این‌بانگ آزادی است/دلالی خیابانی مسکن!/در بوموسی بادبادک سفید نیست

مرور روزنامه های صبح کشور

روزنامه های امروز به بررسي تدوام کاهش قیمت‌ها وآثار سیاست تثبیت ارزی بانک مرکزی در بازار ، استراتژیک‌ترین جزیره ایران ،مروری بر شاعرانگی حمید سبزواری در سالگرد عروج هنرمند، شکست قیمت‌گذاری دستوری خودرو، پدیده عجیب بازار مسکن در شهر جدید پردیس و… پرداخته بودند

به گزارش شهروند آنلاین؛ امروز اخبار مربوط به سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری در مورد مسائل هسته ای ایران در صدر توجه و تحلیل برخی از مطبوعات بود. روزنامه های امروز همچنین به بررسي تدوام کاهش قیمت‌ها وآثار سیاست تثبیت ارزی بانک مرکزی در بازار ، استراتژیک‌ترین جزیره ایران ،مروری بر شاعرانگی حمید سبزواری در سالگرد عروج هنرمند، شکست قیمت‌گذاری دستوری خودرو، پدیده عجیب بازار مسکن در شهر جدید پردیس و… پرداخته بودند. با هم مروری داریم به برخی از این عناوین؛

 

توافق اشکال ندارد اما زیرساخت‌های هسته‌ای نباید دست بخورد

روزنامه تجارت: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز –یک‌شنبه- پس از بازدید ۱.۵ ساعته از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای در عرصه‌های کشاورزی، پزشکی و سلامت، صنعت، محیط زیست، آب و ساخت نیروگاه؛ در جمع شماری از دانشمندان افتخارآفرین، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته‌ای، این صنعت را کلید پیشرفت ایران در بخش‌های مختلف خواندند و با تأکید بر تلاش همه‌جانبه برای ملموس شدن تأثیر پیشرفت‌های هسته‌ای در زندگی مردم، گفتند: بومی شدن صنعت بسیار مهم هسته‌ای نشان‌دهنده ناکامی غرب و تحقیر غرب‌گرایانی است که درصدد تحقیر ملت و تضعیف روحیه کار و امید در کشور بودند.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با تشکر صمیمانه از دانشمندان، مسئولان و فعالان صنعت هسته‌ای، نمایشگاه مورد بازدید را عالی، خشنودکننده و بشارت‌بخش خواندند و گفتند: باید مردم را با ابعاد گوناگون و تأثیرات این پیشرفت‌ها در زندگی ملت آشنا کرد. ایشان در تبیین اهمیت ۳گانه صنعت هسته‌ای، این صنعت را به لحاظ پیشرفت و بروز توانایی‌ها، «آبروبخش» کشور دانستند و با اشاره به تأثیر اساسی دستاوردهای هسته‌ای در بهترشدن زندگی مردم، افزودند: صنعت هسته‌ای از لحاظ وزن سیاسی و جایگاه جهانی ایران، موجب آبروی ملی است؛ ضمن اینکه در نقطه مقابل تلاش‌های دشمنان برای بی‌آینده نشان دادن کشور و مأیوس کردن جوانان، روحیه امید و اعتماد به‌نفس ملی را در جامعه زنده می‌کند و به مردم و به‌خصوص جوانان نشان می‌دهد که می‌توان در میدان‌های بزرگ وارد شد و آن‌ها را به تسخیر درآورد.

 

مرثیه‌ای برای عاشقان سینه چاک سلبریتی!

