هلالاحمر ایران دارای رتبه نخست جهانی در تعداد اعضای جوان
«شهروند» به بهانه فرا رسیدن سالروز سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر، عملکرد این سازمان را بررسی میکند
سیما فراهانی| سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر از 77 سال پیش، بهمنظور توسعه مشارکت اعضا در تصمیمگیریها و تصمیمسازیها و همچنین آموزش و تربیت جوانان برای ارائه خدمات امدادی، عامالمنفعه و بشردوستانه تاسیس شد. این سازمان، به عنوان درگاه ورودی جمعیت هلالاحمر در حوزه جذب و آموزش اعضا و داوطلبان محسوب میشود. این سازمان، همواره ساماندهی اعضا در گروههای امدادی، معرفی فعالیتهای جمعیت به جامعه، ایجاد و توسعه فضاهای مناسب برای غنیسازی اوقات فراغت جوانان، حمایت از جوانان آسیبدیده و مشارکت داوطلبانه جوانان در فعالیتهای امدادی و بشردوستانه را بر عهده داشته است. حوزه جوانان جمعیت یکی از فعالترین و پویاترین واحدهای جمعیت هلالاحمر محسوب میشود که توانسته در راستای جذب و نگهداری اعضا فعالیتهای چشمگیری داشته باشد.
سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر، در طول سه سال اخیر، توانسته با حضور و مشارکت جوانان به عنوان اصلیترین سرمایه اجتماعی، خدمات قابل قبولی را به مردم ارائه دهد. صبح دیروز که سالروز تاسیس این سازمان بود، سیدهاشم حسینی المدنی، رئیس سازمان جوانان، با تکیه بر آمار و مستندات از رشد طرحهای ملی در این بخش از جمعیت هلالاحمر گفت و پیشرفتهای درخشان طرحهایی مثل سحر، یاس، دادرس، سحاب را روایت کرد.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر در ابتدا به رتبه اول این سازمان در جهان، در تعداد داوطلب جوان اشاره کرد و گفت: «در جمعیت هلالاحمر ۳ میلیون عضو داوطلب داریم و از این تعداد اعضای داوطلب قریب به ۲ میلیون زیر ۳۵ سال سن دارند. با این میزان داوطلبِ جوان در هلالاحمر رتبه اول جهان را داریم. در صورتیکه تا قبل از سال 1401 چنین رتبهای را نداشتیم.»
اعضا برای خدمت بیشتر با یکدیگر رقابت میکنند
رئیس سازمان جوانان هلال احمر ادامه داد: «اعضای کانون غنچهها از ۴ سال به بالا عضو جمعیت هلالاحمر میشوند. کانون دانشآموزی سازمان جوانان با همکاری آموزش و پرورش در مدارس فعالیت میکند و با تفاهمنامه منعقد شده با این وزارتخانه، در همه مدارس و همه مقاطع در غالب طرح ماهر یا مهارتآموز هلالاحمری، به تمام دانشآموزان آموزشهای لازم را ارائه میدهیم. کانون دیگر ورزشی سازمان جوانان کانونهاکی است که آموزشهای امدادی و کمکهای اولیه به این تیمها ارائه میشود و آموزشهای هاکی نیز از سوی آنها به جوانان جمعیت هلالاحمر ارائه میشود.»
به گفته رئیس سازمان جوانان؛ ۱۱ مجتمع دانش آموزشی در ۵ نقطه کشور نیز وجود دارند و دانشآموزانی که در محل سکونتشان مدرسه وجود ندارد و امکان اسکان در شهری که مدرسه در آن شهر هست را ندارند، در این مجتمعها اسکان و تغذیه دریافت میکنند.
رییس سازمان جوانان هلالاحمر همچنین به اجرای طرحهای قدم به قدم تا بهشت در مشهد و ارایه خدمت اعضای داوطلب به 3 هزار زائر امام رضا (ع) که برخی از آنها توانایی راه رفتن نداشتن با ویلچر تا حرم حمل میشدند، اشاره کرد و افزود: «همه طرح های هلالاحمر در صورت آمادگی و حمایت اعضا برگزار میشود. ما مفتخریم در سازمانی خدمت میکنیم که اعضای آن برای خدمت بیشتر و شایستهتر با یکدیگر رقابت میکنند.»
کارنامه درخشان در کاشت نهال
سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر، در بحث کاشت نهال نیز کارنامه موفقی را در سه سال اخیر ثبت کرده است. در سال 1401، 65 هزار نهال از سوی این سازمان در سراسر کشور، کاشته شد. این در حالی است که سال گذشته، 5 میلیون و 130 هزار اصله نهال در کشور کاشته شد.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی المدنی، در این خصوص گفت: «ما در این روز، توانستیم به صورت همزمان ۳۵ هزار اصله نهال را در 430 شعبه بکاریم. این اتفاق به مناسبت هفتاد و هفتمین سالگرد تاسیس سازمان جوانان صورت گرفت. امیدواریم که بتوانیم این عدد را به هفت میلیون و ۷۰۰ هزار نهال به صورت همزمان در کشور برسانیم که رکورد سال گذشتهمان را نیز خواهد زد. طرح دادرس سبز با همواری یونیسف در حال اجرا است و به اعضا آموزش داده میشود که چگونه از محیط زیست حمایت کنند.»
