«اسرائیلیها میخواهند هر روز تعداد بیشتری از ما را بکشند. بس است. ما در این زندگی چیزی جز چادر پاره نداریم و اسرائیلیها درون این چادرها ما را میکشند. ما میخواهیم این جنگ به پایان برسد.» این جملات را «مومن الخالدی»، یکی از بازماندگان حملات اسرائیل در غزه، صبح دیروز به الجزیره گفت.
حمله به بیمارستان گواهی بر قصد نسلکشی اسرائیل
در چهارصدوپنجاهوششمین روز جنگ غزه، الجزیره دیروز گزارش داد که در 24 ساعته گذشته 59 فلسطینی در حملات اسرائیل به غزه جان باختند. این خبرگزاری آمار قربانیان این حملات را در دو روز گذشته بیش از 130 نفر برآورد کرد. فلسطینیان در غزه این روزها علاوه بر اینکه تحت حملات اسرائیل حتی در مکانهای امن نظیر بیمارستانها قرار دارند، از سرما و قحطی نیز در عذابند. بر اساس گزارش سازمان ملل که هفته گذشته منتشر شد، 136 حمله اسرائیل به 27 بیمارستان غزه در ماههای اخیر انجام شده که تلفات چشمگیری میان پزشکان، پرستاران و غیرنظامیان داشته است.
به گزارش الجزیره، منتقدان سیاست ارتش اسرائیل میگویند هرگونه حمله به مرکز پزشکی بر اساس قوانین بینالمللی جنایت جنگی است، حتی اگر جنگجویان درون آن باشند. عفو بینالملل نیز تصریح کرد که بازداشت دکتر حسام ابو صفیه، مدیر بیمارستان کمال عدوان توسط اسرائیل، نشانهای از «قصد نسلکشی» در راستای تلاشهای گستردهتر اسرائیل برای «نابودی» سیستم بهداشتی غزه است.
«منصور شومان»، روزنامهنگار فلسطینی و کارمند بشردوستانه، به الجزیره گفت که در طول جنگ با خانوادهاش در بیمارستانهای الشفا و ناصر زندگی میکرد. او گفت که هیچ مدرکی دال بر فعالیت حماس در مراکز بهداشتی ندیدند. شومان تخریب بیمارستانها را بخشی از «طرح ژنرالها» توصیف کرد؛ استراتژیای برای تخلیه اجباری شمال غزه از جمعیت. او گفت ارتش اسرائیل میداند که بیمارستانها شریان حیاتی برای غیرنظامیان هستند. ادعای اسرائیل مبنی بر تسلط حماس بر مراکز بهداشتی دروغ پشت دروغ است. از سوی دیگر، «دن پری»، روزنامهنگار، نویسنده و رئیس سابق انجمن مطبوعات خارجی اسرائیل، میگوید باید شواهد بیشتری از سوی اسرائیل درباره ادعای حضور حماس در بیمارستانهای غزه ارائه شود، توجیهی که مدام برای حمله به این مراکز استفاده میشود.
چادرها تبدیل به قبور شدهاند
به نوشته پایگاه خبری العربیالجدید، رنج آوارگان فلسطینی در غزه با تداوم بارش شدید باران و سرمای کشنده برای بیش از 2میلیون نفر در مدارس و اردوگاههای آوارگان بیشتر شده است. «سهام ابوناجی» به العربی گفت: «در شرایط آوارگی ما، باران از نعمت به عذاب تبدیل شده است. میترسم کودکانم از دست بروندو وسیلهای برای کمک به آنها ندارم. نه غذایی هست، نه مکانی گرم.»
«خالد ابو سالم» نیز گفت: «بزرگسالان تحمل درد و سرما را دارند، اما کودکان بیگناه توان و قدرت تحمل ندارند. باران تمامشدنی نیست و چادرها تبدیل به قبور شدهاند. ما بدون غذا و روانداز هستیم. وسیلهای برای حفاظت از خود و کودکانمان و نجات از مرگ تدریجی نداریم.» دفتر اطلاعرسانی فلسطین در غزه اعلام کرده که ۲ میلیون آواره بیش از یک سال است در چادرهای پارچهای زندگی میکنند. این چادرها اکنون به دلیل شرایط جوی غیرقابل استفاده شده و ۱۱۰ هزار از ۱۳۵ هزار چادر موجود هم از بین رفته است.
نمایندگان کنست خواستار نابودی منابع آب، غذا و سوخت در شمال غزه
اینها در حالی است که رسانه صهیونیستی «هاآرتص» فاش کرد که 8 عضو کمیسیون امور خارجی و امنیتی کنست از وزیر جنگ اسرائیل خواستهاند ارتش این رژیم شمال غزه را نابود کند و منابع آب، غذا و انرژی را در آنجا از بین ببرد. اعضای کنست اعلام کردند که استراتژی ارتش اسرائیل در شکستدادن حماس کارساز نیست و باید ارتش شمال غزه را پاکسازی کند.
آمریکا ۸ میلیارد دیگر تسلیحات نظامی به اسرائیل میدهد
در این میان، وبسایت «آکسیوس» به نقل از یک مقام آمریکایی اعلام کرد دولت جو بایدن به نمایندگان کنگره این کشور اطلاع داده که واشنگتن به ارزش ۸ میلیارد دلار تسلیحات نظامی در اختیار رژیم صهیونیستی قرار میدهد. این قرارداد شامل فروش مهمات، جنگندهها، بالگردهای تهاجمی، گلوله توپخانه، کلاهکها و بمبهای با قطر کم است. ماههاست تجمعات مردمی بسیاری در آمریکا برای توقف فروش تسلیحات نظامی به رژیم صهیونیستی تشکیل میشود. با این حال، سیاست حمایت تمامقد آمریکا از این رژیم تغییر نکرده است. در ماه آگوست دولت آمریکا فروش ۲۰ میلیارد دلار جنگنده و دیگر تجهیزات نظامی به رژیم صهیونیستی را تصویب کرد./