روزنامه جوان:پدیده سلبریتیسم هر روز ابعاد تازه‌ای پیدا می‌کند. رسانه‌ها سلبریتی‌سازی می‌کنند و هر روز زندگی چهره تازه‌ای را در ویترین قرار می‌دهند تا مخاطب جذب کنند. مخاطبان اصلی این سلبریتی‌های ساخته‌شده از سوی جریان‌های رسانه‌ای هم نوجوانان و جوانانی هستند که در خلأ معرفی الگو‌های مناسب و در دسترس، از این سلبریتی‌ها برای خودشان بت می‌سازند و با دنبال کردن صفحات این افراد در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی در ذهن و تخیلشان با آن‌ها زندگی می‌کنند. اینگونه می‌شود که خبر ازدواج یکی از این سلبریتی‌ها باعث آشفتگی گروهی از طرفدارانش می‌شود. درست همان‌هایی که در ذهن و خیالشان با این سلبریتی زندگی می‌کردند و حالا احساس می‌کنند او را از دست داده‌اند و هر یک به گونه‌ای این فقدان را به عزا می‌نشینند! این بار هم منبع فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی است؛ اینکه چند دختر نوجوان با انتشار خبر ازدواج یکی از سلبریتی‌ها دچار بحران روحی شده و دست به کار‌های خطرناکی زده‌اند. خبری که البته در تماس با اورژانس تهران تأیید نشد، اما صرف‌نظر از اینکه حادثه خودکشی دو، سه دختر نوجوان در واکنش به این ماجرا درست باشد یا یکی از جنجال‌سازی‌های رسانه‌ای معمول که در حواشی سلبریتی‌ها می‌چرخد تا آن‌ها را همیشه در صدر توجهات قرار دهد، پدیده سلبریتیسم و توجه و گرایش افراطی برخی از گروه‌های سنی و اجتماعی به این افراد به عنوان یک پدیده اجتماعی قابل‌واکاوی است.

 

چراغ سبز مشروط به توافق

روزنامه خراسان: رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز پس از بازدید 1.5 ساعته از نمایشگاه دستاوردهای هسته‌ای در عرصه‌های کشاورزی، پزشکی و سلامت، صنعت، محیط زیست، آب و ساخت نیروگاه؛ در جمع شماری از دانشمندان افتخارآفرین، کارشناسان و مسئولان صنعت هسته‌ای، این صنعت را کلید پیشرفت ایران در بخش‌های مختلف خواندند و با تأکید بر تلاش همه‌جانبه برای ملموس شدن تأثیر پیشرفت‌های هسته‌ای در زندگی مردم، گفتند: بومی شدن صنعت بسیار مهم هسته‌ای نشان‌دهنده ناکامی غرب و تحقیر غرب‌گرایانی است که درصدد تحقیر ملت و تضعیف روحیه کار و امید در کشور بودند.  صنعت هسته‌ای  موجب آبروی ملی است حضرت آیت‌ا… خامنه‌ای با تشکر صمیمانه از دانشمندان، مسئولان و فعالان صنعت هسته‌ای، نمایشگاه مورد بازدید را عالی، خشنودکننده و بشارت‌بخش خواندند و گفتند: باید مردم را با ابعاد گوناگون و تأثیرات این پیشرفت‌ها در زندگی ملت آشنا کرد.ایشان در تبیین اهمیت سه‌گانه صنعت هسته‌ای، این صنعت را به لحاظ پیشرفت و بروز توانایی‌ها، «آبروبخش» کشور دانستند و با اشاره به تأثیر اساسی دستاوردهای هسته‌ای در بهترشدن زندگی مردم، افزودند: صنعت هسته‌ای از لحاظ وزن سیاسی و جایگاه جهانی ایران، موجب آبروی ملی است؛ ضمن این که در نقطه مقابل تلاش‌های دشمنان برای بی‌آینده نشان دادن کشور و مأیوس کردن جوانان، روحیه امید و اعتماد به‌نفس ملی را در جامعه زنده می‌کند و به مردم و به‌خصوص جوانان نشان می‌دهد که می‌توان در میدان‌های بزرگ وارد شد و آن‌ها را به تسخیر درآورد.رهبر انقلاب با استناد به اهمیت راهبردی و در عین حال «عینی و ملموس» صنعت هسته‌ای، آن را از مولفه‌های اساسی قدرت و اعتبار ایران برشمردند و گفتند: هرکس ایران، جمهوری اسلامی و قوت و پیشرفت کشور را دوست دارد، باید برای فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی و صنعتی هسته‌ای اعتبار و اهمیت قائل باشد.