کارآفرینی طرح یاس
حسینی المدنی به پیشرفت درخشان دیگری در این سازمان اشاره کرد و توضیح داد: «طرح یاس یا همان یاران آسیب ستیز، با همکاری کمیته امداد و با هدف توانمندسازی بانوان کشور و با هدف مهارتآموزی برای کسب شغل فعالیت میکنند. ما تا به امروز، هزار و 415 هسته کارآفرینی با همکاری تیمهای یاس تشکیل دادیم که هر هسته ۳ تا ۸ شغل ایجاد میکنند. امسال ۳۵ هزار نفر در طرح یاس همکاری دارند و امیدواریم تا پایان امسال به ۴۰ هزار نفر برسیم و این افراد را به مهارتی که منجر به کسب شغل شود آشنا کنیم.»
عباسعلی محمدزاده، سرپرست معاونت جوانان و دانشجویی سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر، در گفتگو با خبرنگار «شهروند» درباره طرح یاس توضیح بیشتری اضافه کرد و گفت: «ما قبلا در بحث دختران یاس، 12 هزار و 213 نفر داشتیم که در این طرح همکاری میکردند. الان به 35 هزار و 481 نفر رسیده است که این یعنی رشد 25 درصدی.
همچنین در بحث کسب و کارهای خرد، با آموزشها و مشاورههای تخصصی توانستیم، این تعداد هسته کارآفرینی را تشکیل دهیم. تا به امروز در بخش تولید جلو رفتیم و از امسال نیز در بحث فروش ورود کردهایم. یعنی پلتفرمی را تهیه کردهایم تا کارآفرینان ما بتوانند محصولات خود را در آنجا به فروش برسانند و یا بتوانند از پلتفرمهای رایج، این اقدامات را انجام دهند.»
بیش از 100 درصد رشد تیمهای سحر
در بحث تیمهای سحر سازمان جوانان، به گفته سرپرست معاونت جوانان و دانشجویی سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر، تا پیش از دی ماه سال 1401، 45 تیم سحر فعال بودند. از دی ماه آن سال تا به امروز این عدد به 435 تیم رسیده است. تعداد مدرسین ارشد آن نیز از 40 نفر به 80 نفر رسیده است. یعنی درواقع رشد بیش از صد در صد بوده است. رئیس سازمان جوانان در این خصوص نیز توضیح داد: «تیمهای سحر سازمان جوانان یا همان سفیران حمایتهای روانی و اجتماعی، نیز در حوادث و بلایا برای ارائه کمکهای اولیه روانشناسی در این حوادث فعالیت میکنند. وظیفه تیمهای سحر در شرایط غیر اضطراری جلوگیری از بروز آسیبهای اجتماعی است.»
رشد مربیان دادرس
تعداد مربیان دادرس پیشرفته در این سازمان، رشد 48 درصدی داشته است. به طوریکه تا دی سال هزار و 401، هزار و 100 نفر مربی وجود داشت. اما الان این عدد به هزار و 900 نفر رسیده است.همچنین به گفته رئیس سازمان جوانان هلالاحمر، در سال جاری برای ۹۰۰ مربی دادرس دورههای آموزشی برگزار شد.
همچنین عباسعلی محمدزاده سرپرست معاونت جوانان و دانشجویی سازمان جوانان جمعیت هلالاحمر به رشد و افزایش در یکی دیگر از تیمهای مهم این سازمان اشاره کرد و افزود: «در تیمهای سحاب ما 150 اکیپ داشتیم که الان 443 اکیپ وجود دارد.
تیم سحاب متشکل از اعضای جوانان هلالاحمر است که با رویکرد ارتقا و آرامش و پیگیری از آلام بشری برای ارائه خدمات عامالمنفعه به مردم اقدام میکنند. همچنین 500 دستگاه دوچرخه نیز در قالب تیمهای سامانه حرکتهای امدادی و بشردوستانه با دوچرخه، اضافه شد که این موضوع رشد 138 درصدی داشته است. در پیشگامان پیشرفت و عدالت نیز قبلا 80 نفر عضو بودند که الان این عدد به 1667 نفر رسیده که این یعنی 200 درصد رشد داشتیم.»
عضویت جوانان در خانههای هلال
کانون دانشجویی، کانون طلاب، کانون جوانان، کانون روستایی از جمله سایر کانونهای سازمان جوانان است که رئیس سازمان جوانان به این کانونها اشاره و از برگزاری انتخابات کانونهای جوانان هلالاحمر بعد از چندین سال وقفه ابراز خوشحالی کرد. همچنین به گفته محمد زاده، کانون روستاییان، در محلات با رویکرد جامعه تابآور تشکیل میشود. با تاسیس این کانونها در حال حاضر در بیش از 400 خانه هلال، جوانان هلالاحمر، فعال هستند.