صدای مردم در موضوع تغییرات اقلیمی واضح است؛ اقدام عملی
نظرسنجی جهانی سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا نشان میدهد
بزرگترین نظرسنجی انجامشده پیرامون تغییرات آب و هوایی نشان میدهد که دوسوم مردم دنیا بر این عقیده هستند که تغییر آب و هوا یک وضعیت اضطراری جهانی است.
راضیه زرگری- بر اساس اعلام سازمان ملل که این نظرسنجی را انجام داده، مردم در سراسر جهان از اقدامات اقلیمی حمایت میکنند. آنها به سیاستمداران برای انجام اقدامات اساسی مورد نیاز در این موضوع، یک گزینه واضح ارایه دادهاند.
به گزارش گاردین، برنامه توسعه سازمان ملل (UNDP)، یکمیلیون و 200هزار نفر را در 50 کشور مورد سوال قرار داد که بسیاری از آنها جوان هستند.
جوانترها بیشترین نگرانی را در موضوع تغییرات آب و هوایی نشان دادهاند؛ 69درصد از افراد 14 تا 18ساله در این نظرسنجی گفتهاند که وضعیت اضطراری در این رابطه وجود دارد، 58درصد از افراد بالای 60سال با این اضطرار موافق هستند و اظهار داشتهاند که اختلافنظر زیادی با نسلهای بعدی در این موضوع ندارند.
حمایت از انرژیهای تجدیدپذیر و تقویت جنگلها
حتی زمانی که عملکردن در مسیر اقدامات اقلیمی به تغییرات قابل توجهی در کشور آنها نیاز داشته باشد، باز هم اکثریت شرکتکنندگان در این نظرسنجی از این اقدامات حمایت کردهاند.
در کشورهایی که سوختهای فسیلی منبع اصلی انتشار است، مردم بهشدت از انرژیهای تجدیدپذیر حمایت میکنند؛ از جمله ایالات متحده (65درصد)، استرالیا (76درصد) و روسیه (51درصد).
در مواردی که تخریب جنگلها دلیل اصلی انتشار گازهای گلخانهای بوده است، مردم بیشتر از حفاظت از درختان دفاع کردهاند؛ با 60درصد حمایت در برزیل و 57درصد در اندونزی.
بهطور کلی، محبوبترین اقدامات برای مقابله با بحران آب و هوا حفاظت و بازیابی جنگلها و به دنبال آن رسیدن به انرژیهای تجدیدپذیر و استفاده از این نوع انرژی به جای منابع موجود در کوره خاکی است. در این میان نباید از نقش مهم کشاورزی مهربان با آب و هوا غافل شد.
این در حالی است که ترویج رژیمهای غذایی گیاهی از 18 سیاست موجود در این نظرسنجی با تنها 30درصد حمایت کمترین محبوبیت را داشت.
جالب است بدانید این نظرسنجی از طریق تبلیغات در بازیهای ویدیویی از جمله پرندگان خشمگین، موجسواران، سودوکو و کلمات متقاطع توزیع شد که همین فاکتور به مشارکت جوانان کمک کرد
چرا در برخی کشورها مردان نگرانتر از زنان هستند
جنسیت در برخی کشورها عامل تمایز محسوب شده است؛ بهطوری که در 16 کشور مردان و پسران حداقل 5درصد بیشتر زنان و دختران ابراز داشتهاند که وضعیت آب و هوایی به نظرشان اضطراری است.
با این حال، در چهار کشور- ایالات متحده، استرالیا، کانادا و انگلیس- زنان و دختران بهطور قابل توجهی نگران گرمایش جهانی هستند.
«UNDP» رأیگیری اقلیمی از مردم را در 50 کشور با درآمد بالا، متوسط و کم اجرا کرد که میتوان گفت نماینده بیش از نیمی از مردم جهان محسوب میشوند. کارشناسان دانشگاه آکسفورد پاسخها را برای انعکاس جمعیت هر کشور توزیع کردند.
کاسی فلین، مشاور استراتژیک برنامه توسعه سازمان ملل در مورد تغییر اقلیم، گفت: «صدای مردم واضح است- آنها خواهان اقدام عملی درمورد تغییر اقلیم هستند.»
مطالبه مردمی که دولتها را هل میدهند
به گفته این مسئول، «اگر 64درصد مردم جهان به وضعیت اضطراری آب و هوا اعتقاد دارند، همین مطالبه از سوی مردم به دولتها کمک میکند تا بهعنوان یک وضعیت اضطراری به بحران آب و هوا پاسخ دهند.» فلین تأکید کرد: «پیام اصلی این است همانطور که دولتها این تصمیمات پرمخاطره را میگیرند، مردم نیز در کنار آنها هستند.»