 

تقلای محافل غربگرا برای توقف کاهش قیمت‌ها و مصادره به مطلوب آن  

روزنامه کيهان:در حالی که محافل مدعی اصلاحات تأکید می‌کنند سیاست آمریکا در مقابل ایران، سیاست مهار است و نه توافق، برخی محافل در این طیف اصرار دارند ریزش چشمگیر قیمت‌ها در بازار مسکن، خودرو، طلا و ارز را به شایعه دروغین توافق نسبت دهند تا بدین ترتیب اتفاق اخیر را به نفع انگاره‌ای ابطال شده خود درباره برجام مصادره به مطلوب کنند! این البته جدای از تقلای برخی رسانه‌های غربگرا برای القای ادامه‌دار نبودن کاهش قیمت‌هاست! این محافل سعی دارند فضای روانی مثبت ایجاد شده در اثر تلاش‌های دولت ادامه پیدا نکند و کاهش قیمت‌ها تداوم نداشته باشد! اخیراً علی مطهری به پیروی از انگاره‌سازی طیفی از محافل غربگرا در توئیتی نوشت: «ریزش قیمت ارز بیش از هر چیز ناشی از مذاکراتی است که بین ایران و آمریکا برای یک توافق موقت جریان دارد؛ هر چند که گاهی دو طرف تکذیب می‌کنند. این درسی است برای کسانی که می‌گویند اقتصاد کشور را به برجام و مذاکرات هسته‌ای گره نمی‌زنیم!» او توضیح نداده که با وجود تکذیب رسمی طرفین درباره توافق موقت، چگونه کاهش قیمت‌ها در چند هفته اخیر دنباله‌دار شده و همچنان هم ادامه دارد؟! یادآور می‌شود روزنامه زنجیره‌ای آرمان ملی، تیتر یک خود را به «بازی دادن افکار عمومی» اختصاص داده و نوشت طرفین به دنبال مدیریت فضا هستند و نه بازگشت به توافق.» روزنامه سازندگی هم در تیتر نخست خود با عنوان «تله خوش‌بینی؛ چرا در شرایط فعلی باید با احتیاط عمل کرد؟»، نوشت: این که مذاکرات به نتیجه برسد، احتمال بسیار ضعیفی است. وزیر خارجه آمریکا گفته تمرکز ما روی برجام نیست. روزنامه هم‌میهن نیز، تیتر نخست خودرا با تأکید تمام به «پروژه مهار ایران به جای احیای برجام» اختصاص داد و نوشت: «گزینه دولت آمریکا،‌مهار ایران از طرق دیپلماتیک است.

 

این‌بانگ آزادی است

روزنامه جام جم:امروز سالروز درگذشت حسین آقا ممتحنی متخلص به «حمید سبزواری» است.سبزواری سال ۱۳۰۴ در سبزوار خراسان متولد شد، آن هم در خانواده‌ای اهل شعر و ادب‌. از نوجوانی شعر گفتن را شروع کرد و در جوانی نیز وارد مبارزات سیاسی و انقلابی شد، به گونه‌ای که در دوره‌ای مجبور به زندگی مخفیانه شد و از آموزش و پرورش زمان شاه نیز اخراج شد‌.آنان که شعر و ادبیات ایران در دهه‌های اخیر را به صورت جدی دنبال می‌کنند، درباره این شاعر و آثارش اطلاعاتی دارند؛ ولی اگر بخواهیم به صورت ویژه به چند ویژگی مهم شعر سبزواری اشاره کنیم، باید شعر و آثار او را در سه موضوع و سرفصل مهم توضیح دهیم.اولین و مهم‌ترین ویژگی آثار و از آن مهم‌تر شخصیت حمید سبزواری، گره خوردن عمیق و بنیادین او و شعرش با اسلام و انقلاب اسلامی است‌. او از جمله شاعرانی بود که گرایش به شعر مذهبی، انقلابی و ارزشی را از سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز کرد و در تمام سال‌های بعد از انقلاب تا سال ۱۳۹۵ که رخت از این جهان فانی برکشید، به هیچ وجه حتی لحظه‌ای از این گرایش ذاتی و قلبی دست نکشید‌. شاعران بسیاری هستند که به انقلاب و اسلام علاقه و اعتقاد داشته و دارند و شعرهای بسیاری در این مضمون‌ها سروده‌اند‌. اما در کنار این شعرها، به دیگر مضمون‌ها نیز سری زده‌اند و همچنان که برای انقلاب و رویدادهای زمانه شعر سروده‌اند، برای مثال شعرهای عاشقانه یا عارفانه هم دارند؛ اما سبزواری در این زمینه یک استثناست‌. او شعرش را یکسره وقف اعتقادات قلبی‌اش کرده‌بود و به همین دلیل هم، شخصیت او و شعرش مخالفان تند و تیزی هم داشت‌. همه کسانی که با انقلاب سر ناسازگاری داشتند، با او هم دشمنی می‌کردند اما او بی‌اعتنا به خواست این و آن همچنان ثابت در مسیر خود ماند‌. او و شاعرانی مانند او توانستند مسیری را در شعر باز کنند که راهگشای شاعران جوانی شد که در سال‌های بعد به عرصه شعر روی آوردند و شعرشان را وقف انقلاب و اسلام کردند‌. از این نظر لقبی که گروهی برای سبزواری به عنوان «پدر شعر انقلاب» به کار می‌برند، واقعیتی در دل خود دارد.

