قفل اسراییل بر گذرگاه رفح

فقط 20 کامیون توانستند دارو و مقدار محدودی غذا برای جنگزدگان فلسطینی وارد نوار غزه کنند

شهروند – امروز شنبه 21اکتبر (29مهر) در پانزدهمین روز جنگ در نوار غزه درحالی‌که بیش از 2میلیون آواره فلسطینی در بحرانی‌ترین شرایط ممکن به‌سر می‌برند، ایست بازرسی رفح در مرز مصر و غزه، به‌مدت محدود و تحت تدابیر شدید امنیتی برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به ساکنان فلسطینی باز شد.

به گزارش شهروندآنلاین به نقل از منابع خبری، کامیون‌های غزه همراه با خودروهای سازمان ملل، هلال‌احمر فلسطین و آنروا وارد محوطه گذرگاه رفح شدند تا کمک‌های انسان‌دوستانه را از کامیون‌های مصری تحویل گرفته و وارد نوار غزه کنند.

رسانه‌های دولتی در غزه گفتند کاروان‌ها شامل دارو، تجهیزات پزشکی و مقدار محدودی غذا است. نخستین کاروان امدادی شامل ۲۰ کامیون بود که صبح شنبه از گذرگاه رفح عبور کرد. دفتر رسانه‌ای غزه می‌گوید که انتظار دارد آنروا کمک‌های بشردوستانه را در مناطق مختلف نوار غزه توزیع کند. با وجود اینکه الجزیره گزارش داده بود، گذرگاه رفح به‌مدت 6 ساعت بازگشایی می‌شود اما رسانه‌ها خبر می‌دهند، این گذرگاه پس از عبور ۲۰ کامیون مصری باز هم بسته شده است.

گذرگاه رفح بین مصر و غزه سرانجام پس از یک هفته مذاکرات فشرده با حضور ایالات متحده، رژیم اشغالگر قدس، مصر و سازمان ملل، برای ورود کامیون های امدادی حامل تجهیزات پزشکی باز شد. با وجود این توافق، تنها 20کامیون روز شنبه توانستند وارد نوار غزه شوند که همه آنها اقلام کمکی را از هلال‌احمر مصر به هلال‌احمر فلسطین منتقل کرده بودند. به نوشته گاردین؛ یک مقام سازمان ملل گفت که ممکن است کاروان بعدی تا دوشنبه اجازه عبور نداشته باشد. رژیم صهیونیستی قبل از صدور مجوز برای ارسال کمک‌های بیشتر، شروط جدیدی تعیین کرده است. یک مقام سازمان ملل روزگذشته گفت که «فرآیندهای راستی‌آزمایی هنوز در حال بحث و مذاکره است.»

بسته شدن گذرگاه رفح، جریان حیات در غزه را قطع کرد

در شرایطی که در دو هفته اخیر حملات تلافی‌جویانه رژیم صهیونیستی به‌دنبال غافلگیری از عملیات طوفان الاقصی و تلفات بی‌سابقه صهیونیست‌ها به اوج رسید، این رژیم، کرانه باختری را که شاهد درگیری‌های پراکنده نظامی با نیروهای اسرائیلی بود، منطقه بسته نظامی اعلام کرده و البته که نوار غزه نیز در محاصره کامل زمینی، هوایی و دریایی قرار داشته و دارد. با این حال در جریان جنگ اخیر، آب، برق و گاز غزه نیز از سوی صهیونیست‌ها قطع شد و ورود مواد غذایی به آن نیز به کل مختل. 20کامیون تدارکات، بخش ناچیزی از کمک‌های بشردوستانه‌ای است که قبل از شروع درگیری فعلی، از مرز رفح عبور می‌کرد. مقامات امدادی اعلام کردند که میانگین روزانه، پیش از بسته شدن گذرگاه رفح به‌دنبال بمباران غزه توسط صهیونیست‌ها حدود 500کامیون در روز بود.

به‌دنبال عملیات طوفان الاقصی مقاومت اسلامی فلسطین، ارتش رژیم صهیونیستی نقاط مختلف نوار غزه را هدف حمله قرار داد که تا روزگذشته بیش از 4هزار و 300شهید برجای گذاشته است.

سازمان بهداشت جهانی خواستار «دسترسی پایدار بشردوستانه» مردم غزه شد

تدروس آدهانوم گبریسوس، مدیرکل سازمان بهداشت جهانی، در رسانه‌های اجتماعی گفت که تجهیزات پزشکی ارسال شده به غزه «شامل داروهای تروما و بیماری‌های مزمن و داروهای اساسی است.» او خواستار حفاظت از تیم‌های بشردوستانه در غزه و «دسترسی پایدار بشردوستانه» برای مردم این منطقه شد.