مشاور استراتژیک برنامه توسعه سازمان ملل معتقد است؛ این نظرسنجی نگرانیهای آب و هوایی مردم، بهویژه جوانان در قبال دولتها در شرایطی که نیاز به اقدامات سریع وجود دارد، را گوشزد میکند که بیربط با اجلاس آب و هوای سازمان ملل در ماه نوامبر نیست.
این دادهها بین ماههای اکتبر و دسامبر سال 2020 جمعآوری شد و با وجود همهگیری ویروس کرونا، 59درصد از مردم گفتهاند که در موضوع تغییرات اقلیمی وضعیت اضطراری وجود دارد؛ آنها گفتهاند جهان باید «همه اقدامات لازم و فوری» را در پاسخ انجام دهد
بحران آب و هوا در سال 2020 بدون وقفه ادامه داشت و سال گذشته میلادی بود که بالاترین درجه حرارت جهانی نیز ثبت شده است. او گفت: «ما در مسیر پیشرو هستیم و نظرسنجی انجامشده میگوید نسلهای آینده شما به انتخاب سیاستهای خاص میاندیشند و این راهی برای پیشبینی آینده است.» فلین سرپرست ایده «تعهد آب و هوایی» در برنامه توسعه سازمان ملل است که به کشورها کمک میکند تا بلندپروازانهتر در زمینه اقدامات آب و هوایی گام بردارند.
این نظرسنجی نشان داد بالاترین درصد افرادی که میگویند وضعیت اضطراری آب و هوا وجود دارد، در انگلیس و ایتالیا هستند؛ هر دو با 81درصد.
دغدغه مردم استرالیا 72درصد و ایالات متحده 65درصد بوده است، درحالی که روسیه و هند 59درصد معتقد به اضطرار وضعیت آب و هوایی بودهاند. حتی کمترین نسبت در کشور مولداوی با سهم 50درصد بوده است.
ترویج رژیمهای غذایی گیاهی یا عذایی که میخورم، انتخاب من است
بر اساس برنامه توسعه سازمان ملل، حمایت نسبتا کم از ترویج رژیمهای غذایی گیاهی ممکن است به این دلیل باشد که در برخی کشورها گزینههای گیاهی کمی برای انتخاب وجود دارد یا اینکه مردم احساس کنند رژیم غذایی بیشتر یک انتخاب شخصی است. بیشترین میزان حمایت در آلمان (44درصد) و انگلیس (43درصد) بوده است.
دلیل اینکه در کشورهایی مانند نیجریه و ویتنام بیشتر مردان و پسران نسبت به زنان و دختران گفتهاند وضعیت اضطراری آب و هوایی وجود دارد، این است که دختران دسترسی کمتری به آموزش در این کشورها دارند و آگاهی لازم برای درک این نیاز جهانی را پیدا نکردهاند.
این نظرسنجی نشان داده است که هرچه فرد تحصیلات بیشتر و مدرک تحصیلی بالاتر داشته باشد، احتمال درک شرایط اضطراری در این زمینه بیشتر است. اینکه چرا زنان و دختران در چهار کشور انگلیسی زبان بیشتر نگران هستندهم، مشخص نیست.
جالب است بدانید این نظرسنجی از طریق تبلیغات در بازیهای ویدیویی از جمله پرندگان خشمگین، موجسواران، سودوکو و کلمات متقاطع توزیع شد که همین فاکتور به مشارکت جوانان کمک کرد.
استفاده از ظرفیت بازیهای موبایلی برای اجرای نظرسنجی
ایده نظرسنجی هنگامی که فلین در مترو شهر نیویورک بود، به ذهنش خطور کرد: «به اطراف نگاه کردم و دیدم همه با تلفنهای همراه خود مشغول بودند و بیشتر بازی میکردند.»
این دادهها بین ماههای اکتبر و دسامبر سال 2020 جمعآوری شد و با وجود همهگیری ویروس کرونا، 59درصد از مردم گفتهاند که در موضوع تغییرات اقلیمی وضعیت اضطراری وجود دارد؛ آنها گفتهاند جهان باید «همه اقدامات لازم و فوری» را در پاسخ انجام دهد.
پروفسور استفان فیشر از دانشگاه آکسفورد عنوان کرد: «رأیگیری اقلیمی از مردم، گنجینهای از دادهها در مورد افکار عمومی را ارایه داده که قبلا هرگز ندیدهایم. شناخت شرایط اضطراری آب و هوا بسیار گستردهتر از آن است که تصور میشد.»