 

در بوموسی بادبادک سفید نیست

روزنامه فرهیختگان:در یکی از پارک‌های جزیره بوموسی، وقتی در حال فیلمبرداری از الاکلنگ و تاب‌های بازی بودیم. دخترکی که نمی‌دیدمش با صدایی بلند گفت «اهل اینجا نیستید؟» برگشتم و نگاهش کردم و گفتم نه. صورتش را به طرف دوستش که همان‌جا بود- برگرداند و با ذوق گفت «دیدی اهل اینجا نیست!» فهمیدم قبلش با هم درباره ما حرف زده‌اند. فاطیما یعنی همان دخترک ادامه داد: «بوموسی به درد زندگی نمی‌خوره. اینجا نمونین». با خنده گفتم: «نمی‌مونیم». بعدتر فهمیدم بچه‌ی یکی از کارمندان ساکن بوموسی است. با تعجب از حرف‌های بزرگانه‌اش، پرسیدم «چرا؟» فاطیما گفت: «چند ماه قبل معلم‌مون گفت فردا برای کار کلاسی، بادبادک سفید بخرید و بیارید. من هم به بابام گفتم و فرداش کل جزیره رو گشتیم و بادبادک سفید نبود. تا صبح گریه کردم. فرداش وقتی بابا به معلم‌مون تلفن زد. گفت اونقدرا هم واجب نبود. ولی من دلم شکست. اینجا هیچی نداره. چند سال پیش، بابا تنها- برای کار اینجا اومده بود و منم هر شب گریه می‌کردم و به مادرم می‌گفتم که منو ببر پیش بابا. ولی حالا پشیمونم و دلم می‌خواد از اینجا برم. اینجا امکاناتی نداره» دوستش که لباس بلوچی تنش بود هم، حرفش را تایید می‌کرد. بهش گفتم «خوب گریه می‌کنیا.» فاطیما کلاس سوم ابتدایی بود. ولی شاید صادقانه‌ترین حرف‌ درباره سکونت در جزیره بوموسی را همو زد. چند هفته‌ پیش برای نوشتن گزارشی از وضعیت بوموسی همراه با یک گروه مستندسازی به جزیره رفتم. گروه مستند می‌خواست از فیبرهای نوری که به تازگی توسط شرکت زیرساخت، به جزیره رسیده‌اند گزارش تهیه کند و من هم، کمک‌دست‌شان باشم و کار خودم را بکنم. تا به امروز وضعیت ارتباطی، جزیره در حوزه موبایل و اینترنت به‌صورت رادیویی بوده و بعد از افتتاح طرح فیبرهای نوری وضعیتش تسهیل شده است. اینترنت نسل چهارم و پنجم از سال ۹۵ به جزیره رسیده است. ولی در این سال‌ها با هر طوفانی اینترنت و موبایل جزیره مختل می‌شده است. حالا اما وضع فرق کرده است. با تکمیل پروژه فیبر نوری دیگر خبری از قطعی و اختلال نیست و اینترنت بوموسی همیشه برقرار است.

