دعوای متادون به کمیسیون اصل 90 رسید

دبیرکانون سراسری انجمن‌های مراکز سرپایی درمان اعتیاد به استناد ماده 15 قانون مبارزه با موادمخدر، توزیع متادون در داروخانه ها را غیرقانونی می‌داند

مراکز درمان سرپایی اعتیاد، برای بازپس‌گیری حق تجویز و توزیع متادون به کمیسیون اصل 90 شکایت کردند. این درحالی است که از چندی پیش توزیع این دارو به برخی داروخانه‌های خاص محول شده است.

مراکز درمان سرپایی اعتیاد، برای بازپس‌گیری حق تجویز و توزیع متادون به کمیسیون اصل 90 شکایت کردند. این درحالی است که از چندی پیش توزیع این دارو به برخی داروخانه‌های خاص محول شده است.

دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور با اشاره به مصوبه توزیع داروهای مخدر توسط داروخانه‌ها گفت: «کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور نسبت به این مصوبه به کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی شکایت کرده‌‌اند و این شکایت در نوبت رسیدگی قرار گرفته است.»

توزیع داروهای مخدر توسط داروخانه‌ها توسط نمایندگان کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، درمانگران و دانشمندان حوزه اعتیاد و رئیس سازمان بهزیستی کشور در جلسه‌ای مشترک در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس طی هفته گذشته به تصویب رسید.

اما علی غلامی، دبیر کانون انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور معتقد است که مصوبه توزیع داروی متادون در داروخانه‌ها به شکل فراقانونی ابلاغ شده است اما در جلسه‌ای که هفته‌ گذشته برگزار شد، مغایرت موارد قانونی با این مصوبه به ریاست سازمان غذا و دارو گوشزد شد.

به گفته او، طبق ماده ۱۵ قانون مبارزه با موادمخدر عرضه داروی متادون فقط در کلینیک‌های درمان سوء‌مصرف مواد مجاز است و هیچ‌کس حق ندارد داروی متادون را نسخه کند و هیچ داروخانه‌ای نیز حق ندارد که این دارو را به فروش برساند. در واقع مصرف داروهای متادون خلاف قوانین است، مگر آنکه بیمار به مراکز مجاز درمان اعتیاد مراجعه کند. لذا اگر داروهای مخدر در داروخانه‌ها توزیع شود، مغایر با قانون است.

دبیر کانون سراسری انجمن‌های صنفی مراکز سرپایی درمان اعتیاد کشور همچنین به کنوانسیون ۱۹۶۱ استناد کرد و گفت: «حتی کنوانسیون ۱۹۶۱ همه کشورهای عضو را موظف کرده است که در راستای جلوگیری از اعتیاد داروخانه‌ای، داروهای تحت کنترل در داروخانه‌ها عرضه نشود و به جهت اینکه کشور ما با مصوبه مجلس عضو این کنوانسیون شد، بنابراین اجرای این کنوانسیون برای همه لازم‌الاجراست.»

آن‌طور که غلامی می‌گوید درحال حاضر توزیع داروی اکسی کدون توسط داروخانه‌ها هم برخلاف کنوانسیون است: «چندسال گذشته داروی «اکسی کدون» (با فرمول هرویین) در داروخانه‌های منتخب توزیع شد و اکنون شاهد اعتیاد داروخانه‌ای اکسی کدون در جامعه هستیم.»

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.