بحث بر سر تبعات دستگیری پاول دوروف همچنان ادامه دارد
از پیامدهای ژئوپلیتیکی تا تاثیر دستگیری درووف بر روسیه
پلیس فرانسه روز شنبه پاول دوروف، مالک «تلگرام» را، که خود را «قهرمان آزادی بیان نامحدود آنلاین» میداند، دستگیر کرد و جنجال گستردهای بر سر محتوای آنلاین، رمزگذاری و حقوق دیجیتال برانگیخت. بعد از تمدید بازداشت موقت دوروف در فرانسه، خبرها حکایت از این دارد که او رسما متهم و راهی دادگاه شده است؛ جنجال بر سر این ماجرا همچنان ادامه دارد.
شهروندآنلاین: «فارن پالیسی» در گزارشی از «پیامدهای ژئوپلیتیکی» دستگیری او گفت و نوشت: «بازداشت دوروف پیامدهایی برای اروپا، روسیه، خاورمیانه و اینترنت جهانی دارد. پیامدهای ژئوپلیتیکی دستگیری دوروف فراتر از موطن اوست. کشورهای سراسر جهان، بهویژه در اروپا، با نحوه تنظیم شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، ایکس و تیکتاک دستوپنجه نرم میکنند و در تلاشند مرز بین آزادی بیان و محتوای غیرقانونی را ترسیم کنند.»
فروپاشی احتمالی تلگرام و تاثیر آن بر روسیه
همچنین «گاردین» در مطلبی با عنوان «دستگیری موسس تلگرام تاثیر گستردهای بر روسیه دارد»، نوشت: «با زیر سوال رفتن سرنوشت دوروف، آینده تلگرام نیز زیر سوال است. تحلیلگران بر این باورند که این دستگیری ممکن است مانع تلاشهای آتی تلگرام برای جذب سرمایه شود. همچنین نگرانیهای شدیدی درباره توانایی تلگرام برای حفظ حریم خصوصی اصلی خود وجود دارد، بهویژه پس از گزارشهای رسانههای فرانسوی مبنی بر تلاش ماموران مجری قانون برای دسترسی به پایگاه داده چتهای خصوصی تلگرام. فروپاشی احتمالی تلگرام تأثیر گستردهای بر جامعه روسیه نیز دارد. گروههایی که بهویژه از دستگیری دوروف نگرانند، ارتش روسیه، وبلاگنویسان و خبرنگاران روسی هستند. از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه 2022، تلگرام هم بهعنوان ابزاری ارتباطی در ارتش روسیه و هم بستری برای کرملین در انتقال روایت جنگ به مردم روسیه عمل کرده است.»
بر باد رفتن قرارداد 17 میلیارد دلاری تسلیحاتی و رد پای اسرائیل در دستگیری دوروف
«کیم اشمیتز»، تاجر آلمانی، مدعی شده است که امارات متحده عربی به دلیل دستگیری بنیانگذار تلگرام، قرارداد ۱۷ میلیارد دلاری خرید ۸۰ فروند هواپیمای جنگنده رافال از فرانسه را متوقف کرده است. به گزارش ایسنا، اشمیتز، از مدافعان آزادی دوروف، معتقد است که خشم امارات از بازداشت بنیانگذار تلگرام که تابعیت اماراتی دارد، منجر به تعلیق این معامله شده است. همچنین روزنامه «صباح» چاپ ترکیه، اسرائیل را در بازداشت پاول دوروف دخیل دانسته است. مهر از قول این روزنامه آورده است: «انتشار تصاویر نسلکشی ارتش رژیم صهیونیستی در غزه در تلگرام، نگرانی مسئولان این رژیم را در پی داشته است. گفته میشود برخی هکرها به اطلاعاتی محرمانه در مورد نسلکشی ارتش اشغالگر صهیونیستی در نوار غزه دست یافته و آن را در تلگرام منتشر کردند اما تلگرام در برابر فشارهای این رژیم مقاومت کرده و حاضر به سانسور اخبار و حوادث مربوط به جنگ علیه غزه نشده و به همین خاطر در فرانسه بازداشت شده است.»
وحشت اسرائیل از انتشار یک میلیون سند و اطلاعات مقامات این رژیم در تلگرام
صباح در اینباره افزوده است: «بیش از یک میلیون سند متعلق به رژیم صهیونیستی از طریق کانال تلگرامی DDoSecrets که مشابه ویکی لیکس است، فاش شده است. به گفته منابع عبری، این اسناد در آوریل ۲۰۲۴ منتشر شده و حاوی اطلاعات شخصی مقامات عالی رتبه، مکاتبات حساس و اسناد داخلی و محرمانه وزارتخانههای رژیم صهیونیستی است. با وجود اینکه ادعا میشود دوروف به خاطر ۱۲ جرم مختلف بازداشت شده، علت بازداشت او رد درخواست رژیم صهیونیستی برای سانسور اخبار مربوط به نسلکشی این رژیم در غزه بوده است.»
آیا با زاکربرگ و متا هم مثل دوروف برخورد میشود؟
«نیویورکتایمز» هم با بیان اینکه پس از دستگیری دوروف، تلگرام گفت از قوانین اتحادیه اروپا تبعیت میکند و اینکه یک پلتفرم یا صاحب آن مسئول سوءاستفاده از آن پلتفرم هستند، پوچ است، نوشت: «سالها، مدیران شرکتهای اینترنتی بهندرت در دموکراسیهای غربی با مسئولیت شخصی در مورد آنچه در پلتفرمهایشان رخ میداد، مواجه بودند. اما سیاستگذاران در حال بررسی این موضوع هستند که چه زمانی مالکان این شرکتها را مستقیما مسئول بدانند. این موضوع با دستگیری دوروف کلید خورد و این سوال را ایجاد کرد که آیا مدیران فناوری مانند «مارک زاکربرگ» مالک «متا» نیز هنگام پا گذاشتن به خاک اروپا در معرض خطر دستگیریاند یا خیر؟ کارشناسان میگویند اکنون، مدیران فناوری دلیلی برای ترسیدن ندارند، زیرا مواردی مانند دوروف استثناست. از نظر قانونی، موانع در آمریکا و اروپا برای پیگرد قانونی افراد به دلیل فعالیت در شرکتهایشان بالاست، بهویژه با قوانین آمریکا مانند بخش 230 قانون ارتباطات، (سپر مسئولیت شرکتهای اینترنتی نسبت به محتوای شخص ثالث) که از پلتفرمهای اینترنتی در برابر مسئولیت محتوای مضر محافظت میکند.»
//انتهای پیام