فاجعه غزه صدای بورل را هم درآورد!

اتحادیه اروپا به یک روند سیاسی برای صلح پایدار مبتنی بر راه حل دو دولتی متعهد است

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با ادبیاتی محتاطانه و بدون محکوم کردن جنایات وحشیانه علیه مردم بی‌دفاع فلسطین توسط رژیم صهیونیستی، تصریح کرد که حق ادعایی «اسرائیل» برای دفاع از خود حدی دارد و «قطع آب و برق و فشار بر غیرنظامیان برای ترک منازلشان خلاف قوانین بین‌المللی است.»

به گزارش شهروند آنلاین، جوسپ بورل با انتشار یادداشتی که یک نسخه آن در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد ادعا کرد: اسرائیل حق دفاع از خود را دارد اما، مانند همه حقوق، این حق نیز دارای حدودی است که توسط حقوق بین‌الملل و به ویژه قوانین بین‌المللی بشردوستانه تعیین شده است.

او با بیان اینکه «قطع آب و برق و فشار بر غیرنظامیان برای ترک منازلشان خلاف قوانین بین‌المللی است»، افزود: چنین هنجارهایی صرف نظر از هویت قربانی یا مجرم اعمال می‌شود.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اضافه کرد: حماس را نباید با مردم فلسطین اشتباه گرفت و مردم غیرنظامی غزه را نمی‌توان به طور جمعی مسئول اقدامات آن دانست. ‌ما در این موضوع با متحدان آمریکایی خود همسو هستیم و رئیس جمهوری آمریکا هم درباره ضرورت رعایت قوانین جنگ به اسرائیل تاکید کرده است.

بورل با بیان اینکه اتحادیه اروپا عملیات جبهه مقاومت فلسطین را «با شدیدترین عبارات» محکوم کرده است افزود: اما از دست دادن غم‌انگیز زندگی فلسطینی‌ها نیز دلخراش است. فراموش نکنیم که عدم شناخت افراد به عنوان انسان همیشه مقدمه بدترین نوع خشونت است. ما نمی‌توانیم انسانیت غیرنظامیان فلسطینی را که می‌خواهند در صلح زندگی کنند نادیده بگیریم. چندین هزار نفر که بخش بزرگی از آنها کودک هستند جان خود را از دست داده‌اند. ما سوگوار کودکان فلسطینی هستیم که قربانیان بی‌گناه این درگیری هستند.

او سپس ادامه داد: کمیسیون اروپا تصمیم گرفته است که کمک های بشردوستانه ما به غزه را سه برابر کند. اما این کمک‌های بشردوستانه باید وارد غزه شود و در حال حاضر این یک چالش دشوار است. ما در هفته گذشته با سازمان ملل، ایالات متحده و شرکای خود در منطقه کار کردیم تا این امکان را فراهم کنیم. پیش از اجلاس قاهره در روز شنبه، ۲۰ کامیون اول اجازه ورود به غزه را گرفتند. این اولین گام است، اما هر روز به کمک‌های بشردوستانه بیشتری نیاز است تا نیازهای اساسی مردم غیرنظامی در این منطقه را پوشش دهد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با بیان اینکه «سوخت برای راه‌اندازی نیروگاه‌های آب شیرین کن و نیروگاه‌ها باید در کمک‌های بشردوستانه گنجانده شود»، افزود: بیمارستان‌ها بدون آب و برق نمی‌توانند فعال باشند.

او در بخش دیگری از این نوشتار به لزوم انسجام سیاسی درباره مساله فلسطین اشاره کرد و افزود: ما نمی‌توانیم در مورد چنین موضوع حساسی اختلاف نظر داشته باشیم. بورل تصریح کرد که اتحادیه اروپا «به یک روند سیاسی برای صلح پایدار مبتنی بر راه حل دو دولتی و حمایت از تشکیلات خودگردان فلسطین متعهد است.»

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، همچنین از تلاش ادعایی این بلوک برای حل مناقشه فلسطین سخن گفت و نوشت: ما در حال وارد شدن به مرحله جدیدی از تراژدی صد ساله اسرائیل و فلسطین هستیم. این می‌تواند برای صلح جهانی بسیار خطرناک باشد و جامعه بین‌المللی باید برای جلوگیری از آن بسیج شود.

او با بیان اینکه «ما برای مدت طولانی تلاش کرده‌ایم تا مساله فلسطین را به گونه‌ای کنار بگذاریم که انگار دیگر وجود ندارد یا خود به خود حل می‌شود »، ادامه داد: اما جامعه بین‌المللی که ما بخشی از آن هستیم، کاری را که باید برای اجرای توافقنامه اسلو انجام می‌شد صورت نداده است. از زمان توافق اسلو، تعداد شهرک نشینان اسرائیلی در اراضی اشغالی سه برابر شده است.

بورل اعتراف کرد: ما هر روز خواستار راه حل دو دولتی هستیم، اما همانطور که نماینده فلسطین در جریان مجمع عمومی سازمان ملل به من گفت، سوال این است که «علاوه بر درخواست برای آن، برای به دست آوردن آن چه می کنید؟»

به گفته مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، «صلح به خودی خود حاصل نخواهد شد و باید ساخته شود» او با بیان اینکه «سخت‌ترین تصمیم‌ها همیشه در لبه پرتگاه اتخاذ می‌شوند و ما الان در چنین شرایطی قرار داریم»، افزود: هر چند راه حل دو دولتی دور و دشوار به نظر می‌رسد اما تنها راه قابل اجرا است و باید تمام انرژی سیاسی خود را برای تحقق آن صرف کنیم.

او در پایان مدعی شد: نحوه برخورد ما با این بحران اعتبار و نقش جهانی اتحادیه اروپا را در سال‌های آینده تعیین خواهد کرد./ایرنا

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.