 

گره‌گشایی بورس کالا در عرضه خودرو

روزنامه شرق:ورود شورای رقابت به قیمت‌گذاری خودروهای مونتاژی، اعتراض خودروسازان را به دنبال داشت. شورای رقابت برای نخستین بار تصمیم گرفت برای خودروهای مونتاژی قیمت‌گذاری کند. این تصمیم در جلسه روز 16 فروردین 1402 شورای رقابت گرفته شد‌ اما پروسه تصویب حدود یک ‌ماه طول کشید و در‌نهایت در 17 اردیبهشت شورای رقابت قیمت خودروهای مونتاژی را اعلام کرد. اعلام قیمت 17 خودروی مونتاژی از سوی شورای رقابت با اعتراض مونتاژکاران مواجه شد؛ چرا‌که شورای رقابت در واقع قیمت خودروهای مونتاژی را کاهش داد و البته پس از آن بارها اعلام کرد که مشتریان، گران‌فروشی خودروهای مونتاژی را به تعزیرات گزارش دهند.مونتاژکاران معتقد هستند که قیمت‌گذاری دستوری در بازار خودروهای مونتاژی، سرنوشتی جز تکرار سرنوشت خودروهای داخلی ندارد و حالا آنها پیشنهاد می‌کنند که عرضه محصولات غیر‌تجاری‌ خودروهای مونتاژی در بورس کالا از سر گرفته شود. این در شرایطی است که برخی دیگر از منابع این‌طور پیش‌بینی می‌کنند که شاید خودروی بورسی پیش‌شرط پذیرش قیمت‌های مصوب شورای رقابت از سوی بخش خصوصی خودروسازی  کشور باشد.پیشنهاد ازسرگیری عرضه خودرو در بورس کالا در‌ حالی مطرح می‌شود که چندی پیش مجید عشقی، رئیس سازمان بورس ایران در یک نشست خبری گفت که «هر شرکتی بخواهد خودرو در بورس کالا عرضه کند مانعی نمی‌بینیم و از نظر سازمان بورس مشکلی در این خصوص وجود ندارد».او همچنین در ادامه تأکید کرد: «انتظار داریم قیمت‌ها متناسب با تورم اصلاح شود و شرکت‌ها با زیان، خودروی خود را به فروش نرسانند».

 

قاچاق اتوبوسي توله خرس‌هاي سياه بلوچي

روزنامه اعتماد: خرس سياه بلوچي يا به زبان مردم بلوچستان «مم» يكي از گونه‌هاي در معرض انقراض است؛ زيرگونه‌اي از خرس سياه آسيايي كه اگرچه آمار دقيقي از جمعيت در اختيار نيست، اما به عنوان گونه‌اي در معرض انقراض در فهرست قرمز اتحاديه بين‌المللي حفاظت از طبيعت قرار دارد. در كنار اين خطر جدي اما به ‌نظر مي‌آيد بعضي از مسوولان داخلي و مرم اين هشدار را نشنيده يا جدي نگرفته‌اند، چراكه تقريبا هر ماه خبري از شكار يا آزار اين‌گونه به ‌شدت دوست‌داشتني منتشر مي‌شود. انقراض يا كاهش شديد جمعيت مم اما نه تنها به حق حيات‌وحش خلاصه نمي‌شود و ادامه‌ پيدا كردن اين شرايط به محيط زيست و زندگي عادي مردم بلوچستان هم لطمه فراوان وارد خواهد كرد. در ادامه يادداشت يكي از افراد مطلع از شرايط بلوچستان را مي‌خوانيم كه در كنار اشاره به آسيب‌‌ها و شرايط نگران‌كننده خرس سياه بلوچي از راهكارهاي در دسترس هم سخن مي‌گويد.هر ساله در فصل زاد و ولد خرس سياه بلوچي موارد متعددي از زنده‌گيري و قاچاق اين حيوان كه از گونه‌هاي بسيار نادر و در معرض خطر انقراض جانوري دنياست در سايه غفلت‌ها و حاشيه امن ايجاد شده براي متخلفان، اتفاق مي‌افتد كه متاسفانه طي ماه‌هاي گذشته به گونه كم سابقه و نگران‌كننده‌اي تشديد يافته است.اكنون اين وضعيت چنان بغرنج شده كه در ماه‌هاي اخير چهار توله خرس سياه بلوچي در حوزه پراكنشي جغرافياي بلوچستان زنده‌گيري، كشف يا از محدوده زيستي خود خارج شده و با روش اتوبوسي به استان‌هاي ديگر قاچاق شده كه همين موارد رو به افزايش اينچنيني بر نگراني‌هاي علاقه‌مندان به محيط زيست و دوستداران حيات وحش افزوده و نيز زنگ خطر جدي انقراض كامل اين حيوان كم شمار و كمياب را بلندتر از هر زمان ديگر به صدا درآورده است.

