تبعات پیشتازی راست افراطی در انتخابات پارلمانی فرانسه

زمزمه‌های کشمکش و درگیری گسترده در مجلس و دولت فرانسه

با اعلام نتایج دور نخست انتخابات پارلمانی زودهنگام فرانسه حزب راست افراطی اجتماع ملی بر صدر نشست و ائتلاف امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، به محاق رفت. نتایجی که می تواند منجر به تحولات و تنش‌های گسترده در سیاست فرانسه شود. در این مطلب واکنش‌ها به این پیروزی و پیامدهای آن را مرور کرده‌ایم:

شهروندآنلاین: «فرانس ٢٤» در مطلبی کسب جایگاه سوم انتخابات پارلمانی را باعث منزوی‌شدن رئیس‌جمهوری فرانسه و لزوم تجدیدنظر در میراث او دانست و نوشت: «حزب امانوئل مکرون در دور اول انتخابات زودهنگام مجلس، پس از حزب راست افراطی «اجتماع ملی» و ائتلاف چپ‌گرای جدید، به مقام شرم‌آور سوم دست یافت. «اجتماع ملی» اکنون آماده است تا بزرگ‌ترین بلوک پارلمان را به دست آورد. تصمیم شوکه‌کننده مکرون برای انحلال مجلس ملی پس از انتخابات پارلمان اروپا در ماه ژوئن، مخالفان را وادار کرد تفرعن او را فریاد بزنند و باعث تجدیدنظر در میراث او شوند. نتایج دور دوم انتخابات که ٧جولای برگزار می‌شود، ممکن است به حزب مارین لوپن، رقیب دیرینه مکرون، برای اولین‌بار پست نخست‌وزیری را هدیه بدهد و یک هم‌زیستی پرتنش آغاز شود.»

هم‌زیستی با دشمن سیاسی

«نیویورک‌تایمز» با بیان اینکه به نظر می‌رسد تصمیم غافلگیرکننده مکرون برای برگزاری انتخابات زودهنگام نتیجه معکوس بدی داشته و به پیروزی مهم حزب راست افراطی «اجتماع ملی» منجر شده است، نوشت: «اجتماع ملی ٣٣درصد آرا، ائتلافی از احزاب چپ به نام جبهه مردمی جدید حدود ٢٨درصد آرا و حزب میانه‌رو رنسانس امانوئل مکرون حدود ٢٠ درصد آرا را به خود اختصاص دادند. رأی‌دهندگان باید نمایندگان خود را برای ٥٧٧ کرسی مجلس ملی انتخاب کنند. اگر اکثریت جدیدی از قانون‌گذاران مخالف مکرون به مجلس راه یابند، او مجبور است یک «دشمن سیاسی» را به‌عنوان نخست‌وزیر منصوب کند که به‌طور چشمگیری سیاست داخلی فرانسه را تغییر می‌دهد و سیاست خارجی را آشفته می‌کند. اگر اکثریت مشخصی به وجود نیاید، کشور ممکن است ماه‌ها دچار بن‌بست یا آشفتگی سیاسی شود. برای اکثریت مطلق، یک حزب به ٢٨٩ کرسی نیاز دارد و موسسات اصلی نظرسنجی فرانسه پیش‌بینی‌های محتاطانه‌ای منتشر کرده‌اند حاکی از اینکه حزب اجتماع ملی ممکن است بین ٢٤٠ تا ٣١٠ کرسی را در دور بعدی رای‌گیری به دست آورد. آنها می‌گویند ائتلاف جبهه مردمی جدید ممکن است بین ١٥٠ تا ٢٠٠ کرسی را کسب کند، در حالی که حزب رنسانس مکرون ممکن است بین ٧٠ تا ١٢٠ کرسی به دست آورند. اما استفاده از نتایج دور اول برای پیش‌بینی نتیجه دور دوم به دلل ماهیت سیستم انتخاباتی فرانسه، همیشه مشکل بوده است.»

قدرتی که دیگر در سایه نیست

«نیویورک‌تایمز» ادامه داد: «اگر حزب اجتماع ملی بتواند اکثریت مطلق را کسب کند، مکرون چاره‌ای جز انتصاب جردن باردلا، رهبر حزب اجتماع ملی، به عنوان نخست‌وزیر نخواهد داشت. باردلا سپس کابینه تشکیل می‌دهد و سیاست داخلی را کنترل می‌کند. روسای جمهوری به‌طور سنتی کنترل سیاست خارجی و مسائل دفاعی را در چنین سناریوهایی حفظ می‌کنند، اما قانون اساسی همیشه دستورالعمل‌های روشنی ارائه نمی‌دهد. این امر یک حزب راست افراطی ضد مهاجر را بر کشور حاکم می‌کند. باردلا ممکن است بر سر مسائلی مانند کمک فرانسه به بودجه اتحادیه اروپا یا حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه با مکرون درگیر شود. اگر حزب اجتماع ملی اکثریت مطلق را به دست نیاورد -باردلا گفته بدون اکثریت مطلق حکومت نمی‌کند- مکرون ممکن است با مجلسی غیرقابل مدیریت روبه‌رو شود که دو بلوک بزرگ در راست و چپ مخالف او هستند و ائتلاف میانه‌روی او، میان افراط‌ها ناتوان خواهد بود. پیروزی حزب اجتماع ملی نشانه خروج آن از حاشیه‌های سیاست فرانسه است. آرای این حزب نسبت به سال ٢٠٢٢ که ١٨,٦٨ درصد آرا را در دور اول انتخابات پارلمانی به دست آورد، تقریبا دو برابر شد. مطالعه موسسه نظرسنجی ایپسوس (Ipsos) در فرانسه، نشان داد که رأی‌دهندگان اجتماع ملی رشد و تنوع داشته است.» «گاردین» هم در گزارشی با بیان اینکه دونالد تاسک، نخست‌وزیر لهستان، درباره ظهور راست افراطی در اروپا هشدار داد، نوشت: «مارین لوپن، رهبر احزب جتماع ملی، گفت که اردوگاه میانه‌روی امانوئل مکرون تقریبا نابود شده است. مردم فرانسه تمایل خود را برای ورق زدن دوره هفت‌ساله تحقیرآمیز و مخرب مکرون نشان دادند.»

آشوب در فرانسه بعد از اعلام نتایج انتخابات

به گزارش «ایندیپندنت»، در پاریس اعتراضات خشونت‌آمیزی علیه حزب اجتماع ملی که دستاوردهای تاریخی در انتخابات پارلمانی فرانسه به دست آورد، رقم خورد. چندین هزار تظاهرکننده، عمدتاً جناح چپ، عصر یکشنبه (روز رأی‌گیری) در مرکز پاریس تجمع کردند تا به حزب اجتماع ملی اعتراض کنند. فیلم‌های تظاهرات نشان از شلیک گاز اشک‌آور و شکستن شیشه‌ها دارد. تظاهرات خیابانی مشابهی نیز در شهرهایی از جمله استراسبورگ، لیون، نانت و لیل برگزار شد. گابریل آتال، نخست‌وزیر و متحد مکرون، خواستار رأی‌گیری تاکتیکی (موقعیتی که در آن به یک حزب سیاسی یا شخصی که معمولا از آن حمایت نمی‌کنید رأی می‌دهید) در میان هرج‌ومرج شده است. او گفت حتی یک رأی هم نباید به اجتماع ملی برود. هدف روشن است: جلوگیری از کسب اکثریت مطلق اجتماع ملی.

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.