ژنرال‌های صهیونیست در سودای بلعیدن غزه

رئیس انجمن مطالعات فلسطین در دانشگاه تل‌آویو: حتی اگر کل غزه را اشغال کنیم، حماس خواهد جنگید

«بیمارستان‌ها گلوله‌باران و پناهگاه‌ها به آتش کشیده شدند، مردان و پسران از خانواده‌های خود جدا و با خودروهای نظامی برده شدند. با گذشت یک سال از جنگ اسرائیل و حماس، غیرنظامیان در شمال غزه می‌گویند که وضعیت بدتر از همیشه است.» گاردین مطلب خود را درباره تشدید محاصره شمال غزه از سوی رژیم صهیونیستی در قالب طرحی موسوم به «ژنرال‌ها» این‌گونه آغاز می‌کند و می‌نویسد: «فلسطینی‌ها می‌گویند اسرائیل در تلاش است ما را از بین ببرد. طرح «ژنرال‌ها» برای پاک‌سازی شمال غزه در حال انجام است و بسیاری بر این باورند که حملات جدید به این منطقه طرح حذف جمعیت باقیمانده را دنبال می‌کند.»

شهروندآنلاین: گاردین درباره جزئیات این طرح افزوده است «حدود 400 هزار نفر در غزه و اطراف آن از زمان دستور تخلیه اسرائیل، باقی مانده‌اند. برخی حاضر نیستند خانه را ترک کنند، زیرا می‌ترسند هرگز اجازه بازگشت نداشته باشند. غیرنظامیان از شلیک تک‌تیراندازها، بازداشت توسط نیروهای اسرائیلی و ناامنی مسیرهای منتهی به جنوب گزارش داده‌اند. اکنون، بسیاری بر این باورند که اسرائیل تلاش می‌کند با حملات هوایی و زمینی جدید به شمال غزه که از زمان آغاز آن در  6 اکتبر حداقل 800 نفر را کشته، کار را به پایان برساند. به موجب طرح ژنرال‌ها، که ماه گذشته گروهی از نظامیان بازنشسته به نتانیاهو ارائه کردند، «به فلسطینیان در شمال غزه اولتیماتوم داده می‌شود تا آنجا را ترک کنند و سپس منطقه نظامی اعلام می‌شود. آنهایی که می‌مانند جنگجو و در نتیجه اهداف مشروع در نظر گرفته می‌شوند. آب، غذا، سوخت و تجهیزات پزشکی به‌طور کامل قطع می‌شود. پس از تسلیم حماس، نوار غزه به دو بخش تقسیم می‌شود و اسرائیل تا زمانی که دولت غیرنظامی فلسطینی جدید بتواند کنترل را در دست بگیرد، شمال غزه را در دست می‌گیرد». کارشناسان می‌گویند چنین تاکتیک‌هایی «جنایت جنگی» است. سه بیمارستان در این منطقه می‌گویند تجهیزات پزشکی آنقدر کم است که باید تصمیم بگیرند چه کسی زنده بماند و چه کسی نه!

مقامات اسرائیلی: هدف الحاق بخش‌های وسیعی از خاک فلسطین است

گروه‌های حقوق بشری این طرح را محکوم کرده و می‌گویند ناقض ممنوعیت‌های بین‌المللی درباره استفاده از غذا به‌عنوان سلاح و انتقال اجباری است. اینکه اسرائیل عمدا ورود مواد غذایی به غزه را محدود می‌کند یا نه، یکی از اصلی‌ترین بخش‌های پرونده نسل‌کشی علیه آن در دادگاه بین‌المللی دادگستری است. با وجود انتظار احیای مذاکرات آتش‌بس در روزهای آینده، گمان می‌رود اسرائیل فقط آتش‌بس کوتاه 12 روزه را در نظر دارد. مقامات ارشد دفاعی اسرائیل اخیرا به روزنامه اسرائیلی «هاآرتص» گفته‌اند هدف گسترده‌تر دولت اکنون الحاق بخش‌های وسیعی از خاک فلسطین است.

اگر اگر کل نوار غزه را هم اشغال کنیم، حماس می‌جنگد

«مایکل میلشتاین»، کارشناس حماس و رئیس انجمن مطالعات فلسطین در دانشگاه تل‌آویو، معتقد است که «طرح ژنرال‌ها به دو هدف نظامی اسرائیل در غزه -شکست حماس و بازگشت گروگان‌ها- کمک نمی‌کند. پس از یک سال جنگ و حتی با رفتن یحیی سنوار، رهبر سیاسی حماس، تاکنون باید متوجه شده باشیم که حتی اگر کل غزه را اشغال کنیم، حماس دست از جنگ برنخواهد داشت. هیچ گزینه خوبی برای اسرائیل در غزه وجود ندارد، اما نگرانم که این گزینه(طرح ژنرال‌ها) آسیب بیشتری به وجهه اسرائیل وارد کند. بسیاری از مردم اسرائیل هنوز درک نمی‌کنند که بقیه جهان آنچه را در شمال غزه اتفاق می‌افتد جنگی عادلانه نمی‌بیند. این خود مشکل استراتژیک بزرگی است.»

//انتهای پیام

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید
ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

از اینکه دیدگاه خود رو با ما در میان گذاشتید، خرسندیم.