 

عقبگرد دلار به قیمت 29 اسفند 1401

روزنامه ایران:از چهارشنبه هفته گذشته که دلار آزاد مقاومت خود را در کانال 50 هزار تومان از دست داد، تحولات در بازار ارز و روند نزولی قیمت آن در روزهای اخیر سرعت گرفته است؛ به طوری که هر روز شاهد افت بیشتر دلار غیررسمی هستیم. بدین ترتیب تنها طی چهار روز کاری یعنی از چهارشنبه هفته گذشته تا دیروز، دلار آزاد بیش از 3 هزار تومان افت داشته و در این مدت سه کانال قیمتی را از دست داده است. در حالی که در ابتدای روز چهارشنبه هفته گذشته دلار آزاد در نزدیکی میانه کانال 50 هزار تومان قرار داشت، در روز گذشته و در زمان تنظیم این گزارش به کف کانال 47 هزار تومان رسیده است. تغییرات قیمت اسکناس امریکایی به گونه‌ای است که هر لحظه امکان سقوط آن به کانال 46 هزار تومان وجود دارد. با این اتفاق دلار آزاد به کانال قیمتی که اسفند ماه سال گذشته در آن قرار داشت، بازمی‌گردد. در این میان در نخستین روز هفته، خبر آزادسازی 2.7 میلیارد دلار از منابع ارزی ایران در عراق رسانه‌ای شد که نشان‌دهنده گشایش در رها شدن ارزهای بلوکه شده ایران است.قیمت‌ها در بازار ارز همچنان روند نزولی را طی می‌کند و دلار به عنوان شاخص این بازار در دو هفته اخیر از کانال ۵۲ هزار تومان با روند ریزشی در آستانه سقوط به کانال ۴۶ هزار تومان قرار گرفته است. مشاهدات حاکی از این است که قیمت دلار در شروع معاملات روز یکشنبه ۲۱ خردادماه برابر ۴۸ هزار و ۵۰۰ تومان بود و در زمان تنظیم این گزارش به ۴۷ هزار و 40 تومان رسید و در حال از دست دادن این کانال است.ریزش قیمت‌ها در مرکز مبادله ارز کشور نیز ادامه دارد و هر اسکناس دلار در این مرکز ۴۱ هزار و ۹۸۹ تومان و نرخ هر حواله دلار نیز ۳۸ هزار و ۱۷۲ تومان بود. همچنین در بازار سکه، در زمان تنظیم این گزارش، سکه طرح قدیم در بازار با نرخ ۲۴ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان داد و ستد شد. سکه تمام بهار آزادی طرح جدید نیز با کاهش ۳۰۰ هزار تومانی، ۲۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد.

 

برچیده شدن روش های سنتی

روزنامه اطلاعات:مجامع دو باشگاه استقلال وپرسپولیس دیروز بر گزار شدوتغییرات اساسی شکل گرفت وتفاهم صاحب جایگاه شد.روزهای خوبی پیش رو قرار دارد.اداره سنتی دو باشگاه از چرخه خارج شدوزین پس همه امور در کنار شفاف سازی به شکل سازمان یافته حرکت خواهد بود .باحرکت جدیدی که اتفاق افتاده روح تازه ای درجسم وجان دو باشگاه دمیده شده است و دیگرهواداران دل نگرانی نخواهند داشت ومشکلات به یاد نخواهند آمد .تا قبل از تشکیل مجمع ،هواداران فقط در روزهای گرفتاری ونگرانی فرا خوانده می شدند ،اما اکنون قرار نیست بین اداره باشگاه با هواداران فاصله ای دیده شود. آنچه که دیروز در مجامع دو باشگاه رقم خورد،خیر وصلاح باشگاه وهواداران بودکه منظورشد.تفکرجدیدی به دو باشگاه تزریق شدکه بایدزودتر از اینها وارد می شد. ازاین به بعد، دیگر چیزی به نام گمشده شنیده نخواهد شد. دیگر چیزی به نام پرونده در فیفا یا تعلیق نخواهید شنید. روش های سنتی که از دیر باز وجود داشت، به کنارگذاشته شدتا شفاف سازی عینیت پیدا کند.در کنار آن در آمد سازی رونق خواهد گرفت تا کاسه گدایی برچیده شود.خلاصه اینکه باشگاهداری مدرن،همراه با کسب قدرت در رقابتهای داخلی وخارجی از دیروز کلید خورد تا در آینده نه چندان دور انچه که هواداران در انتظارش بودند رشد ونمو پیدا کند . باتفکری که از دیروز وارد شد، تصمیمات به سمت وسوی تعالی سوق خواهد یافت واین رویداد راباید به فال نیک گرفت ،چون روزهای روشن و خوب پیش رو قرار دارد.