مارتین گریفیتس، رئیس امور بشردوستانه و امداد اضطراری سازمان ملل، گفت: «من مطمئن هستم که این تحویل آغاز یک تلاش پایدار برای تامین تجهیزات ضروری ازجمله غذا، آب، دارو و سوخت، به‌صورت ایمن، قابل اعتماد، بدون قیدوشرط و بدون مانع برای مردم غزه خواهد بود.» دو هفته پس از آغاز درگیری‌ها، وضعیت بشردوستانه در غزه – که از قبل هم ناپایدار بود – به سطوح فاجعه‌باری رسیده است. به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که کمک‌ها در مقیاس مناسب به افراد نیازمند در هر کجای غزه برسد.

کمک‌هایی که بسیار کمتر از استانداردهای بین‌المللی برای حداقل مصرف است

شرایط غزه بحرانی است و روزبه‌روز بحرانی‌تر می‌شود. با این همه، محتویات کمک‌های بشردوستانه فعلی که اجازه ورود پیدا کرده‌اند، بسیار کمتر از استانداردهای بین‌المللی برای حداقل مصرف است؛ به‌طوری که گزارش گاردین اذعان می‌دارد کاروان‌های برنامه‌ریزی‌شده، براساس توافق فعلی با رژیم صهیونیستی شامل سوخت نمی‌شوند. این در حالی است که سوخت برای ژنراتورهای بیمارستانی و کارکرد پمپ‌های آب و کارخانه‌های نمک‌زدایی در زمانی که جیره آب در پناهگاه‌های سازمان ملل به یک لیتر برای هر نفر در روز کاهش یافته، حیاتی است.

مقامات مصری و آمریکایی هفته گذشته برای نخستین بار اعلام کردند که با دولت رژیم صهیونیستی برای بازگشایی رفح توافق خواهند کرد، اما رژیم اشغالگر شروطی تعیین کرد که محموله‌های کمک‌ها به‌طور کامل بررسی و مطمئن شوند که فقط شامل مواد غذایی، آب و تجهیزات پزشکی است. جو بایدن در سفر خود به تل‌آویو در چهارشنبه‌گذشته این توافق را امضا کرد، اما سه روز دیگر هم طول کشید تا گذرگاه باز شود. بخشی از توافق این بود که صدها آمریکایی- فلسطینی در داخل غزه بتوانند از غزه خارج شوند، اما خبرگزاری فرانسه گزارش داد که چهار آمبولانس، دو خودروی سازمان ملل و دو خودروی صلیب‌سرخ از سمت غزه وارد منطقه پایانه مرزی شدند.

کمک‌های فعلی، قطره‌ای در دریا هم محسوب نمی‌شود

ریحام جعفری، هماهنگ‌کننده ارتباطات و حمایت از اقدامات عملی، گفت: «ما از کاروان کمک‌های جمعه غزه استقبال کردیم، اما واضح است که آنچه تحویل داده می‌شود، قطره‌ای در اقیانوس هم نیست. قبل از شروع این بحران، روزانه حدود 500کامیون کمک‌رسانی از مرز عبور می‌کردند و برای میلیون‌ها ساکن غزه که با بحران انسانی مواجه بودند، یک راه حیاتی را فراهم می‌کردند. به علاوه اینکه کامیون‌های کمک‌رسانی، سوخت موردنیاز برای تامین انرژی بیمارستان‌ها، حرکت آمبولانس‌ها یا پمپاژ آب از زمین را با خود نمی‌آوردند. ما هر روز داستان‌هایی از انجمن‌های داخل غزه می‌شنویم که گرد هم می‌آیند تا هر سوختی را که باقی مانده برای استفاده در انکوباتورها برای نوزادانی که در شرایط بحرانی هستند، استفاده کنند. با توجه به اینکه 2.2میلیون نفر در غزه با بحران انسانی روبه‌رو هستند، ما فورا خواستار آتش‌بس و باز کردن کریدورهای بشردوستانه هستیم.»

