خدمت خالصانه در بیمارستان‌های عراق

گزارش "شهروند" از پزشکان داوطلب هلال‌احمر که با عشق در عتبات عالیات خدمت می‌کنند

سیما فراهانی| مراسم اربعین، باشکوه‌تر از هرسال درحال برگزاری است. خادمان سیدالشهدا هرکدام به طریقی در عتبات عالیات در حال زیارت و خدمت‌رسانی هستند. در این میان خدمات هلال‌احمر برای برگزاری هرچه باشکوه‌تر این مراسم بر کسی پوشیده نیست. هلال‌احمر خدماتش را چند برابر کرده تا زائران بتوانند در امنیت کامل مراسم خود را به جا آورند. در میان گروهی از داوطلبان هلال‌احمر نقش مهمی را در برقراری این امنیت ایفا می‌کنند. آنهایی که تمام کار و شغل و درآمد خود را برای دو هفته رها کرده و در عتبات عالیات با جان و دل خدمت می‌کنند تا سلامت زائران را حفظ کنند. داوطلبانی که هرکدام با تخصص‌های ویژه‌ای که دارند، سلامت روح و جسم زوار را تامین می‌کنند.

تسهیل و تسریع در روند خدمات درمانی

رایزنی‌های هلال‌احمر هرسال به این امکانات و خدمات قوت بیشتری می‌بخشد.  امسال برای اولین بار پزشکان ایرانی در بیمارستان‌های سامرا و کاظمین نیز مستقر شده‌اند تا خدمات بهتری ارائه دهند. دکتر پیرحسین کولیوند، در این خصوص به خبرنگار ما می‌گوید: «امسال شش‌هزار نفر در قالب کادر درمان داوطلب و امدادگر برای خدمت‌رسانی به زائران به کشور عراق اعزام کردیم. دو هزار نفر هم در طرح پزشک سیار یا همان طیب‌الدوار راهی شدند. پزشکان سیار از نجف کوله‌های امدادی خود را دریافت کرده و مسیرهای بین درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها را پوشش درمانی می‌دهند. روی کوله‌پشتی آنها نوشته شده “من کادر درمان هستم” تا اگر کسی در بین راه دچار مشکل شد و از درمانگاه و بیمارستان نیز دور بود، بتواند خدمات درمانی دریافت کند. کادر درمان، اکثرا پزشک عمومی هستند و بعضا نیز متخصص و فوق تخصص هستند. مثل متخصص گوارش، روانپزشکی و قلب. کادر درمان از کل کشور اعزام شده‌اند و اینطور نیست که مثلا از فلان شهر بیشتر باشد. امسال کاری که برای اولین بار انجام شده است، حضور کادر پزشکی و درمان در بیمارستان‌های سامرا و کاظمین است. آنها برای تسهیل در خدمات درمانی در این بیمارستان‌ها مستقر هستند. قبلا در سامرا و کاظمین فقط درمانگاه داشتیم، ولی امسال برای اولین بار است که پزشکان ایرانی در یک بیمارستان در سامرا و یک بیمارستان در کاظمین مستقر شده‌اند. ما در نجف چهار بیمارستان داریم که پزشکان ایرانی در آن مستقر هستند. در مسیر نجف تا کربلا نیز چهار بیمارستان در اختیار هلال‌احمر قرار گرفته است. همه ایین رایزنی‌ها به این خاطر است که مردم و ایرانی‌ها بتوانند خدمات بهتری دریافت کنند. درواقع برای تسهیل و تسریع در روند خدمات درمانی صورت گرفته است. چراکه اگر زائران ایرانی از سوی یک هم‌زبان درمان شوند قطعا حال بهتری دارند خدمات بهتری دریافت می‌کنند. به همین بود که با وزیر بهداشت عراق رایزنی کردیم و آنها هم این مجوز را صادر کردند که پزشکان ایرانی در بیمارستان‌های عراق حضور حداکثری داشته باشند.»

با عشق خدمت می‌کنیم

دکتر ویدا محمدی پزشک متخصص زنان و زایمان است و چندین سال است که در میان زائران، چه در عتبات عالیات و چه در سرزمین وحی، داوطلبانه خدمت می‌کند. او در گفتگو با خبرنگار “شهروند” می‌گوید: «از سال 74 با هلال‌احمر همکاری می‌کنم. بارها برای مراسم حج عمره نیز رفته‌ام. زمانیکه برای اولین‌بار به حج اعزام شدم، تازه فارغ‌التحصیل شده بودم و پزشک عمومی بودم. همان زمان بود که با هلال‌احمر آشنا شدم. خودم داوطلبانه رفتم. بعد از آن هرسال در عتبات نیز شرکت کردم. یادم می‌آید که یک سال، جنگ تازه تمام شده بود و هنوز در حال و هوای جنگ بودیم که من به کربلا اعزام شدم. هرچه به من گفتند نرو، ریسک بالایی دارد، قبول نکردم و با عشق رفتم و خدمت کردم. من خیلی عشق دارم. عشق به زوار دارم. عشق به خدمت به زائران را دارم. امکان ندارد که کسی یک بار به این ماموریت رفته باشد و بعدش بگوید که من دیگر نمی‌روم. همه با عشق می‌رویم. همه ما با عشق خدمت می‌کنیم و هر بار با علاقه و اشتیاق بیشتر ادامه می‌دهیم. هر بار عشق و اشتیاقمان بیشتر می‌شود. در میان زواری که با عشق به سیدالشهدا، خود را به سختی به آنجا رسانده‌اند، ما نیز آرامش می‌گیریم و با علاقه هرکاری از دستمان برآید انجام می‌دهیم. معمولا کادر درمان در ایران مطب دارند یا در بیمارستان‌ها مشغول به فعالیت هستند. ما کسب و کارمان را برای دو هفته رها می‌کنیم و داوطلبانه در این مسیر خدمت می‌کنیم. از درآمدمان در این مدت می‌گذریم تا بتوانیم در میان زوار باشیم. و این چیزی نیست جز عشق؛»

به معنای واقعی عاشق کربلا هستم

نیره‌السادات روح‌اللهی پرستار بیمارستان است. او چندین سال تمام در کنار زوار است و  به آنها خدمت می‌کند. او نیز می‌گوید: «سال 80 بود. من در بیمارستان کار می‌کردم که به من گفتند هلال‌احمر برای حج عمره پزشک و پرستار، داوطلب اعزام می‌کند. آنجا بود که با این مجموعه آشنا شدم. وقتی برای رفتن به حج، ثبت‌نام کردم، متوجه شدم خیلی از همکارانم این موضوع را می‌دانستند ولی برای اینکه رقیب زیاد نشود، حرفی نزده بودند. چون همه مشتاق بودند که برای خدمت به زائران اعزام شوند. از آن زمان به بعد تقریبا هر سال برای حج یا مراسم اربعین اعزام می‌شوم و با عشق و علاقه به زائران خدمت می‌کنم. حتی در سالی که حادثه منا رخ داد من آنجا بودم و به عنوان عضو داوطلب هلال‌احمر خدمت کردم. در عتبات عالیات نیز حدودا 15 بار است که کنار زوار هستم. من به عنوان پرستار درمانگاه به کربلا می‌روم و کارهای تزریقات و سرم و پانسمان را انجام می‌دهم. من به معنای واقعی عاشق کربلا هستم. از محل کارم مرخصی استحقاقی می‌گیرم و در آنجا داوطلبانه خدمت می‌کنم. کسانیکه با پاهای تاول‌زده و در این گرما خود را به کربلا می‌رسانند، قطعا مستحق بهترین خدمات هستند.»

 

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.