 

دلالی خیابانی مسکن!

روزنامه وطن امروز: قیمت مسکن و اجاره‌بها به دلیل نارسایی‌های سیاستی و عملکرد ضعیف دولت‌ها در دهه 90 روند صعودی به خود گرفت و این روند با وجود شروع اقدامات مثبت در دولت سیزدهم، متأسفانه باز هم ادامه دارد. یکی از عوامل فرعی تاثیرگذار بر این اتفاق در کنار دلایل اصلی مانند کاهش عرضه، سوداگری افراد سودجو است که غالبا از سوی مشاوران املاک و بعضا دلالانی که با عنوان مشاور املاک فعالیت می‌کنند اتفاق می‌افتد. نمونه میدانی و بارز فعالیت این سوداگران را می‌توان در شهر جدید پردیس مشاهده کرد؛ افرادی که در اطراف ساختمان‌های نیمه‌ساخته و بعضا ساخته‌شده طرح‌های مختلف تولید مسکن در این شهر حضور دارند و ضمن بازارگرمی به افزایش قیمت دامن می‌زنند. این افراد که به «دلال سرپا» مشهورند، منفعت‌شان در افزایش قیمت و تبدیل شدن واحدهای مسکونی از کالایی مصرفی به کالایی سرمایه‌ای است. نکته قابل توجه درباره دلال‌های سرپا اینجاست که اساسا اتحادیه مشاوران املاک هم مسؤولیت آنها را بر عهده نمی‌گیرد و معتقدند این افراد خارج از ضوابط و قواعد اتحادیه فعالیت می‌کنند. در کنار هوشیاری مردم برای عدم مراجعه به چنین افرادی ورود دستگاه‌های ذی‌ربط برای برخورد با این افراد ضروری است.

 