یک‌هزار و 756کودک در غزه شهید شده‌اند

با ورود عملیات طوفان الاقصی به پانزدهمین روز خود و ادامه پیروزی‌های رزمندگان مقاومت در نبرد علیه رژیم صهیونیستی، بمباران مناطق مسکونی و مراکز دینی و درمانی غزه از سوی بمب‌افکن‌های رژیم اشغالگر که نشانه عجز صهیونیست‌هاست، تاکنون بیش از ۴ هزار و 300 فلسطینی را شهید کرده است؛ جنایتی که غرب نیز به نوعی شریک جرم آن محسوب می‌شود. به‌گفته وزارت بهداشت فلسطین، از 7 اکتبر تاکنون 4هزار و 385 فلسطینی در غزه شهید و 13هزار و 651نفر زخمی شده‌اند. وزارت بهداشت فلسطین افزود که شهدای غزه شامل یک‌هزار و756 کودک و 976 زن می‌شود.

خبرگزاری بلومبرگ از قول منابع آگاه مدعی شده که آمریکا و اتحادیه اروپا، اسرائیل (رژیم صهیونیستی) را تحت فشار قرار داده‌اند که عملیات زمینی در غزه را به تأخیر بیندازد تا بتوانند با حماس در رابطه با آزادی اسیران به توافق برسند. این گزارش می‌افزاید که غرب امیدوار است با تأخیر در حملات زمینی رژیم صهیونیستی به نوار غزه، در مذاکره با حماس موفق به آزادسازی حداقل بخشی از حدود ۲۰۰ اسیر صهیونیستی شوند.

کارشناسان و تحلیلگران مسائل منطقه معتقدند که درصورت ورود زمینی ارتش رژیم صهیونیستی به غزه، این منطقه به قتلگاه صهیونیست‌های متجاوز تبدیل خواهد شد، از این‌رو آمریکا و اروپا با اقدام خود در اصل، مانع هلاکت شمار زیادی از نظامیان صهیونیست شده‌اند که احتمال می‌رود این مسئله با درخواست سران تل‌آویو صورت گرفته باشد و همین روند شدید بمباران‌های مناطق مسکونی، درمانی و دینی غزه همچنان ادامه خواهد یافت.

 

رئیس‌جمهوری مصر: ما گذرگاه رفح را نبستیم

در همین حال، نشست صلح قاهره امروز در پایتخت جدید اداری در شرق قاهره مصر با مشارکت بین‌المللی، کشورهای عربی و سازمان ملل برای بحث و بررسی درباره تحولات فلسطین به ریاست عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، آغاز شد. از برجسته‌ترین رهبران شرکت‌کننده در این اجلاس می‌توان به شیخ محمد بن زاید آل نهیان رئیس‌ امارات متحده عربی، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی امیر قطر، حمد بن عیسی آل خلیفه امیر بحرین و ملک عبدالله دوم پادشاه اردن اشاره کرد. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، نیز در این اجلاس شرکت داشت.

روز گذشته، کانال خبری قاهره، یک کانال خصوصی نزدیک به مقامات مصری، از منابع ناشناس گزارش داده بود که 31کشور و 3سازمان بین‌المللی مشارکت خود را در اجلاس صلح قاهره تأیید کرده‌اند اما آمار رسمی از شرکت کنندگان تاکنون منتشر نشده است.

عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهوری مصر، طی سخنانی در افتتاحیه «نشست صلح قاهره» درباره گذرگاه رفح گفت: «ما حتی یک لحظه گذرگاه رفح را نبستیم، اما بمباران اسرائیل در سمت فلسطین مانع از عبور کمک‌های بشردوستانه شد.»

السیسی با بیان اینکه راه‌حل مسئله فلسطین، مهاجرت نیست، اظهار داشت: «راه‌حل، کشاندن یک ملت به مناطق دیگر نیست، برعکس، تنها راه‌حل، عدالت است. ما بار دیگر خواستار حمایت بین‌المللی از ملت فلسطین و همه غیرنظامیان می‌شویم.»

رئیس‌جمهوری مصر همچنین خبر داد: «امروز ما برای رسیدن به اجماع بر سر یک نقشه راه برای احیای روند صلح تلاش خواهیم کرد. این نقشه راه با آتش‌بس فوری آغاز می‌شود و منجر به تشکیل کشور مستقل فلسطین خواهد شد.»

کوچ اجباری فلسطینیان، جنایت جنگی است

ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، نیز طی سخنانی در این اجلاس اظهار داشت: «شاهد مجازات دسته‌جمعی مردم گرفتار در غزه هستیم. این (اقدامات اسرائیل) جنایت جنگی است.»

پادشاه اردن همچنین درباره موضوع کوچ اجباری فلسطینیان از غزه، با بیان اینکه آنها کوچ اجباری داخلی و خارجی فلسطینیان را به‌شدت رد می‌کنند، گفت: «این یک جنایت جنگی طبق قوانین بین‌المللی است و خط قرمز همه ماست.»

 

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.