نیمی از مسکن مهر به ارث رسیده از دولت قبل تحویل مردم شد

در حالی که دولت سیزدهم وارث ۲۴۰ هزار واحد مسکن مهر تکمیل نشده از دولت‌ قبل است، تاکنون ۱۲۴ هزار واحد (معادل بیش از نیمی از آنها) در کل کشور به بهره‌برداری رسیده است.

به گزارش شهروندآنلاین از ایرنا، دولت قبل اعتقادی به ساخت مسکن مهر و خانه‌دار کردن مردم نداشت. کم‌کاری دولت روحانی و در راس آنان «عباس آخوندی» وزیر وقت راه و شهرسازی که «عدم افتتاح حتی یک واحد مسکن مهر» را به عنوان یکی از افتخارات خود عنوان می‌کرد، به‌روشنی نشان از این قضیه داشت. در حالی تعهد ساخت ۲۴۰ هزار خانه روی دست دولت مردمی ماند که پول‌های این خانه‌ها پیشتر از مردم گرفته‌، اما در جای دیگر هزینه شد و این پروژه با کمترین پیشرفت فیزیکی ناتمام ماند.

یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم عمل به وعده‌ها و تعهدهای دولت‌های گذشته به مردم است که از جمله این تعهدها، واحدهای باقی‌مانده مسکن‌ مهر است. در واپسین هفته از سال ۱۴۰۲، وزیر راه و شهرسازی با حضور در شهرستان پردیس بیش از پنج‌هزار واحد مسکن مهر این شهرستان شرقی تهران را افتتاح کرد. با بهره‌برداری از این واحدها، ساخت و تکمیل ۱۲۴ هزار واحد مسکن مهر در کشور به پایان رسید و بیش از نیمی از مسکن مهر به ارث رسیده به دولت مردمی تحویل صاحبان آنها شد.

بر این اساس، ۱۲۴ هزار واحد دیگر مسکن مهر باقی مانده است که مطابق وعده مسئولان تا پایان سال آینده پرونده کل پرونده مسکن مهر در شهرهای مختلف مختومه خواهد شد.

برپایه این گزارش، اکنون پیشرفت فیزیکی ۶۸ هزار واحد مسکن مهر به ۷۵ درصد رسیده و ۳۰ هزار واحد از آنها مشکلات حقوقی و تعاونی دارد که از طریق وزارت تعاون و سازمان ملی زمین و مسکن پیگیری برای رفع آنها ادامه دارد.

دلایل عدم تکمیل پروژه‌های مسکن مهر

کارشناسان از نقش پیمانکاری دولت قبل در پروژه‌های مسکونی به عنوان یکی از دلایل اصلی عدم پیشرفت و تکمیل واحدهای مسکن مهر یاد می‌کنند که در نهایت منجر به تاخیر در تحویل واحدهای مسکونی می‌شده است. این در حالی است که اگر خودِ مردم کارفرما شوند و بتوان از ظرفیت‌های مردمی‌سازی استفاده کرد، اجرای پروژه‌ها سرعت خواهد گرفت و دولت باید فقط نظارت بر پروژه‌ها را برعهده بگیرد.

همچنین ساخت ساختمان‌های بلند پروژه‌های مسکن مهر سبب شد تا تورم بر این پروژه‌ها غالب و سرعت اجرای پروژه‌ها طولانی‌تر شود. زیرا هرچه تعداد طبقات بیشتر شود سرعت ساخت کندتر می‌شود. با این حال، در پروژه‌های نهضت ملی مسکن از تجربه‌های مسکن مهر استفاده و احداث ساختمان‌های بلندمرتبه کنار گذاشته شد.

در حالی‌که یک‌هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان از منابع صندوق ملی مسکن برای ساخت ۱۲۴ هزار واحد مسکن مهر پرداخت شده، مسوولان در تلاشند تا از طریق الگوی مولدسازی دارایی‌های وزارت راه و شهرسازی در سال آینده از طریق شهرهای جدید، سه هزار میلیارد تومان به پروژه‌های مسکن اختصاص یابد و این روند تامین منابع مالی تا ۱۵ هزار میلیارد تومان برای پروژه‌های نهضت ملی مسکن ادامه خواهد یافت.

بر این اساس، در صندوق ملی مسکن دو طرح آماده شده است تا اثرات تورمی در حوزه مسکن خنثی شود؛ با راه‌اندازی تابلوهای ۸ فرابورس و همچنین صندوق‌های املاک و مستغلات، سعی خواهد شد تا اثرات تورمی در این بخش خنثی شود. همچنین با سیاست‌های کوتاه‌مدت از جمله خرید مصالح ساختمانی برای پروژه‌های نهضت ملی مسکن، تلاش می‌شود تا قیمت تمام شده ساخت کاهش یابد که خرید ۹۰ هزار تن فولاد مورد نیاز یک سال پروژه‌های نهضت ملی مسکن، از جمله آنهاست و در گام بعدی، سیمان مورد نیاز این پروژه‌ها خریداری خواهد شد.

انتهای پیام/

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.