنی ۴ همت کمتر از سال قبل! همه اینها موجب شده تا دستاندرکاران و صاحبنظران حوزه سلامت نگران باشند؛ نگران بحرانی که اگر همه پای کار نیایند گریبانگیر سلامت مردم میشود. ۱۰۵همت، بودجهای است که از سوی سازمان غذا و دارو برای مدیریت بازار دارویی ۱۴۰۲ پیشنهاد شده بود، ولی درنهایت ۶۹ همت برای دارو و تجهیزاتپزشکی تصویب شد اما طبق پیشبینی مجلس با این بودجه بیشتر از ششماه نمیتوانیم دارو تأمین کنیم هرچند سازمان برنامهوبودجه اعلام کرده است که بودجه از منابع دیگر تأمین میشود. با تمام اینها و با وجود اینکه درحالحاضر شرایط دارویی نسبتا باثباتی را تجربه میکنیم اما همچنان نگرانیهایی وجود دارد زیرا بازار دارویی کشور بازیگران متعددی دارد که دود کوتاهی یا غرضورزی هریک از این بازیگران به چشم مردم میرود.ریشههای یک معضل.اگرچه در سالهای قبل هم تجربه کمبودهای دارویی را داشتهایم اما در کمبودهای دارویی اخیر انگشت اتهام طرح دارویار را نشانه میرود. در ۱۰ ماه گذشته، در مقاطعی با کمبود دارو مواجه شدیم. با وجود این واکاوی جدیتر ماجرا نشان میدهد ریشـه اصلی کمبود دارو پـس از اجرای طرح دارویار، معضل نقدینگی بوده است. ماجرا از این قرار است که دولت مطالبات سازمانهای بیمهگر را بهموقع پرداخت نمیکند و بیمهها هم نمیتوانند مطالبات داروخانهها را بهموقع پرداخت کنند. در این زنجیره داروخانهها بـا معضل نقدینگی روبهرو هستند و نمیتوانند دارو بخرند و به مردم عرضه کنند. از سوی دیگر، شرکتهای تولیدکننده دارو هم بهدلیل نداشتن نقدینگی لازم در واردات مواد اولیه بـه مشکل خوردند و همین موضـوع باعث کاهش تولیـد دارو در کشور شده است. سـازمان برنامهوبودجه، بانکمرکزی و بانکها از مهمترین تامینکنندگان نقدینگی و در عمل متهم اصلی اتفاقات اخیر حوزه دارویی کشور هستند.
سنگلاخ توسعه
روزنامه شرق: نتیجه سالها برنامهریزی برای توسعه، گسترش هشداردهنده فقر و نابرابری بوده است؛ آنهم در شرایطی که رقبای منطقهای و جهانی با سرعت خیرهکننده در مسیر توسعه گام برمیدارند و موازنه قدرت و تجارت را از غرب به سمت آسیا برمیگردانند. این موارد چکیده نکاتی است که پژوهشگران و اقتصاددانان ایرانی در نشست بیستمین سالگرد درگذشت دکتر حسین عظیمی، اقتصاددان فقید حوزه توسعه، مطرح میکنند و دلایل شکست برنامههای توسعه در ایران را تحلیل و بررسی میکنند. این نشست در عصر ۲۵ اردیبهشت سال جاری در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.در این نشست ضمن تجلیل از خدمات دکتر حسین عظیمی در راه توسعه و اعتلای ایران، اقتصاددانان و پژوهشگران به بررسی موانع توسعه کشور پرداختند.فرشاد مؤمنی، اقتصاددان، با بیان اینکه «همه شما کموبیش میدانید که ایران در غربت اندیشه توسعه و در غربت پافشاری بر موازین توسعهگرای اداره جامعه با انبوهی از مشکلات، چالشها و بحرانها روبهروست» گفت: اندیشه توسعه بهمثابه راه نجات در غیاب پایبندی به توسعه و موازین آن با پدیده تودرتویی پارادوکسها و فزایندگی بحرانها مواجه شده است و ملاحظه میکنید طی بالغ بر سه دهه گذشته، ما با شکست فراگیر سیاستهای بحرانساز تعدیل ساختاری روبهرو هستیم و هر قدر در این مدتزمان، روی اجزا و مؤلفههای این برنامه شکستخورده، پافشاری بیشتر بوده، شدت و عمق شکست هم بیشتر بوده است.او ادامه داد: قرار بود که با تضعیف ارزش پول ملی، ایران با جهش تولید، اشتغال، صادرات و بهبود کیفیت زندگی مواجه شود اما نهتنها آن اتفاق نیفتاد بلکه به نام کنترل عواقب این سیاست، در مدت بالغ بر سه دهه گذشته، بیشتر از ۳۵۰ میلیارد دلار از داراییهای بیننسلی کشور تلف شد و در مسیر این تلفکردن دارایی مردم ایران، فریب بزرگی برای استمرار مناسبات رانتی حاصل از شوکدرمانی به کار گرفته شد و درحالحاضر همچنان مافیای رسانهای بر این فریب بزرگ پافشاری میکند، برای آنکه خود را تبرئه کنند و مدیران را اغوا کنند تا سیاستهای غلط و شکستخورده را ادامه دهد. ماجرا چیست؟ احتمالا یادتان هست که حسن روحانی، رئیسجمهوری سابق، از قول یک مقام رسمی نقل کرد که به ما گفته بودند اگر نرخ ارز را جهش بدهید، ایران گلستان میشود و ما نرخ ارز را بیش از مقداری که آنها گفته بودند، افزایش دادیم اما گلستانی مشاهده نشد!
//انتهای پیام