مهندسی معکوس در تعامل با طالبان

روزنامه جمهوری اسلامی:آب رودخانه هیرمند در زابل که دو سه هفته جریان یافته بود، اخیراً باز قطع شده و مشکلات جدیدی برای مردم به وجود آورده. ایران به سازمان ملل از تخلف طالبان در اجرای قرارداد با ایران که ملزم است حداقل در ثانیه 26 مترمکعب آب رودخانه به ایران بفرستد شکایت کرده. طالبان هم جواب داده‌اند که در اثر خشکسالی آب از سرچشمه کم شده و خود افغانستان هم مشکل دارد.این مطلب، بخشی از خاطرات آیت‌الله هاشمی رفسنجانی مربوط به فروردین سال 1380 است، کتابی که در دست تدوین است تا به عنوان بیست و یکمین جلد از خاطرات روزنوشت این رجل کم‌نظیر سیاسی تاریخ معاصر ایران چاپ و منتشر شود.اهمیت این مطلب در اینست که به روشنی نشان می‌دهد طالبان همواره نسبت به دادن حقابه ایران از هیرمند برخورد منفی داشتند و حاضر نبودند به قانون تمکین کنند. واقعه‌ای که در خاطرات 1380 آیت‌الله هاشمی رفسنجانی آمده، مربوط به دوران حاکمیت طالبان بر افغانستان است که از سال 1375 تا 1380 به مدت 5 سال طول کشید. در آن دوران نیز این گروه متحجر و تکفیری، مرتکب قتل بسیاری از مردم افغانستان، فعالان سیاسی این کشور و حتی دیپلمات‌های کشورهای دیگر و خبرنگاران که مصونیت دارند شدند و پایه‌های حاکمیت خود را بر خون‌ریزی، تضییع حقوق مردم، سلب آزادی‌های مشروع، کوچ‌های اجباری و تبعیض بنا کردند. به شهادت رساندن دیپلمات‌های ایرانی شاغل در سرکنسولگری ایران در پیشاور، خبرنگار ایرانی محمود صارمی و حجت‌الاسلام عبدالعلی مزاری رئیس حزب وحدت اسلامی افغانستان از جمله جنایات طالبان در آغاز تسلطشان بر افغانستان بود. آنان، این جنایات و حق‌کشی‌ها را در آن دوران نیز زیر تابلوی «امارت اسلامی افغانستان» مرتکب شدند، همان تابلوئی که در دو سال اخیر و در دور دوم سلطه‌شان بر این کشور باز هم بالا رفت و زمینه را برای ارتکاب جنایات جدید و تکرار حق‌کشی‌ها بار دیگر فراهم ساخت. آنچه در این میان موجب تعجب است، اینست که عدم تغییر تابلو، رفتارها و اعتقادات این گروه نتوانسته عده‌ای را از خواب سنگینی که گرفتارش شده‌اند بیدار کند و فریب چرب‌زبانی‌های آنان را نخورند و آب تطهیر بر پیکرهای تغییر نکرده‌شان نریزند!

 

سکوت اجباری؛ سرنوشت حرف بی‌حساب

روزنامه همشهری:ماجرای دروغ شاسی‌بلند احمد علیرضا بیگی با اعلام رسمی ممنوع‌النطق‌شدن او مطابق مصوبه هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان وارد فاز جدیدی شد.شاید کمتر کسی باشد که از ماجرای شاسی‌بلندهای مجلس چیزی نشنیده باشد. شاید آن اظهارنظر ناصواب و تکذیب‌شده از علیرضا بیگی کمک بزرگی کرد به افتادن فاطمی امین، اما او نیک می‌داند که این‌دست حرف‌های بی‌سند چه بر سر اعتماد عمومی می‌آورد.احمد علیرضابیگی، نماینده تبریز در مجلس در آستانه دومین جلسه استیضاح فاطمی امین، وزیر پیشین صنعت، معدن و تجارت صحبتی کرد که بیشتر از همه برای رسانه‌های خارجی و دشمنان ما جذاب بود؛ حرفی بدون سند که پله‌پله و مرحله به مرحله از آن عقب نشست.ادعایی که روز اول با افترای رشوه‌خواری نمایندگان برای استیضاح‌نکردن وزیر صمت سر زبان‌ها افتاد، روزبه‌روز آب رفت و تغییر کرد؛ یک روزی تبدیل شد به دریافت خودرو توسط نمایندگان و کارکنان مجلس، روز دیگر تعداد خودروهای ادعایی تغییر کرد و یک روز دیگر کل ماجرا به نوعی کتمان شد.بیگی هیچ وقت حتی بعد از درخواست فاطمی‌امین در جلسه استیضاح هم حاضر نشد از افرادی که مدعی شده شاسی‌بلند گرفته‌اند، فهرستی منتشر کند و همین اصل ماجرا را بیش از پیش زیر سؤال برد.هرچند که دست آخر و به‌گفته برخی کارشناسان مشخص شد یک شرکت خودرو‌ساز و بدون ارتباط با وزیر صمت و ماجرای استیضاحش تعدادی خودرو را به‌صورت قسطی و نه رایگان به بعضی از کارکنان و نمایندگان داده، اما در این میان بی‌آبرویی بزرگ برای کسی بود که دنباله‌رو و دوستدار اهالی «بگم‌بگم» بود.بیگی با سخن ناصوابی که داشت، دست آخر در مجلس ممنوع‌النطق شد تا برای همه درس عبرت شود که روح و روان مردم در این شرایط ملعبه و اسبابی برای بازی‌کردن نیست که هر کسی بخواهد با هر کلام رایگان و بی‌حسابی، آن را مشوش و به هم ریخته کند.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.