2500 استاد برتر دنیا در ایران

مدیرکل دفتر بازرسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ۲ هزار و ۵۰۰ عضو هیات علمی دانشگاه‌های کشور جزو ۲ درصد اساتید برتر جهان هستند و حدود هزار نفر جزو یک درصد محققان برتر دنیا محسوب می‌شوند.

به گزارش شهروند آنلاین، حامد کرمی روز سه‌شنبه در جشنواره جهادگران علم و فناوری همزمان با جشنواره امام علی (ع) نیروهای مسلح استان خراسان جنوبی افزود: نزدیک به ۸۱ هزار نفر عضو هیات علمی داریم که ۳۰ درصد آن را بانوان تشکیل می‌دهند.

او گفت: حدود سه هزار مرکز آموزش عالی در کشور فعال است در صورتی که پیش از انقلاب در برخی استان‌ها حتی یک کلاس درس آموزش عالی نبود و اکنون ۵۰ درصد دانشجویان دختر هستند.

مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: از این رو در آستانه مرجعیت علمی شدن دنیا هستیم و با قابلیت و تولید علم می‌توانیم در بخش‌هایی از علوم به مرجعیت برسیم اما استفاده از دانش حائز اهمیت است که باید با توانایی همراه شود.

او با اشاره به اینکه در سال ۱۳۹۳ سیاست‌های کلی علم و فناوری از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ شد و دانش باید تبدیل به فناوری و کالا شود گفت: صنایعی از گذشته داشته‌ایم اما دانش‌بنیان نبوده، در صورتی که قبل از تولید صنعتی باید ایده، طرح و نمونه‌های آزمایشگاهی وجود داشته باشد تا تولید صنعتی دانش‌بنیان شکل گیرد.

کرمی گفت: اکنون زمینه تبدیل علم به فناوری فراهم شده و ۵۴ پارک علم و فناوری در کشور وجود دارد که ۱۳ هزار واحد فناوری در آنها مستقر بوده و زمینه‌ای برای جلوگیری از مهاجرت نخبگان است.

او افزود: این پارک‌های علم و فناوری موجب اشتغال و کسب درآمد شده و برای گسترش حوزه فناوری برنامه‌هایی از سوی دولت سیزدهم در حال پیاده‌سازی است.

مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری عنوان کرد: این وزارتخانه در دولت سیزدهم اعتقاد راسخ برای پیاده‌سازی فرمایش رهبری در حوزه فناوری دارد و معاونت مستقل تحت عنوان فناوری در وزارت علوم شکل گرفته است.

او اظهار داشت: همچنین اولین بار بورسیه‌های صنعتی در آزمون سراسری شکل گرفت و پذیرفته‌شدگان بورسیه صنایع مهم و بزرگ می‌شوند تا اطمینان خاطری نسبت به آینده داشته باشند.

کرمی گفت: طرح سرباز پژوهشگر و فناور با ارزش پست دکتری نیز امسال از مقام معظم رهبری مجوز گرفت و امروز دانشجویانی داریم که دوره سربازی، پژوهشی و فناوری با هم را می‌گذرانند.

او افزود: در برنامه هفتم توسعه نیز بودجه خوبی برای حوزه پژوهشی دانشگاه‌ها در نظر گرفته شده است تا ارتقای جایگاه چهاردهم علمی دنیا محقق شود.

مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: یکی از دغدغه‌های مقام معظم رهبری مرجعیت زبان فارسی در حوزه علم و فناوری است تا هر کسی به دنبال علم است، زبان فارسی را فرا بگیرد و اکنون چند مجله به زبان فارسی نمایه‌سازی شده که می‌تواند مرجع دانش‌پژوهان از سراسر دنیا باشد.

او با اشاره به بنیان‌های عقیدتی و ایمانی نظام افزود: استفاده از علوم و فنون پیشرفته بشری و تلاش در به کارگیری آن یکی از اصول اعتقادی جمهوری اسلامی ایران بوده که در قانون اساسی ذکر شده است.

کرمی گفت: قانون اساسی تکالیف نظام را مطرح و دولت را به تقویت روح ابتکار در همه زمینه‌های علمی تکلیف کرده است همچنین تامین خودکفایی در علوم و فنون در قانون دیده شده که نشان از آینده نگری بزرگان انقلاب دارد.

او با اشاره به اینکه از دهه ۹۰ میلادی رتبه‌بندی کشورها به لحاظ علمی آغاز شد گفت: در اولین دوره این رتبه‌بندی، ایران در عرصه‌های علمی دنیا رتبه پنجاه و چهارم را داشت اما امروز با تلاش‌ها و حمایت‌های مقام معظم رهبری این رتبه به ۱۵ رسیده و هدفگذاری شده است که در برنامه هفتم به ۱۴ برسیم.

مدیرکل دفتر بازرسی و پاسخگویی به شکایات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: این رتبه معدل علوم مختلف است و گاهی در یک علم ممکن است رتبه کمتر یا بیشتر باشد اما جهش علمی در کشور سرعت گرفته که به برکت مجاهدت‌ها بوده و نیروهای مسلح پیشران آن هستند.

او گفت: به لحاظ جایگاه علمی وضعیت فوق‌العاده‌ای داریم و مرجعیت علمی نیز از سوی رهبری مطرح شده است که باید با تلاش فراوان به آن دست یابیم.

کرمی با اشاره به انتخابات پیش رو ادامه داد: تقویت مسیر علم و فناوری نیازمند مجلس پیش‌برنده است که امیدواریم با انتخابات پر شور این امر محقق شود.

در این مراسم ۲۴ پژوهشگر برتر نیروهای مسلح و بسیج علمی، پژوهشی و فناوری استان با حضور فرمانده سپاه انصارالرضا (ع) خراسان جنوبی، قائم مقام نماینده ولی فقیه در استان، جمعی از فرماندهان نظامی و انتظامی تجلیل شدند./ایرنا

انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.